28 / 03 / 2024

kooperatiften daire almak

kooperatiften daire almak

Kooperatiften bir daire satın aldım. Yönetim kurulu kooperatifi terk edip kaçtı. Şimdi kooperatif bize borç çıkarıyor. Bunun bir müeyyidesi yok mu? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Kooperatiften ev alırken nelere dikkat etmeli?

Kooperatiften ev almak isteyen tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Kooperatiften ev alırken nelere dikkat etmeli? Kooperatifin herhangi bir yere borcu olup olmadığını nasıl öğrenebilir?

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

İstanbul’da konut almak isteyen Bosna Hersek ve Fransa vatandaşı pek çok kişinin dolandırıldığı öğrenildi. Dolandırıcılar, hayali daire sattıkları kişilere, düzenledikleri sahte tapuları verdi. Yapılan şikâyetin ardından savcılık harekete geçti. Gözaltına alınan üç emlakçıdan biri tutuklandı.

Hisseli yere ev yaparsam ne olur? Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. Bu yüzden bu konuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen konular!

O ilde 20 adet daire satılıyor! Ev almak isteyenler bu fırsatı kaçırmayın!

Mülkiyeti Filyos Belediyesi'ne ait, Zonguldak ili, Çaycuma ilçesi, Filyos Beldesi'nde yer alan 20 adet daire satılıyor. İşte fiyatlar ve merak edilen tüm ayrıntılar...

Daire almak için 100 bin lira peşin verdiler ama dolandırıldıklarını 3 yıl sonra anladılar

Gaziantep'in Beylerbeyi ve Yeditepe mahallelerinde konut inşa eden bir firma vatandaşların peşinatlarını almasına rağmen aradan geçen sürede hak sahiplerine dairelerini teslim etmedi. Vatandaş dolandırıcılığı 3 yıl sonra anladı.

Evi olmayanlara müjde! Devlet 20 bin TL peşinat, 988 TL taksitle 3+1 sıfır daire satıyor…

Dar gelirli vatandaşlara müjde. Devlet, TOKİ aracılığıyla dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. 998 TL taksit ve 20 bin TL peşinat ile 3+1 sıfır daire almak mümkün! İşte detaylar…

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Emlakçı ücreti hangi durumlarda ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire almak için, emlakçı ile bir daireyi gezdim. Birkaç daire gezdikten sonra yakınım, daire önerdi, beğendim, aldım. Evleri gezdiren emlakçı, dairenin kendi alanı içinde bulunduğu iddiası ile ücret talep ediyor. Ücret talebi hukuki mi?' sorusunu cevapladı.

Peker GYO Almanya'da 500 bin Euro'ya 3 daire 1 ticari alan alacak!

Peker GYO, Almanya Vestfalya eyaletinin Recklinghausen şehrindeki 417 metrekare kiralanabilir alana sahip 3 daire 1 ticari alandan oluşan ve 40 bin Euro kira geliri bulunan taşınamazın 500 bin Euro'ya satın almak için görüşmelere başladı. 

İcradan ev almak riskli mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İcradan satılık bir daire almak istiyorum. Alacağım dairenin özelliklerini, varsa borcunu falan bilmek istedim. Bunu nasıl bilebilirim? Bunu almamda bir risk var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Müteahhitten daire almak için peşinat verdik. Aramızda adi kağıda yazılmış, daire numarası ve verilen peşinat olmak üzere maddeleri yazdık. Daireyi sıkıntılarımızdan dolayı alamadık. Dava açarak daireye tedbir koyulmasını isteyebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı

Projeden daire alırken dikkat edilecek 5 nokta!

Avukat Kadir Kurtuluş, projeden ev almak isteyenlere uyarıda bulundu. İşte projeden daire alırken dikkat edilecek 5 nokta...

İnsay Yapı, Evim Türkiye Fuarı'ndan mutlu döndü!

İnsay Yapı, ''Ondörtüç Pendik'' projesini Evim Türkiye Fuarı'na taşıdı. Projesini gurbetçilerin beğenisine sunan İnsay Yapı, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşların yoğüun ilgisiyle karşılaştı. Projeden daire almak isteyenler 7 adet rezervasyon yaptı.

Teknik Yapı’dan yüzde 25 kazanç fırsatı!

Teknik Yapı, ekonomiyi canlandırmak için iki bakanlığın başlattığı çalışmaları birleştirerek konutta indirim kampanyası başlattı. Kampanya, daire almak isteyenlere yüzde 25 avantaj fırsatı sunuyor.

kooperatiften daire almak Haberi

kooperatiften daire almak

Bir kooperatiften daire almıştım. Daire eşimin ardına tescil edildi. Şimdi kooperatif eşime borç çıkarıyor. Üstelik 104 daire varken 46 daireye bu borç çıkarılıyor. Kooperatifin eski yönetimi kooperatifi terk edip kaçmış. Bunun bir müeyyidesi yok mu? • H.D. 


Kooperatiflerin kuruluş amacı ortaklarına yarar sağlamak iken bizde kooperatifler ortaklarına azap çektirmekte, ortaklar da bu azaba katlanmaktadırlar. Birincisi kooperatife aidat gibi ödeme yapmak için o kooperatife üye olmak lazım. Bina bitirilmiş ve tapusu alınmış bir yapıda daire satın alanların kooperatife ortak olma mecburiyeti yoktur. Şayet tapu işlemleri sırasında eşinize bir de ortaklık talep dilekçesi imzalattınlmadı ise sizler sadece sitenin veya bloğunuzun ortak giderine katılacaksınız, kooperatif giderlerine katılmayacaksınız. 


Aynca 46 dairenin ayrı tutulmasının nedeni önemli. Bunlar acaba sizin durumunuzda olup ortak olmadan daire alan kimseler...