29 / 03 / 2024

köy muhtarlar kanunu

köy muhtarlar kanunu

2972 sayılı muhtarlık kanunu 18 Ocak 1984 tarihinde 18285 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 31 Mart 2014'te yapılacak seçimlerde muhtar adayı olanların bu kanunu iyice incelemeleri gerekiyor...

Kadıköy Merdivenköy imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Sahrayıcedit (Merdivenköy) Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına ait Askı Tutanağı yayınlandı.

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31284 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

Ordu'da Kıyı Kanunu'na aykırı binalar yıkıldı!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu sebebiyle Ordu İdare Mahkemesi'nin verdiği yıkım kararı üzerine 3, 10 ve 12'nci katları tamamlanan binaların yıkımı gerçekleştirildi...

Kıyılarda millet bahçeleri yapılabilecek!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, kıyılarda imar planı kararıyla da millet bahçeleri oluşturulabilecek.

Bursa'daki 600 yıllık mahallelere Kıyı Kanunu gerekçesiyle imar izni yok!

Bursa Gemlik’te 1990 yılından beri Karacaali, Narlı ve Büyükkumla mahallelerine Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Kadıköy Hasanpaşa imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Kadıköy İlçesi Hasanpaşa Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Kıyı Kanunu'na yeni düzenleme geliyor!

Doldurulan kıyı alanlarında yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümlerinden muaf tutulmasına yönelik düzenleme yapılması için Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi... 

Kırcami muhtarlarından Menderes Türel’e plan teşekkürü!

Kırcami muhtarları, bölgede bayram yaşatan, üst mahkemenin Kırcami planlarının iptaliyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı almasındaki gayret ve emekleri için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.

Silivri Alipaşa Köyü imar planı askıya çıktı!

Silivi İlçesi Alipaşa Köyü Mevkii 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması bugün askıya çıkarıldı...

Kıyı Kanunu Yönetmeliği'nde değişiklik 2018!

Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı...

köy muhtarlar kanunu Haberi

köy muhtarlar kanunu

Muhtarlık kanunu!


MAHALLİ İDARELER İLE MAHALLE MUHTARLIKLARI VE İHTİYAR HEYETLERİ SEÇİMİ HAKKINDA KANUN


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç ve kapsam:

Madde 1 - 

Bu Kanun mahalli idareler organlarının seçimlerine ilişkin esas ve usulleri düzenler. Bu amaçla:


a) İl genel meclisi üyelerinin,


b) Belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerinin,


c) Köy ve mahalle muhtarları ile ihtiyar meclisi ve heyeti üyelerinin,


Seçim sistemi, usul, dönem ve zamanlarına ait esaslarla seçim çevrelerine, aday olabilme ve seçilme ilkelerine ait hükümleri kapsar.

Seçim sistemi ve usulü:


Madde 2 -

Mahalli idareler seçimleri serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre, yargı yönetim ve denetimi altında yapılır.


İl genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için yapılan seçimlerde, onda birlik baraj uygulamalı nispi temsil sistemi, belediye başkanlığı seçiminde ise çoğunluk sistemi uygulanır.

Seçim çevresi:

Madde 3 -

İl...