16 / 04 / 2024

Körfez gayrimenkul sektörü

Körfez gayrimenkul sektörü

Körfez hakimiyetindeki gayrimenkul sektörüne Uzakdoğulular göz dikti. Çin ve Hindistan olmak üzere Uzakdoğulu yatırımcılar rotayı Türkiye’ye çevirdi. Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, konu ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Körfez gayrimenkulde rotasını Türkiye'ye çeviriyor!

Kuveyt Türk, özel bankacılık yoluyla Körfez sermayesini İstanbul'a getirecek. Malezya'dan çekilme kararı alan KFH Grubu'nun Türkiye'ye daha çok yatırım yapacağı sinyalini veren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Büyük projelere yatırım yapacaklar" dedi.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Gayrimenkul sektörünün en kapsamlı buluşması CNR Emlak 17-21 Aralık'ta!

Gayrimenkul sektörünün en kapsamlı buluşması 17 ve 21 Aralık arasında gerçekleşecek. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin dev projesi 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart'ta hizmete açılıyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Gayrimenkul sektöründe 3'lü açmaz!

Vergi Müfettişi Ahmet Bahçeci, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde gayrimenkul sektöründeki açmazları kaleme aldı. İşte Ahmet Bahçeci'nin 'Gayrimenkul sektöründe üçlü açmaz' başlıklı yazısı...

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Gayrimenkul sektöründen ekonomiye 0.22 puanlık katkı!

Türkiye ekonomisi 2020 yılının ilk 3 ayında yüzde 4,5 büyüdü. Verilere göre, gayrimenkul sektöründe yüzde 2,4’lük büyüme kaydedildi. Sektörün ekonomiye katkısı ise 0.22 puan oldu.

Gayrimenkul sektöründe büyük dönüşüm!

Koronavirüs salgınıyla evde geçirilen zamanın artması, insanların yaşam alanı tercihlerini etkiliyor. Gayrimenkul sektöründe büyük bir dönüşüm yaşanıyor, müstakil konutlara talep artıyor...

2020'de gayrimenkul sektöründe yukarı çıkış sürecek!

Hiç kuşkusuz yaşadığımız sıkıntılı dönemden en büyük darbeyi gayrimenkul sektörü aldı. Ancak Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, son 2 ayda faizlerin düşmesiyle talepte canlanmanın başladığını düşünüyor. Ona göre 2020 gayrimenkul için tozpembe olmayacak ancak yukarı çıkış sürecek..

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Kıbrıs'ta buluşuyor!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren Sign of the City Awards (SOTCA) için geri sayım başladı. Projelerin ödüllendirileceği yarışma Kıbrıs’ta tanıtıldı.

Barış Kılıçarslan, gayrimenkul sektörüne ilişkin önemli ipuçları verecek!

RE/MAX Türkiye, gayrimenkul sektöründe çalışan ya da çalışmayı planlayan girişimci adayları için ücretsiz kariyer seminer düzenliyor. Etkinlikte, çok kazananların eğitmeni olarak tanınan Barış Kılıçarslan söz alarak başarı için ipuçları verecek....

Körfez GYO Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi Muhammet Uslu oldu!

Muhammet Uslu, Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atandı...

Gayrimenkul sektöründe artık hayal değil, gerçekler satıyor!

Gayrimenkul sektörünü değerlendiren Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, "Gayrimenkul sektöründe artık hayal değil, gerçekler satıyor. Lansmana çık satış yap dönemi bitti” dedi..

İsa Şahin, Körfez GYO'nun Yatırımcı İlişkileri Görevlisi oldu!

İsa Şahin, Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Yatırımcı İlişkileri Görevlisi oldu.

Körfez gayrimenkul sektörü Haberi

Körfez gayrimenkul sektörü

Gayrimenkul sektöründeki 25 yıllık deneyimiyle Türkiye’ye değer katan projelere imza atan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, küresel ekonomiyi yükselten Asyalı yatırımcıların Türkiye’deki fırsatları incelediğini söyledi. Özellikle Uzakdoğulu yatırımcıların enerjiden sonra gayrimenkul sektörüne yöneldiğini belirten Yılmaz, “Türkiye’deki gayrimenkul piyasası tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Son zamanda Körfez bölgesine çok odaklandık. Ancak Körfez’in alternatifi bir piyasa da oluşmaya başladı. Çin ve Hindistan başta olmak üzere diğer Asya-Pasifik ülkeleri Türkiye gayrimenkul sektörüyle görüşmeler yapıyor” dedi.


Mehmet Yılmaz, geçen ay Cathay Group olarak Çin Ürünleri Fuarı’na katılarak Çinli yatırımcılarla görüştüklerini anlattı. Yılmaz, “Çok olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. Çin’in 11 farklı eyaletinden gelen Çinli iş adamlarından satış ofisimizi ziyaret edenler oldu. Birçok Uzakdoğulu yatırımcının farklı Türk firmalarla görüştüğünü biliyoruz” diye konuştu.


Türkiye, yükselen değer 

Uzakdoğu pazarlarında...