25 / 04 / 2024

küçükçekmece göl düzenlemesi

küçükçekmece göl düzenlemesi

Küçükçekmece'de Afet Yasası ile birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının detayları ve görselleri...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Mahmut Sefa Çelik, Fatih Çelik, Mahmut Asmalı ve Hüseyin Dinçel ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO Küçükçekmece projesine Dağ Mühendislik imzası!

Planlı kentleşmeye örnek teşkil eden, iz bırakan projelerin mimarı olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Küçükçekmece Gölü kıyısında hayata geçireceği yeni semtin 1. etap 1. kısım ihalesini Dağ Holding aldı.

Memurun yüzünü güldüren ek gösterge düzenlemesi! 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek?

Emekli ve çalışanı etkileyen 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında yeni gelişmeler yaşandı. İşte o detaylar!

3600 ek gösterge düzenlemesi nasıl olacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi için beklenen son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin emekli maaşı ve emekli ikramiyesinde büyük artış sağlayacak olan ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi.

Emekli maaş zammı asgari ücret artışı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası hükümetten bomba adım

Hükümet milyonları ilgilendiren ekonomik düzenlemeleri Temmuz ayında yapacak. Emekli maaş zammı, asgari ücret artışı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi gündemin en önemli konuları. Hükümetin akabinde köklü bir değişime gideceği iddia edildi.

Nm Group İnşaat Sağlık Turizm Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nm Group İnşaat Sağlık Turizm Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Davut ve Necip Fazıl Aksoy ortaklığında kuruldu.

Büyükçekmece içme suyu havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

İstanbul Büyükçekmece Göl'ünde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti.

Eğirdir ve Gölcük Krater Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Isparta'da bulunan Eğirdir ve Gölcük Krater Gölü "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Küçükçekmece Göl Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Küçükçekmece Göl Şubesi bugün Küçükçekmece'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi Acarkent’e taşındı!

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi, 3 çocuğunu daha sakin bir semtte yaşamak için “kıta” değiştirme kararı aldı. 

Küçükçekmece'de bir milyon metrekarelik alan imara açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yargının İstanbul Küçükçekmece Gölü kıyısındaki bir milyon metrekarelik bölgenin yapılaşmaya açılmasına ilişkin ‘iptal’ kararını yok saydı. Planla dev arazi imara açıldı. 

küçükçekmece göl düzenlemesi Haberi

küçükçekmece göl düzenlemesi


2004 yılından bu yana Küçükçekmece’de kentsel dönüşüm olgusu, eskimeye ve değer kaybına uğrayan, sağlıksız, depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış veya çöküntü haline gelmiş kentsel fiziki ve sosyal mekanların yenilenmesini, çevresel ve sosyal olarak yeniden değer kazanmasını ve canlanmasını amaçlayan yaklaşım kapsamında üretilen projeleri gerçekleştirmeyi benimsemektedir. Bu kabuller ile afet yasasından önce ilk kentsel dönüşüm proje deneyimimiz Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Küçükçekmece İkitelli, Ayazma ve Tepeüstü bölgelerinde Kentsel Dönüşüm Projesi olmuştur.



Elde ettiğimiz deneyimler ve kentsel riskleri azaltmaya yönelik salt bina yenilemeyi değil kentsel yenileme sürecini tarifleyen afet yasası ile birlikte Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesinde prestijli bir konumda yer alan,...