19 / 04 / 2024

Londra Tasarım Bienali

Londra Tasarım Bienali

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şelale Kadak bugünkü yazısında Türkiye'nin Londra Tasarım Bienali'ndeki başarısını anlattı. İşte o yazı...

Tabanlıoğlu Mimarlık Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil ediyor!

Tabanlıoğlu Mimarlık “housEmotion” enstalasyonu ile 4-23 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2018 Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Londra Tasarım Müzesi yeniden açılıyor!

Londra'da bulunan "Tasarım Müzesi" eski yerinden Kensington Caddesi'ndeki yeni binasına taşındı. Taşınma sebebiyle yeni binada yapılan açılışa binanın mimarı John Pawson katıldı.

Ülke tanıtımında mimarlar projeleriyle ses getirdi!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şelale Kadak bugünkü yazısında Türkiye'nin Londra Tasarım Bienali'ndeki başarısını anlattı. İşte o yazı...

Tabanlıoğlu, Beloved/Azizem ile Londra Tasarım Festivali'nde!

Kürk Mantolu Madonna’nın 73 yıl sonra ilk kez İngilizce’ye çevrilmiş olması vesilesi ile Tabanlıoğlu Mimarlık, 17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Londra Tasarım Festivali kapsamında bu büyük aşk hikayesine odaklanıyor.

Türk mimarlar Londra Tasarım Bienali'nde çıkarma yapacak!

Türkiye’nin önemli iki mimarlık firması eylülde Londra’da tasarımlarıyla adlarından söz ettirecek. Autoban, ‘Tasarımla Ütopya’ temalı, ilk kez gerçekleşecek Londra Tasarım Bienali’ne, İKSV’nin desteğiyle, dilek ağacından ilham alan ‘Dilek Makinesi’ projesiyle katılıyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık Londra Tasarım Haftası'na katıldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık aynı zamanda dünyanın en önemli sanatsal etkinliklerinden 2015 Londra Tasarım Haftası'nda boy gösterdi. Somerset House'da enstalasyonları sergilenen 10 tasarımcı arasına girdi.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Londra Tasarım Haftası'nda!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Londra Tasarım Haftası'nda. Türkiye’deki mimarlık şirketleri, Avrupa’da, ABD’deki projelere bir yerel ortak olmadan imza atamıyorlar ama var olmanın, görünmenin yolunu başka şekillerde bulmak mümkün.

Sancaklar Camii 2015'in en iyi tasarım adayları arasında!

Londra Tasarım Müzesi’nin düzenlediği Yılın En İyi Tasarım Yarışması’nın 20 adayı arasında İstanbul’da bulunan Sancaklar Camii yer aldı..

Polimeks, 2. İstanbul Tasarım Bienali’ne Akademi Platformu ile destek olacak!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, Zoë Ryan küratörlüğünde Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil başlığıyla ziyaretçileriyle buluşmak için gün sayıyor.

2. İstanbul Tasarım Bienali'nde tasarım rotaları başlıyor!

Tasarım Rotaları, ziyaretçilere 17 Ekim tarihinden itibaren kentin farklı bölgelerindeki tasarım odaklı ofis, mağaza, atölye, imalathane ve yapıların yanı sıra, çeşitli bölgelerin kendine has dokularının inceleneceği tematik yürüyüşler sunuyor.

Tevfik Balcıoğlu: İzmir tasarım kenti olacak!

Londra Tasarım Festivali'nde İzmir'i temsil eden, Akdeniz Akademisi Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesi Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tevfik Balcıoğlu, Ege ve İzmir'in bir tasarım kenti olarak kalkınabileceğine dikkat çekti.

İstanbul Tasarım Bienali'nin ikincisi 18 Ekim 2014'te başlayacak!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ilki 2012 yılında düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali'nin ikincisi 18 Ekim-14 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek. Tasarımcılar, size ihtiyacımız var...

Vitra İstanbul Tasarım Bienali’nin sponsoru oldu!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, 2012 yılında birincisi gerçekleştirilen İstanbul Tasarım Bienali’nin bu yılki sponsoru Eren Holding, Koray Şirketler Topluluğu, Vestel ve VitrA oldu...

Londra Tasarım Bienali Haberi

Londra Tasarım Bienali

Türkiye, topyekûn yaşadığı onca badirenin üzerine kabuğuna çekilmiyor, yurtdışında ülkenin imajını yerle bir etmeye çalışan kara propagandalara, üretimiyle, kültürüyle, sanatıyla, bu alanda aldığı ödüllerle cevap veriyor.

Hep diyorum, ülkenin refah seviyesinin artmasında, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında olmamızda ekonomi kadar kültür ve sanat da çok önemli yer tutuyor. O nedenle 15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe girişiminden sonra yurtdışında kurum ve kuruluşlarımızın yaptığı etkinlikleri çok ama çok önemsiyorum.

Mesela İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı koordinasyonunda Türkiye'nin Londra Tasarım Bienali'nde, "Dilek Makinesi" isimli çalışmayla boy göstermesi çok önemliydi. Yüz binlerce sanat sever tarafından ziyaret edilen Dilek Makinesi'ni Autoban tasarlamıştı ve öyle ses getirdi ki önemli yabancı basın kuruluşları tarafından bienalde mutlaka görülmesi gereken birkaç eser arasında yer verildi.

Daha İKSV'nin bu sergisinin keyfini sürerken, bu...