18 / 04 / 2024

Makrom mağdurları

Makrom mağdurları

Makrom Yapı’nın tanıtımını yaptığı projelerden konut alan on binlerce mağdur için mahkemeden çarpıcı açıklama geldi.

Makrom mağdurlarıyla dalga geçmişler!

Yüzlerce daireyi sahiplerine teslim etmedikleri iddiasıyla Makrom Yapı ve arsa sahipleri hakkında açılan davanın 8. duruşması yapıldı. Bir mağdur "İnsanlardan aldıkları paraları lüks arabalara ve boy yükseltme ameliyatlarına yatırdılar" dedi.

Makrom'a açılan dolandırıcılık davası 20 Eylül'de görülecek!

Esenyurt'taki konut mağduriyetleriyle gündeme gelen Makrom Yapı ile projelerin arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı'nın davası 20 Eylül'de görülecek.

Makromtek Esenyurt mağdurları proje inşaatında!

Makromtek Esenyurt mağdurları projenin inşaatına giderek, dairelerin kapılarını taktı. Mağdurlar en son 17 Şubat 2016'da bir araya gelip eylem gerçekleştirmişti.

Makrom mağdurlarına Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt!

17 Aralık 2015 tarihinde diğer inşaat mağdurları ile birlikte yeni bir eylem yapma kararı alan Makrom mağdurlarından Bahriye Önal'ın Cumhurbaşkanlığı'na şikayetine yanıt geldi. İşte gelen cevap...

Makrom mağdurları Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü!

Makrom mağdurları 1 Kasım 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı okulda bekleyerek Erdoğanla görüştü, mağdurlar hazırladıkları Makromtek Esenyurt dosyasını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.

Makrom mağdurlarından Lütfü Bakırcı'ya cevap!

Makrom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı'nın bu sabah yaptığı "Gerçek mağdurlarımın haklarını kısmen ödedim" açıklamasına Makrom mağdurlarından yanıt geldi. İşte Makrom mağdurlarının yaptığı o açıklama...

Makrom mağdurlarından yeni eylem kararı!

Makrom mağdurları 13 Eylül 2015 tarihinde yeni bir eylem yapma kararı aldı. Makromtek Esenyurt projesi önünde saat 10:00'da gerçekleşecek olan protesto gösterisine makrom mağduru olan ünlü şarkıcı Petek Dinçöz de davet edildi...

Makrom mağdurları Büyükçekmece Adliyesi'nde!

Makrom Yapı'nın sahibi ve yöneticilerine yönelik operasyonun yankıları sürerken Makrom mağdurları bugün Büyükçekmece Adliyesi önünde toplandı, mağdurlar kendilerine satılan dairelerin bir başkasına da satıldığını söyledi...

Makrom Yapı'nın sahibi ve yöneticileri gözaltına alındı!

Makrom Yapı’nın sahibi ve yöneticileri hakkında gözaltı kararı alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 24 kişiden 18’i dün gözaltına alındı. 800’e yakın kişinin mağdur olduğu projelerin tanıtımlarını ise şarkıcı Petek Dinçöz yapmıştı.

Makrom mağdurlarından Mali Şube'ye teşekkür!

Seslerini duyurmak için arka arkaya eylem yapan ve suç savcılığa duyurusunda bulunan Makrom mağdurları bugün Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü önünde toplanıp basın açıklaması yapacak.

Makrom mağdurlarından bilirkişi raporu!

Makrom mağdurları Esenyurt Makromtek projesi için hukuk doçentlerine bilir kişi raporu sonuç belgesi hazırlattı. Raporda, Makrom İnşaat'ın bir daireyi birden fazla kişiye sattığını belirten maddeler yer alıyor.

Makrom mağdurları mahkemeye bilirkişi raporu sunmaya hazırlanıyor!

Esenyurt bölgesinde Makrom Yapı firması ve müteahhit Lütfü Bakırcı tarafından dolandırılan ev mağdurları mahkemeye bilirkişi raporu sunmaya hazırlanıyor. Hazırlanan raporda bir dairenin birden fazla kişiye satıldığı belgelendi.

Makrom mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2. mektup!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ikinci bir mektup yazan Makrom mağdurları konunun hala bir çözüme ulaşmadığını ve evlerin ikinci defa satılmaya çalışıldığını belirtti. Mağdurlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi...

Makrom mağdurlarından Esenyurt Belediyesi'ne başvuru!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile yaptıkları görüşme sonrasında Esenyurt Belediyesi'nin de yanlarında olduğunu belirten Makromtek projesi mağduru 220 aile evraklarını tamamlayıp Esenyurt Belediyesi'ne sundu...

Konut mağdurları bugün Esenyurt'ta toplanıyor!

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün saat 18:00'de Esenyurt'ta toplanıyor.

Jet Fadıl mağdurları nasıl kandırıldıklarını anlattı!

"Jet Fadıl" lakaplı Fadıl Akgündüz ve akrabalarının, Caprice Gold ve Maldivler projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada mağdurlar siyasileri suçladı...

Innovia 4 mağdurlarından Yeşil Holding önünde eylem!

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları, Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret edecek!

18 Mart Pazartesi günü (bugün), saat 19:00’da CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe Mandıra Caddesi üzerinde Fikirtepe mağdurlarını ziyaret edecek.

Esenyurtlu konut mağdurlarından yeni eylem!

Esenyurtlu konut mağdurları Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek eylem yaptı. Uluslararası Tüketiciler Derneği Genel Başkanı’nın da katıldığı eylemde yetkililere seslendi.

Innovia 4 mağdurları eylem yaptı!

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları, şantiye alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Nusaybin'deki terör mağdurları konutlarına kavuştu!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör mağdurları için yapılan konutların anahtarı törenle sahiplerine teslim edildi...

Afyonkarahisar'da konut mağdurları isyan etti!

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 2015 yılında ödeme yaptıkları inşaat firması tarafından dairelerinin teslim edilmediğini, edilenlerin ise tapularının verilmediğini iddia eden mağdurlar eylem yaptı.

Konut mağdurlarından tabutlu eylem!

Esenyurt'ta 3200 dairelik siteden 10 yıl önce daire alan vatandaşlar şirket TMSF yönetimine geçince dairelerini teslim alamadılar. Mağdurlar siteye tabutla gelip seslerini duyurmak istedi. 

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün saat 12:00'de Saraçhane'de toplandı.

Konut mağdurları yarın Saraçhane'de toplanıyor!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları yarın saat 12:00'de Saraçhane'de toplanıyor.

Ener Liva mağdurları mücadelelerine devam ediyor!

Kocaeli’de inşaatına başlanan ancak yapımı tamamlanamayan Ener Liva konut projesinin mağdurları, mağduriyetlerinin giderilmesi için proje sahasında bekliyor.

Fikirtepeli dönüşüm mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları seslerini duyurmak için ‘Lekeye çivi çak’ kampanyası başlattı. Arsa ve konut sahibi 65 bin mağdur sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Makrom mağdurları Haberi

Makrom mağdurları

Sayıları 800’ü bulan aile 5 yıl kadar önce Makrom Yapı’nın tanıtımını yaptığı projelerden konut aldı. Kimi aile ödemenin bir kısmını peşin yaptı kimi kredi çekti, kimi teslim edilmeyen konutlar için arsa sahibinin mülklerine de haciz şirkete senet verdi. Ancak, satışı yapılan konutlar vaat edilen tarihte teslim edilmediği gibi bazı projelerin temeli dahi atılmadı. Aralarında şirket sahiplerinin de olduğu çok sayıda kişi iki yıl önce gözaltına alında, 6 kişi bir süre tutuklu kaldı.


TÜKETİCİ MAHKEMESİ KARARI VERDİ


Makrom Yapı ile ilgili 13 kişi hakkında ağır ceza mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçlaması ile açılan dava devam ederken Bakırköy Tüketici Mahkemesi geçen hafta önemli bir karar verdi.


Şirketten satın aldıkları evleri teslim edilmeyen iki kişi adına Bakırköy 1. Tüketici Mahkemesi’nde açılan 'tapu iptal ve tescil davası'nda ara...