19 / 03 / 2024

kooperatiflerde genel kurulun sorumlulukları

kooperatiflerde genel kurulun sorumlulukları

Kooperatiflerde bütün ortakları temsil eden en yetkili organ Genel Kurul oluyor. Kooperatiflerde genel kurul anasözleşmeyi değiştirmek, Kanun veya anasözleşme ile Genel Kurula tanınmış olan konular hakkında karar vermek gibi yetkilere sahip oluyor...

Tam 10 milyon kişinin borcu silinecek! Bu listede siz de var mısınız? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışı sonrası genel kurulun ilk gündem maddelerinden olacak olan yasa teklifi ile 2 bin Türk Lirası’nın altındaki borçları içine alan yaklaşık 10 milyon icra dosyası tasfiye edilmiş olacak. İşte detaylar…

Kooperatiflerde genel kurul sezonu ne zaman?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü köşesinde, kooperatiflerdeki genel kurul sezonunu kaleme aldı. 

Doğuş GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Doğuş GYO'nun Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan yasal kayıtlarında ise 510 milyon 477 bin TL dönem zararı gerçekleşti. Bu kapsamda 2020 yılı kar dağıtım tablosunun genel kurulun bilgisine ve onayına sunulmasına oy birliği ile karar verildi.

Körfez GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı? 

Körfez GYO'nun 2020 yılı hesap dönemine ait mali tablolarında oluşan karın dağıtılmayarak şirket bünyesinde bırakılmasının Genel Kurulun onayına sunulmasına oy birliği ile karar verildi.

Özderici GYO 2021 yılı için bağımsız denetim firmasını seçiyor!

Özderici GYO, 2021 yılı için bağımsız denetim firması olarak hizmet alınacak kuruluşun, genel kurulun onayına sunulmak üzere, Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi. 

Pera GYO'nun 2019 yılı genel kurul sonuçları tescillendi!

Pera GYO'nun 29 Temmuz 2020 tarihli olağan genel kurulun devamı niteliğinde olan Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Şirketin Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin toplantı tutanağı ve hazirun cetveli tescil edildi. 

Pera GYO'nun genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi!

Pera GYO'nun 2 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşen 2019 yılı olağan genel kurulun asgari toplantı nisabının sağlanamaması nedeniyle ertelenmiş, 29 Temmuz 2020 tarihindeki ikinci olağan genel kurul toplantısı ise gerçekleşti. 

Martı GYO 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Martı GYO'nun finansal raporlarının denetlenmesi için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.'nin seçilmesine ve Genel Kurulun onayına sunulmasına oybirliğiyle karar verildi.

Mistral GYO bağımsız denetim şirketini seçiyor! 

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2020 faaliyet yılı için Bağımsız Denetim Şirketi olarak Sun Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'ni genel kurulun onayına sunacak...

Hüseyin Bürge, Avrasya GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu! 

Avrasya GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine TTK 363.maddesi uyarınca ilk Genel Kurulun onayına sunulmak üzere Hüseyin Bürge'nin atanmasına karar verildi.

Alarko GYO 2020 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

Alarko GYO'nun 2020 Hesap Dönemi Bağımsız Denetimini yapmak üzere, Denetimden Sorumlu Komitemizin önerileri doğrultusunda Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile sözleşme imzalasına Genel Kurulun onayına sunulmasına karar verildi.

Avrasya GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Avrasya GYO,  2019 yılı faaliyetleri sonucu Sermaye Piyasası Mevzuatına göre oluşan 32 milyon 957 bin 580 TL'lik dönem kârının kısmın Olağanüstü Yedekler hesabına kaydedilmesi Genel Kurulun tasvibine sunuldu ve oylamaya açıldı, yapılan oylamada oybirliği ile kabul edildi.

Muhammet Lütfü Çelebi, Vakıf Finansal Kiralama'nın Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Vakıf Finansal Kiralama Genel Kurulun tasvibine sunulmak ve kalan süresini tamamlamak üzere 1 Haziran 2020 tarihinden geçerli olmak üzere Sn.Muhammet Lütfü Çelebi'nin Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmasına karar verdi.

kooperatiflerde genel kurulun sorumlulukları Haberi

kooperatiflerde genel kurulun sorumlulukları

Kooperatiflerde genel kurul!

Kooperatiflerde genel kurul, bütün ortakları temsil eden en yetkili organdır. Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre Kooperatif Genel Kurulu, aşağıdaki yetkilerini devir ve terk edemiyor: 

1. Anasözleşmeyi değiştirmek, 

2. Yönetim Kurulu ve Denetçiler Kurulu üyeleriyle gerektiğinde tasfiye kurulunu seçmek, 

3. İşletme hesabiyle bilanço ve gerektiğinde gelir gider farkının bölüşülmesi hakkında karar almak, 

4. Yönetim ve denetçiler kurullarını ibra etmek, 

5. Kanun veya anasözleşme ile Genel Kurula tanınmış olan konular hakkında karar vermek. 

6. (Ek: 6/10/1988 - 3476/9 md.) Gayrimenkul alımında ve satımında takip edilecek usul ile alınacak gayrimenkulün niteliğini, yerine ve azami fiyatını, satılacak gayrimenkulün asgari fiyatını belirlemek. 

7. (Ek: 6/10/1988 - 3476/9 md.) İmalat ve inşaat işlerinin yaptırılma yöntemini belirlemek. 

8. (Ek: 6/10/1988 - 3476/9 md.) Yapı kooperatiflerinde; kooperatifin ortak sayısı ile yapılacak...