28 / 03 / 2024

küçükçekmece yarımburgaz kentsel dönüşüm

küçükçekmece yarımburgaz kentsel dönüşüm

Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi'nde imar sorunu yıllardır sürüyor. Mahalle sakinleri arsalarını değerlendirememekten şikayetçi.

Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi için belediyeye yetki devri!

Küçükçekmece Belediye Meclisi 2 Mart'ta yaptığı toplantıda Yarımburgaz Mahallesi'nde 540 bin metrekarelik rezerv alanı ile ilgili belediyeye yetki devri kararını oy çokluğuyla kabul etti...

Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi imar durumu ne olacak?

Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi sakinleri, Küçükçekmece Belediyesi'nin Yarımburgaz için imar çalışması olup olmadığını soruyor... Rezerv yapı alanı ilan edilen Yarımburgaz'da imar çalışması olup olmadığını Emlakkulisi.com açıklıyor...

Küçükçekmece kentsel dönüşüm 2013!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının 20 ayrı bölgede yürütüleceği Küçükçekmece’de toplam 32 bin 196 yapı yenilenecek. İlçede şu ana kadar 2 bin 640 yapının yenileme çalışmaları tamamlandı. İşte tüm detayları ile Küçükçekmece kentsel dönüşüm 2013...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çerçevesinde dprem riskli 8 blokluk 64 daireli sitenin yıkımına başlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece olası İstanbul depremine hazırlanıyor! Kentsel dönüşüm kapsamında şu ana kadar 48 bin konut yenilendi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, şu ana kadar Büyükçekmece’de 48 bin binanın yenilediğini açıklayarak çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı.

Bahaş Holding’in dev projesi Hilal Hill Büyükçekmece'de ikinci etabın teslimi için geri sayım başladı!

İstanbul Avrupa Yakası’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Hilal Hill Büyükçekmece’yi hızla hayata geçirmek üzere çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken bir yandan da teslimler yapılıyor.

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Büyükçekmece Pozitif Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Büyükçekmece Pozitif Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Limited Şirketi Küçükçekmece'de Şaban Türker tarafından kuruldu.

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Büyükçekmece kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Olası İstanbul depremine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi 28 bin binayı yeniledi. 

küçükçekmece yarımburgaz kentsel dönüşüm Haberi

küçükçekmece yarımburgaz kentsel dönüşüm

İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Küçükçekmece’de bulunan Yarımburgaz Mahallesi sakinleri 2008 yılından bu yana imar mücadelesi veriyor. 1959 yılında kurulan ve etrafında Tema İstanbul, Sinpaş Gyo Bosphorus City, İstanbul Sarayları gibi prestij projelerin bulunduğu mahalle, uzaktan bakılınca saraylar içinde bir gecekondu mahallesini anımsatıyor. İmar kısıtlaması yüzünden mahalleli, arsalarını değerlendiremiyor, evlerinin kentsel dönüşümünü yapamıyor.


Kısıtlama geldi


Yarımburgaz Mahallesi’inin imar hikayesi 2008 yılında başlıyor. Yüzde 22 olarak açılan imara 400-600 metrekare arsa olacak koşulu da eklenince mahalle dönüşümünü tamamlayamıyor. Rezerv yapı alanı iptal davası açmaya karar veren mahalleli, üç yıldır 5. İdare Mahkemesi’nin yollarını aşındırıyor. Şu anda ise imar hakkı hukuki olarak açık ancak ruhsatlandırma kapalı bulunuyor. Arsalarındaki imar hakkını kullanamayan vatandaşlar, belediye tarafından ruhsat da verilmediğinden dolayı ticari anlamda rezerv alanında...