25 / 04 / 2024

mahalli idareler kanunu

mahalli idareler kanunu

2972 sayılı muhtarlık kanunu 18 Ocak 1984 tarihinde 18285 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 31 Mart 2014'te yapılacak seçimlerde muhtar adayı olanların bu kanunu iyice incelemeleri gerekiyor...

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı!

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31193 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Milli Emlak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mahalli idareler ve bunların merkezi idare ile ilişkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenecek.

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu!

Yatırım Harcamaları, Mahalli İdareler ve Fonlara İlişkin Hükümleri de içinde barındıran 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, 25 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Mahalli idareler hakkında Meclis araştırması talep edildi!

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir başta olmak üzere 20 milletvekili mahallî idareler hakkında Meclis araştırması açılmasını talep etti..

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanlığına bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerinde devam edeceğini bildirdi.

Ordu’da Mostar Köprüsü inşaatı başladı!

Altınordu Belediyesi tarafından 30 Mart mahalli idareler genel seçiminde sözü verilen ve Bosna’daki Mostar Köprüsü’nün bir benzeri olacak köprü inşaatına başlandı. Köprü Nisan 2016'da açılacak.

Çumra Belediyesi’nden Ücretsiz Proje Desteği!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi 2014 Mahalli idareler seçimiyle devreye giren 6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla birlikte köyden dönüşen mahallere tip projeleri ücretsiz vereceği vaadini yerine getiriyor.

Konya Çumra'da 30 mahallede ücretsiz tip projesi verilecek!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi 2014 Mahalli idareler seçimiyle beraber devreye giren 6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla birlikte köyden dönüşen mahallere tip projeleri ücretsiz vereceği vaadini yerine getiriyor.

Mahalli idareler uzlaşma yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Mahalli idareler uzlaşma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 7 Mart 2015 tarihinde 29288 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Mahalli idareler uzlaşma yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Antalya'da 717 yeni proje çalışması yürütülüyor!

Vali Yardımcısı Ali Nazmi Balcıoğlu, 2014 yılının 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, 2014 yılında genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile mahalli idareler tarafından 717 projenin yürütülmekte olduğunu söyledi.

Mahalli idareler personeli yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Mahalli idareler personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği esaslarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 7 Mayıs 2014 tarihinde 28993 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı...

mahalli idareler kanunu Haberi

mahalli idareler kanunu

Muhtarlık kanunu!


MAHALLİ İDARELER İLE MAHALLE MUHTARLIKLARI VE İHTİYAR HEYETLERİ SEÇİMİ HAKKINDA KANUN


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç ve kapsam:

Madde 1 - 

Bu Kanun mahalli idareler organlarının seçimlerine ilişkin esas ve usulleri düzenler. Bu amaçla:


a) İl genel meclisi üyelerinin,


b) Belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerinin,


c) Köy ve mahalle muhtarları ile ihtiyar meclisi ve heyeti üyelerinin,


Seçim sistemi, usul, dönem ve zamanlarına ait esaslarla seçim çevrelerine, aday olabilme ve seçilme ilkelerine ait hükümleri kapsar.

Seçim sistemi ve usulü:


Madde 2 -

Mahalli idareler seçimleri serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre, yargı yönetim ve denetimi altında yapılır.


İl genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için yapılan seçimlerde, onda birlik baraj uygulamalı nispi temsil sistemi, belediye başkanlığı seçiminde ise çoğunluk sistemi uygulanır.

Seçim çevresi:

Madde 3 -

İl...