19 / 03 / 2024

kooperatif genel kurul toplantıları

kooperatif genel kurul toplantıları

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirlenir. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Kooperatiflerde genel kurul!

Kooperatiflerde bütün ortakları temsil eden en yetkili organ Genel Kurul oluyor. Kooperatiflerde genel kurul anasözleşmeyi değiştirmek, Kanun veya anasözleşme ile Genel Kurula tanınmış olan konular hakkında karar vermek gibi yetkilere sahip oluyor...

Kooperatif genel kurul toplantıları hakkında tebliğ!

Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul Toplantılarının Birleştirilerek Yapılması Hakkında Tebliğ, 31 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.. 

Kooperatif genel kurul toplantı kararı nasıl alınır?

Kooperatif genel veya olağan üstü toplantılarında; Kanun veya anasözleşmede aykırı hüküm bulunmadıkça Genel Kurul kararlarında ve seçimlerde oyların yarıdan bir fazlasına itibar olunuyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı kararı nasıl alınır?

Kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır?

Kooperatifler genel ve olağanüstü kurul toplantıları yapabiliyor. Toplantının konusu toplantı çağrı ve ilanında belirtiliyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır? Kimler oy kullanamaz?

Kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı!

Kooperatif genel kurul toplanamadığı takdirde ilgili bakanlık genel kurulu toplantıya çağırma yetkisine sahip oluyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı nedir? Karar alma yeter sayısı nedir?

Kooperatif genel kurul toplantısı başvuru müracaat formu!

Kooperatif genel kurul toplantısı için Valilikten temsilci isteği yapılabiliyor. Bu istek Kooperatif genel kurul toplantısı başvuru müracaat formu ile yapılabiliyor. İşte kooperatif genel kurul toplantısı başvuru müracaat formu..

Kooperatif genel kurul toplantısı için gerekli evraklar!

Kooperatif Genel kurulu olağan ve gerektiğinde olağanüstü olarak toplanıyor. Kurulun idaresi, ortaklar veya seçilen başkan ve üyeler tarafından sağlanır. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı için gerekli evraklar nelerdir?

Kooperatif genel kurul toplantısına çağrı nasıl yapılır?

Kooperatif genel kurulu, bütün ortakları temsil eden en yetkili organdır. Genel kurul olağan ve gerektiğinde olağanüstü olarak toplanıyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısına çağrı nasıl yapılır?

Kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirlenir. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Kooperatiflerde genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kooperatif Genel Kurul bütün ortakları temsil eden en yetkili organı oluyor. Kooperatif Genel kurulu, kanunda belirlenen zamanlarda toplanıyor. Peki, kooperatiflerde genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Ataç İnşaat genel kurul toplantısı sonucunu yayınladı!

Ataç İnşaat tarafından yapılan genel kurul toplantısı sonucu yayınlandı. Toplantıda gündem maddelerinin tümü kabul edildi...

Kiler GYO Genel Kurul Toplantısı yapacak!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2012 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı 28 Haziran'da gerçekleştirecek...

Emlak Konut GYO genel kurul kararları tescili açıklandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın hazırladığı genel kurul kararları tescili açıklandı...

Servet GYO'nun genel kurul toplantısı 26 Haziran'da karara bağlanacak!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın olağan genel kurul toplantısı 26 Haziran'da karara bağlanacak...

kooperatif genel kurul toplantıları Haberi

kooperatif genel kurul toplantıları

Kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirlenir. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor.


Kooperatif ortaklığından çıkarılmayı gerektiren sebepler anasözleşmede açıkça gösterilir. Ortaklar anasözleşmede açıkça gösterilmeyen sebeplerle ortaklıktan çıkarılamazlar.

Ortaklıktan çıkarılmaya yönetim kurulunun teklifi ile genel kurulca karar verilir. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?


Kooperatif genel kurul toplantı zamanı..

Genel kurul olağan ve gerektiğinde olağanüstü olarak toplanır. Olağan toplantının her hesap devresi sonundan itibaren 6 ay içinde ve en az yılda bir defa yapılması zorunludur.


Genel kurul, anasözleşmede gösterilen şekil ve surette toplantıya çağrılır. Toplantı nisabı anasözleşmede gösterilir. Ancak yapı kooperatiflerinin genel kurul toplantılarında ortakların en az

1/4'ünün şahsen veya temsilen hazır bulunmaları şarttır.

Genel kurul toplantı tarihi, yeri ve gündemi toplantıdan...