26 / 04 / 2024

Körfez yatırımcısı Türkiyeden 2.8 milyon metrekare mülk aldı

Körfez yatırımcısı Türkiyeden 2.8 milyon metrekare mülk aldı

Konut sektöründe yabancı yatırım coşkusu yaşanıyor. Türkiye’den yabancı yatırımcılar, geçen yıl 8 milyon metrekare mülk edindi. Bunun 2.8 milyon metrekaresini Körfez yatırımcısı aldı.

Yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisse!

Yatırımcılar Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmelerini merak ederken, Borsa Filozofu da yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım...

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Borsa yatırımcıları dikkat! Borsa peş peşe rekor kırsa da beklenen istihdam gelmedi!

Borsa, yüksek enflasyonun da etkisiyle arka arkaya rekor kırarak yatırımcısına kazandırdı. Ancak BIST 100’deki şirketlerin istihdamı beklenen oranda artmadı.

Borsada son 3 ayda pay senedi yatırımcısı rekoru kırıldı!

Diğer finansal araçlarının zarar ettiği son dönemlerde art arda yapılan halka arzlara hücum eden her yaş ve kesimden yatırımcı borsayı coşturdu. BIST’e son 3 ayda 3,2 milyon yeni pay senedi yatırımcısı katıldı.

Ağustosta rekabet borsa, altın ve dolarda oldu! Sonunda yatırımcısına tek kazandıran o oldu!

TÜİK en çok kazandıran finansal yatırımları tek tek sıraladı. Ağustosta rekabet borsa, altın ve dolarda oldu! Sonunda yatırımcısına tek kazandıran o oldu. İşte detaylar...

Milyonları merak ettiği sorunun net yanıtı! Altın ve borsa yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? 

Yılbaşından bu yana altın ve borsa yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın, yatırımcısını şaşırtmadı. Peki altın ve borsa yatırıcısına kazandırmaya devam edecek mi? 

Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Elinde belli bir birikimi olan yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını araştırıyor. Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Borsa yatırımcısı 2023’de hayal kırıklığına uğradı! Borsada düşüş trendi ne zaman sona erecek? Kritik viraj neresi?

Seçim öncesi belirsizlikler orsa yatırımcısını tedirgin ediyor. Yıl başından bu yana endeksteki kayıp yüzde 20’ye ulaşırken, hisse bazında ise bu kayıplar çok daha yüksek seviyelerde. Endeksin seyrini ise seçim sonuçları belirleyecek. Uzmanlar ise yatırımcıları panik yapmaması konusunda uyarıyor.

Dolar euro, borsa altın!.. Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran hangisi oldu?

Ne dolar ne euro ne de borsa… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında ayıda yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracının altın olduğunu duyurdu. İşte detaylar…

BTC yatırımcısı iyimserliği geri döndü!

Bitcoin yatırımcısı iyimserliği, FTX çöküşünden bu yana 600 bin yeni küçük hissedarla geri döndü!

Ne altın ne döviz! 3 ayda yüzde 24 kazandırdı! Yatırımcısı sevinçten havalara uçtu!

Yatırımcının son zamanlarda yine radarına giren gümüşteki yukarı yönlü hareket git gide artıyor. Yatırımcısına son 3 ayda yüzde 24’e yakın kazandıran bu değerli metalin 2023 senesinde son 9 yılın rekoru kıracağına kesin gözüyle bakılıyor. İşte gümüşle ilgili çok ilginç detaylar…

Dolar atağa kalkacak mı? Yatırımcısı dolara sıkı bel bağladı! Ünlü ekonomist yatırımcıları uyardı!

Dolarda fren patlayacak mı? Dolar yatırımcısını son bir yılda hayal kırıklığına uğrattı. Peki doları olanlar ne yapmalı? Şeref Oğuz açıkladı. İşte detaylar!

Körfez yatırımcısı Türkiyeden 2.8 milyon metrekare mülk aldı Haberi

Körfez yatırımcısı Türkiyeden 2.8 milyon metrekare mülk aldı

Yabancıların mülk ediniminin kolaylaştırılmasıyla yabancı yatırımlar konut sektöründe satın almada rekora koşuyor. Geçen yıl, yabancı yatırımcılar Türkiye’de toplamda 8 milyon metrekare mülk edinirken, bunun 2.8 milyon metrekaresini Körfez yatırımcıları aldı. Kişi bazında yatırımcı sayısı 17 binden 27 bine çıkarken Suudi yatırımcılar Almanları sollayarak ilk sıraya yerleşti. İkinci sıraya gerileyen Almanlar’ı İngiltere izledi.


BAHREYNLİ YATIRIMI YÜZDE 666 ARTTI

Körfez ülkelerinin Türkiye ilgisi incelendiğinde çarpıcı bir tablo görülüyor. Bahreyn vatandaşları 2014'te yatırımlarını yüzde 666, Kuveytliler yüzde 291, Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları yüzde 181, Iraklılar ise yüzde 177 arttırdı. Aynı şekilde Suudlu yatırımcılar yüzde 135, Katarlılar yüzde 105 ve Umman vatandaşları yüzde 58 oranında yatırım yaptı. İran vatandaşlarının geçen yılki konut yatırımı ise yüzde 10 azaldı.



SATIN ALINAN PARSEL ARTIYOR

Yabancıların son 2 yılda Türkiye’de yaptıkları...