29 / 03 / 2024

kuş evi

kuş evi

Günümüzde Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde hala kullanılan "güvercinlik" nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dilan Çıtak: Babam Kuşadası'ndaki evi bana vermedi!

İbrahim Tatlıses 3 yıl önce Kuşadası'nda bulunan sistesinden çoçuklarına birer daire bırakacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz gün görüntülen Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak, ''Herkese ev verildi, bana verilmedi ama sorun yapmadım'' dedi.

Evlerde bahar havası: Küçük detaylar büyük sonuçlar!

Şimdi baharı evlere davet etme zamanı. Bunun için evi baştan dekore etmeye de gerek yok üstelik. Küçük dokunuşlarla, evlerimizde ışığa, doğaya daha çok yer açan, enerjisi yüksek bambaşka bir atmosfer yaratabiliriz.

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi turizme kazandırıldı...

Kuşadası Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi vatandaşa yeni ev!

Kuşadası Belediyesi çalışmalarına sosyal belediyecilik anlayışı ile devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olan Kuşadası Belediyesi, evi tamamen yanan bir vatandaşa yardım eli uzatarak evi tamamen yeniledi.

İzmir Buca'da Göç ve Mübadele Anı Evi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yunan mübadelesini yaşamış mübadillerin anılarını gelecek kuşaklara aktarmak için İzmirliler’in de desteği ile Buca’da “Göç ve Mübadele Anı Evi” kuracak.

Atatürk Evi Müzesi restorasyon çalışmaları başladı!

Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde 2000 yılında yaptırılan Atatürk Evi Müzesi'nin restore edilmeye başlandı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, eserleri gelecek kuşaklara aktarmayı öncelikli görevleri arasında gösterdi.

Kuşadası'nda icradan 3 milyon TL'ye fabrika!

Kuşadası Davutlar Köyü'nde bulunan 65.700,00 metrekarelik fabrika kapsamında 4 katlı tavuk evi, 2 katlı yönetim binası ve 2 katlı depo binası Kuşadası 1. İcra Dairesi tarafından ihaleye çıkarılıyor.

Yılın ilk kruvaziyeri Kuşadası'na geldi!

Kuşadası Ege Ports Limanı 'na, Norwegianjade isimli gemiyle 2 bin 700 turist geldi. ABD'li ve Avrupalı turistler, Efes Antik Kenti ile Meryemana Evi'ni ziyaret etti.

Kuşadası'na yılın ilk kruvaziyeri geldi!

Kuşadası Ege Ports Limanı'na, Norwegian Jade isimli gemi ile 2 bin 700 turist geldi. Amerika ve Avrupalı turistler Efes Antik Kenti ile Meryemana Evi'ni ziyaret etti. Turistlerin bir bölümü de Kuşadası çarşılarında alışveriş yaptı.

Ali Kuşçu Uzay Evi açıldı!

Eyüp Belediyesi, büyük bir projeyi daha hayata geçirdi. Ali Kuşçu Uzay Evi Alibeyköy Osmanlı Parkı Yeşil Bina'da açıldı. Uzay Evi 'nde geleceğin astronotlarının yetiştirilmesi planlanıyor.

Eyüp Ali Kuşçu Uzay Evi açıldı!

Eyüp Belediyesi, büyük bir projeyi daha hayata geçirdi. Ali Kuşçu Uzay Evi 30 Kasım Pazar günü Alibeyköy Osmanlı Parkı Yeşil Bina'da açıldı. Başkan Aydın, Ali Kuşçu Uzay Evi, Eyüp'ümüze ve gençlerimize hayırlı olsun" dedi.

Kuşadası'na bir günde 6 gemiyle 15 bin turist geldi!

Kruvaziyer turizminin önemli merkezlerinden Kuşadası'na aynı gün içinde 6 gemiyle 15 bin turisti geldi. Efes ve Meryemana Evi turları ilgi görürken, binlerce turist hareketlilik getirdi.

Kuşadası'na kruvaziyerle turist yağdı!

Çoğunluğu Amerikalı turistlerden oluşan ziyaretçilerin bir kısmı, düzenlenen tur programlarıyla Efes antik kenti ile Meryemana Evi'ni ziyaret etti. Tur programına katılmayan turistler ise Kuşadası'nda alışverişe çıktı...

kuş evi Haberi

kuş evi

Güvercinlik nedir?

Güvercinlik, eski binaların yüzlerinde, kuşların konması ve barınması için yapılan süslü çıkıntı ya da oyuk olarak karşımıza çıkıyor. 


Kuş evi ve kuş köşkü olarak da nitelendirilen güvercinlik, kuş gübresi toplamak amacıyla yapılıyor.


Söz konusu yapı, duvarları delikli bir özellik taşıyor. Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde ise çatı penceresi ve yangın bacası da güvercinlik olarak nitelendiriliyor.



Işıl Seren...