19 / 04 / 2024

köy muhtarlık kanunu

köy muhtarlık kanunu

2972 sayılı muhtarlık kanunu 18 Ocak 1984 tarihinde 18285 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 31 Mart 2014'te yapılacak seçimlerde muhtar adayı olanların bu kanunu iyice incelemeleri gerekiyor...

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

Gümrük Kanunu ve buna dayalı olan mevzuata aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası ile fazla çalışma ücretlerine ilişkin rakamlar, yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Resmi Gazete'de yayımlandı! 4 üniversiteye tam 126 akademisyen alınacak!

Bugünkü 32307 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre 4 üniversitenin farklı akademik birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre toplamda 126 akademisyen alınacak.

Son dakika! 6 üniversiteye 70 akademisyen, 8 üniversiteye 308 personel alınacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre toplamda 6 üniversitenin farklı akademik birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre tam 70 akademisyen alınacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Beykent Üniversitesi çok sayıda öğretim üyesi alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

İstanbul Beykent Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanını duyurdu. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’ne göre alım yapacak üniversite başvuru şartlarını açıkladı.

Deprem destekleri başvuru detayları belli oldu: O süreye dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 şehirde yapılacak destek ödemelerinin detayları belli oldu. Bu kapsamda afetzede hak sahipliği başvurusu e-Devlet üzerinden ya da mahalle, köy muhtarlıkları üzerinden yapılabilecek. Talep içinse 60 günlük süre verildi.

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Gayrimenkul danışmanları emlakçılık kanunu istiyor!

Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Mehmet Keklik, son 1 yılda gayrimenkul sektöründe yaşananlarla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Telefon fiyatlarında şok! İşte akıllı telefonların 2022 güncel fiyat listesi!

Uygun fiyata akıllı telefon alabilmek mümkün... Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Gümrük Kanunu bağlamında devlet tarafından el konan akıllı cihazların satışı başladı.

İSTEB'ten Emlakçılık Kanunu açıklaması!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi (İSTEB) Kadıköy'de kiralık ilanı verilen bodrum katı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacı devam ediyor!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili yaptığı açıklamada, Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

Emlakçılık kanunu çıktı mı?

Taşınmaz ticareti ile ilgili 2018 yılından bu yana bir dizi düzenleme yapıldı. Peki emlakçılık kanunu çıktı mı? Yeni düzenleme neler getirdi? İşte tüm merak edilenler...

köy muhtarlık kanunu Haberi

köy muhtarlık kanunu

Muhtarlık kanunu!


MAHALLİ İDARELER İLE MAHALLE MUHTARLIKLARI VE İHTİYAR HEYETLERİ SEÇİMİ HAKKINDA KANUN


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç ve kapsam:

Madde 1 - 

Bu Kanun mahalli idareler organlarının seçimlerine ilişkin esas ve usulleri düzenler. Bu amaçla:


a) İl genel meclisi üyelerinin,


b) Belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerinin,


c) Köy ve mahalle muhtarları ile ihtiyar meclisi ve heyeti üyelerinin,


Seçim sistemi, usul, dönem ve zamanlarına ait esaslarla seçim çevrelerine, aday olabilme ve seçilme ilkelerine ait hükümleri kapsar.

Seçim sistemi ve usulü:


Madde 2 -

Mahalli idareler seçimleri serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre, yargı yönetim ve denetimi altında yapılır.


İl genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için yapılan seçimlerde, onda birlik baraj uygulamalı nispi temsil sistemi, belediye başkanlığı seçiminde ise çoğunluk sistemi uygulanır.

Seçim çevresi:

Madde 3 -

İl...