26 / 04 / 2024

Kooperatifin herhangi bir yere borcu olup olmadığını nasıl öğrenebilir

Kooperatifin herhangi bir yere borcu olup olmadığını nasıl öğrenebilir

Kooperatiften ev almak isteyen tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Kooperatiften ev alırken nelere dikkat etmeli? Kooperatifin herhangi bir yere borcu olup olmadığını nasıl öğrenebilir?

Ankara’daki kooperatif mağdurlarından eylem: 20 yılda bir arpa boyu bile yol alınmadı!

Başkent Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 20 sene önce yapılan ihalede 6 bin 400 dönümlük arsaya ortak olan binlerce kişi kooperatifte herhangi bir ilerleme olmaması sebebiyle bir araya geldi ve bir protesto gösterisi gerçekleştirdi...

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileriki zamanlarda deprem üretecek nitelikte bulunmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten d

Ev sahibi evi satarsa kiracı çıkmak zorunda mı? Kiracı bir evde kaç sene oturabilir?

Ev sahibi ve kiracılar iyi anlaşıp herhangi bir sorun yaşamayabilirler. Ancak iyi anlaşamayanlar bazı sorulara yanıt aramaktadır. Peki “Ev sahibi evi satarsa kiracı çıkmak zorunda mı?” İşte detaylar!

Deprem veya herhangi bir doğal afette hayat kurtaran mobil uygulamalar! Herkesin cebinde olmalı, üstelik ücretsiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından iletişim önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak herhangi bir doğal afet sırasında internet olmasa da cep telefonlarımıza indireceğimiz bazı uygulamalar ile sevdiklerimize ulaşmak mümkün.

Bir deprem desteği de Disney'den geldi

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve Türkiye'yi yasa boğan depremlerinin ardından sosyal medyada herhangi bir açıklama yapmadığı için eleştirilen Netflix'in sonradan yaptığı depremzedelere destek paylaşmasıının ardından  Disney Türkiye'den açıklama geldi.

Benzine bir zam daha! İşte akaryakıtta yeni fiyatlar!

17 Ocak Salı gününden itibaren benzine 67 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Motorinde ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Yumurtadan şekere her şeye zam geldi bir ona gelmedi! Duyduk duymadık demeyin! Honda Civic 3 Ağustos 2022 fiyat listesi

Ağustos ayının başlaması ile birlikte otomobil şirketleri fiyatları güncellemeye başladı. A’dan z’ye her şeyin fiyatı artarken, Honda Civic’e ise henüz herhangi bir zam gelmedi. Peki, Honda Civic Ağustos 2022 fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İstanbul'un gündeminde depremden başka bir konu önceliklendirilmemeli!

İstanbul Silivri açıklarında yaşanan deprem sonrası süreci AKOM'dan yöneten İBB Başkanı İmamoğlu, herhangi bir hasar bildirisi yapılmadığını söyledi. Depremin İstanbul için en öncelikli konu olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Türkiye’nin bütün kurumları bu yönde adım atmalı” dedi.

Ömer Bulut: Bizim konut satışlarımızda bir düşme yok!

TOKİ Başkanı Bulut, "TOKİ uygulamalarındaki bizim konut satışlarımızda herhangi bir düşme söz konusu değil. Hatta, bizim satışa sunduğumuz konutlar, genellikle kurayla satılan konutlardır" dedi...

Mehmet Özhaseki: İnşaat temelli bir vaadim olmayacak!

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Herhangi bir şekilde inşaat temelli bir vaadim olmayacak" dedi...

Her 100 kilometreye bir havalimanı için son dönemeç!

Ulaştırma Bakanı Arslan: "Yurt içinde havayolunu kullanan vatandaşların ve yabancı konukların yüzde 90'ı, karayoluyla 100 kilometre yol alarak herhangi bir havalimanına erişebiliyor" dedi.

Vergide yeni bir uygulama: İzaha davet!

Maliye idaresi, yeni bir düzenleme ile işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağı şüphesi gördüğü mükelleflerin herhangi bir işlem yapmadan önce izaha davet edebilecektir.

Kooperatifin herhangi bir yere borcu olup olmadığını nasıl öğrenebilir Haberi

Kooperatifin herhangi bir yere borcu olup olmadığını nasıl öğrenebilir

Kooperatiften ev alırken nelere dikkat etmeli?

Kooperatiften ev almak isteyen tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Öncelikle, tüketicinin kooperatif ana sözleşmesini mutlaka okumalı, hak, ödev ve sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. 


Sanayi ve Ticaret Müdürü Akçadırcı'nın yaptığı açıklamaya göre; Kooperatif yetkililerinden, önceki genel kurul kararları istenip incelenmesi, arsa alımı ile konut ve ortak sayısı konusundaki kararlara bakılması tüketici için faydalı oluyor. 


Kooperatifte, her ortak için ayrı ortaklık senedi düzenlenmesi gerekiyor. Ödemeler, kooperatifin banka hesabına yapılmalı. Kooperatif yönetici ya da memurlarının şahsi hesaplarına ödeme yapmaktan kaçınılması gerekiyor.


Ödeme makbuzu saklanmalı. Aylık aidatların sabit olduğu ve hiç artmayacağı ara ödeme olmayacağı, çok düşük aidatlarla 3- 4 yıl gibi sürede inşaatların bitirileceği gibi sözlere, ilanlara kesinlikle inanılmamalı.


Kooperatiften ev alma işleminde taraflar kendi aralarında bir...