20 / 04 / 2024

maketten konut satışı sözleşmesi

maketten konut satışı sözleşmesi

Maketten konut satışında mağduriyeti önlemek amacıyla yeni düzenleme için çalışmalarda bulunuluyor. Noterler ve Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından ortak sistem kurulup mükerrer satışların önüne geçilecek.

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

Maketten konut alırken dikkat!

ALTIN EMLAK Genel Müdürü Hakan ERİLKUN, son dönemde maketten satışlarda inşaat firmalarının kanuna uygun hareket etmemelerinden ve tüketicilerin de yeterli bilince sahip olmamalarından kaynaklı büyük sıkıntılar yaşanabileceğini dile getirdi.

Maketten konut satışlarında teslim süresi 42 aya çıkarılacak!

Hükümet, seçimden önce çıkarmayı planladığı düzenlemeler için takvim sıkışınca yeni bir torba yasa hazırlığı başlattı. Bu kapsamda maketten konut satışında teslim süresinin 42 aya çıkarılması planlanıyor..

Maketten konut satışı sözleşmesinden vazgeçmek mümkün mü?

Bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin ödendiği; taşınmazın tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlenilen sözleşme ise maketten konut satış sözleşmesi oluyor. Peki, maketten konut satışı sözleşmesinden vazgeçmek mümkün mü?

Maketten konut satışı sözleşmesi 2015!

Maketten konut satış sözleşmesi, ön ödemeli konut satışı adı altında kanun ve yönetmelikler ile düzenleniyor. Sözleşmenin şekil şartına uygun olması gerekiyor. İşte Maketten konut satışı sözleşmesi 2015 esasları...

Maketten alınan konutlar teslime kadar iade edilebilecek!

Maketten gayrimenkul satışına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Artık satılan gayrimenkule ilişkin tüm bilgiler net olarak sözleşmeye eklenecek. Tüketici iade hakkını teslime kadar elinde tutabilecek.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Henüz başlanmamış veya tamamlanmamış konut projelerinden konut satın almak isteyen kimseler, firma ile maketten konut satış sözleşmesi imzalıyor. Peki, maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli? Sözleşme nasıl olmalı?

Maketten konut satışı sözleşmesi 2014!

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi olarak da bilinen maketten konut satışı sözleşmesinin şekil şartı, teminat ve diğer hususları Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte maketten konut satışı sözleşmesi 2014...

Maketten konut satışı sözleşmesinden cayma hakkı!

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu gereğince, maketten konut satışı sözleşmesi imzalayan tüketicilere bazı haklar tanındı. Peki, maketten konut satışı sözleşmesinden cayma hakkı süresi ne kadardır?

Yeni tüketici kanununa göre maketten konut satışı sözleşmesi nasıl olacak?

İnşaat firmaları, projenin inşaat çalışmalarını bitirmeden maket üzerinden konut satışı yapabiliyor. Peki, yeni tüketici kanununa göre maketten konut satışı sözleşmesi nasıl olacak? İşte maket üzerinden konut satışı sözleşmesi..

Maketten konut satışında tüketici hakları!

Halk arasında maketten konut satışı sözleşmesi olarak bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmesinde yapılan yasal düzenlemeler 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. İşte maketten konut satışında tüketici hakları...

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

Maketten konut satışı yapan şirketlere ceza yağdı!

Ticaret Bakanlığı, maketten ev satışında düzenlemelere uymayan şirketlere ceza yağdırdı. Toplam 23 milyon 930 bin TL ceza kesildi.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Günümüzde birçok vatandaş maketten konut satın alırken çeşitli mağduriyetler yaşayabiliyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal maketten konut satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları kaleme aldı.

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi...

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlendi. Maketten ev alacakların arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı, kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Maketten konut satışıyla canı yananlar ne yapmalı?

Birçok ilde maketten ev alımına dayalı sorunların çözümü için vatandaşlar adliye koridorlarında beklemekte. Markalı konut projesi üreten bazı firmalar, birçok inşaat firmasından canı yanan vatandaşlardan bir kısmı ne yapacağını bilmeden, da hukuki süreçlerin bir an evvel sonuçlanmasını bekliyor...

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

Maketten konut satışına 8’li önlem paketi!

Ticaret Bakanlığı maketten konut satışında mağduriyeti engellemek için 8 maddelik çözüm paketi oluşturup Meclis’teki komisyona sundu...

Maketten konut satışına Meclis takibi!

Meclis, devremülk ve devre tatilden sonra maketten konut satışıyla ilgili şikayetler için alt komisyon kurdu.

TBMM Dilekçe Komisyonu 'Maketten konut satışı'nı araştıracak!

TBMM Dilekçe Komisyonu, "Maketten satışı" yapılan gayrimenkullerle ilgili yaşanan sorunlara çözüm için alt komisyon kuracak...

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

maketten konut satışı sözleşmesi Haberi

maketten konut satışı sözleşmesi

Maketten ev satışında mağduriyetin önüne geçmek amacıyla yeni bir çalışma başlatıyor. Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre; 2014 yılında ‘ön ödemeli’ satışla yani ‘maket ev’ satışıyla ilgili yasal düzenleme ve yönetmelikler çıkmasına karşı süren ‘mükerrer satışlar’ı önlemek amacıyla bu kez teknoloji devreye girecek. Konutların satışında noter işlemleri, anında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne haber verilecek. Yeni uygulamayla ilgili Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan TBMM Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması Alt Komisyonu’na bilgi verdi.

ORTAK SİSTEM YOLDA

Alt Komisyon Başkanı Mustafa Kendirli, “Bilişim çağındayız, noterlerin çalışma alanları da çok ciddi manada genişledi, altyapıları da çok iyi bir pozisyona geldi. İnşaat ruhsatı alınan bütün projeler bütün illerde sisteme dahil olabilir ve anlık o satışı...