19 / 04 / 2024

mağaza kiraları ne durumda

mağaza kiraları ne durumda

Durgun talep ve dövizle kira sadece alışveriş merkezlerini değil, en popüler caddeleri de vurdu.

Şok Marketler'in ilk çeyrek cirosu 20,8 milyar TL oldu! Mağaza sayısı 10 bin 214'e yükseldi! 

Şok Marketler'den yapılan açıklamada 023 yılının ilk çeyreğinde net satış gelirlerinin yüzde 103,6 büyüdüğüne dikkat çekildi. Şirketin 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla mağaza sayısı da 10 bin 214 oldu. 

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

M1 alışveriş merkezlerinde çok sayıda yeni mağaza hizmete girdi!

COVID-19 salgını sürecinde toplu yaşam alanları için öne çıkan teiz hava ve ferah ortamlarıyla dikkat çeken M1 Adana ve M1 Gaziantep alışveriş merkezlerinde çok sayıda yeni mağaza hizmete girdi...

 CaddeYıldız Mobilya 2021’de yeni mağaza yatırımlarına odaklandı!

Mobilya sektöründe yaklaşık 30 yıllık tecrübesiyle öne çıkan CaddeYıldız Mobilya, 2021’de yeni mağaza yatırımlarına odaklandı...

Carousel AVM'den mağaza kiralarına indirim!

Carousel AVM, ocak-mart döneminde mağaza kiralarında yüzde 40 ile yüzde 60 arasında indirim uugulayacak...

Gizia'dan Abdi İpekçi Caddesi'ne yeni mağaza!

GIZIA’NIN patronu İsmail Kutlu yaptığı açıklamada, Abdi İpekçi Caddesi'nde yeni bir mağaza açtıklarını söyledi.

Beko, İtalya’nın beyaz eşya üssüne mağaza ve ofis kuruyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da yeni bir ağ oluşturmak isteyen Koç Holding’e ait Beko, İtalya’da satış ağını genişleterek, ilk mağaza ve ofisini açacak.

Mağaza sahipleri 3 ay daha kiraların ötelenmesini istiyor!

Son günlerde AVM'lerin açılması gündeme gelmiş durumda. Bu sebeple AVM sahipleri ve mağaza sahiplerinin arasında bir mücadele başladı. Mağaza sahipleri 3 ay daha kira ertelemesi talep ediyor...

Ordu Merkez Karapınar'da 7,2 milyon TL'ye satılık 3 katlı mağaza!

Ordu Merkez Karapınar'da yer alan 3 katlı Showroom-Mağaza 7 milyon 276 bin 468,44 TL bedelle satışa sunuluyor. T.C. Ordu İcra Dairesi tarafından satılacak taşınmazın tamamı Kayahan Otomotiv Gıda Tarım Ürünleri Pazarlama iç ve Dış Tîc. Ltd. Şti.'ne ait.

Ofis ve mağaza kiraları yüzde 22 geriledi!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre yılın ilk çeyreğinde 2017 yılının aynı dönemine göre cadde mağazaları ve ofis kiraları kura bağlı olarak yüzde 22'ye varan oranlarda geriledi

Bella Maison 5 yılda 50 mağaza açacak!

Türkiye’de mobilya üretimi yapan ve ev tekstili sektörüne girmeyi hedefleyen Bella Maison 5 yılda 50 mağaza açmayı planlıyor. Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan, ‘evde yaşam keyfi’ mottosuyla yola çıktıklarını belirtti.

Mağaza kiralarında KDV indirilmeli!

Türk markaları yurt dışında hedeflerini sürdürecek. Birleşmiş Markalar Derneği yıl sonunda yurtdışında 500 yeni mağaza açmayı hedefliyor.

Tekzen mağaza sayısını 117'ye çıkaracak!

Türkiye'nin en yaygın yapı market zinciri Tekzen, Alanya’daki mağazasını Güzeller İş Merkezi’ne taşıyarak bugün hizmete açtı. Tekzen Genel Müdürü Onur Mertoğlu, “Bu yıl yüzde 28 büyümeyi planlıyoruz. Yılsonuna kadar mağaza sayımızı da 113’den 117’ye çıkarmayı hedefliyoruz.''dedi.

mağaza kiraları ne durumda Haberi

mağaza kiraları ne durumda

Durgun talep ve dövizle kira sadece alışveriş merkezlerini değil, en popüler caddeleri de vurdu. Kiralarda yüzde 25-58 oranında düşüşler çoğu zaman yeni kiracı bulmaya yetmiyor.



Döviz üzerinden alınan kiralar sadece alışveriş merkezlerini değil, cadde mağazacılığını da zorluyor. Son dönemde talep durgunluğu nedeniyle zor zamanlar geçiren perakende sektörü, birkaç yıl öncesine kadar metrekare fiyatlarıyla dudak uçuklatan cadde mağazalarından çekilme eğiliminde. Bu sonuca temelde, düşen talebe karşılık artan kira gideri yol açıyor.



5-6 AYDIR BOŞ



İstanbul’da alışverişin kalbi olarak bilinen Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi, Nişantaşı’ndaki Abdi İpekçi Caddesi ve Anadolu yakasındaki Bağdat Caddesi’nde 30’a yakın mağaza boş durumda. Üstelik bu durum 5-6 aydır sürüyor. Neredeyse yarım yıldır kiralanmayı bekleyen mağazaların kiralanmasıyla ilgili dükkân sahiplerinin yüzde 60’a varan indirim yaptığı gelen bilgiler arasında. Popüler caddelerdeki...