28 / 03 / 2024

Maltepe Gülensu kentsel dönüşüm

Maltepe Gülensu kentsel dönüşüm

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 10 yılı aşkın süredir kentsel dönüşüm konuşuluyor. Mahallenin ilk isteği ise ‘yerinde dönüşüm’ Mahalleyi dönüşümden sonra terk etmeyeceklerini söyleyen vatandaş “Bu mahalle bizim, bizi görsün ona göre plan proje yapsınlar. " diyor.

Gülsuyu-Gülensu planları Maltepe Belediye meclisinde!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri için hazırlanan kentsel dönüşüm planlarının meclis gündemine alındığını belirterek, “Gülsuyu ve Gülensu halkının istekleri doğrultusunda, birlikte karar almak istiyoruz” dedi

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu’da yerinde dönüşüm yapılacak!

Maltepe Belediyesi, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 30 yıldır yılan hikayesine dönen imar sorununu bitirmek için bir plan hazırladı. Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın “En geç sonbaharda çözeceğim” dediği imar planları tamamlandı.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu'da yerinde dönüşüm!

Maltepe Belediyesi’nin Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri için hazırladığı imar planı, ‘yerinde dönüşüm’ modeli ile mahalleliyi göçe zorlamayacak. Başkan Kılıç’ın talimatıyla, yeniden revize edilen Gülsuyu-Gülensu imar planlarında sona gelindi.

Maltepe'de kentsel dönüşüm bekleyen mahallelere 'plan' müjdesi!

Ali Kılıç, kentsel dönüşümü bekleyen Gülsuyu ve Gülensu mahallesine “plan” müjdesi vererek, “Daha önce sizlerce de kabul edilen kentsel dönüşüm planları, revize edilerek bu yılın sonbahar ayına kadar, çıkartılacak ve İBB'ye gönderilecek” dedi.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu'ya Dikmen Vadisi önerisi!

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iken Dikmen Vadisi’nde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını, tam anlamıyla olmasa da Gülsuyu ve Gülensu’da da uygulayabiliriz” dedi.

Maltepe kentsel dönüşüm projeleri halkın onayına sunulacak!

Bolu Abant'ta düzenlenen Kentsel Dönüşüm Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’nin Küçükyalı, Yalı, Başıbüyük, Gülsuyu, Gülensu ve Esenkent mahallelerinde yapılan kentsel dönüşüm projelerini değerlendi

Maltepe Gülsuyu Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Gülsuyu Mahallesi 16093 ada 87 ve 88 parsel, 16094 ada 1 parsel, 16087 ada 1 parsel ve bir kısım Tescil Dışı Alana ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gülmez’den kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere çok önemli uyarı!

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birinin de varis davaları olduğunu hatırlatarak, müteahhitlere çok önemli bir uyarıda bulundu.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Maltepe ilçesi, Gülsuyu Mahallesi, 16217 ada, 91 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Maltepe Gülsuyu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Maltepe ilçesi, Gülsuyu Mahallesi, 16237 ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 parseller, 16477 ada, 24, 25 parseller, 3351 ada, 3 parselin bir kısmı, 3432 ada, 8 ve 9 parseller ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 28.06.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Plan

Maltepe Gülsuyu 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Gülsuyu Mahallesi 16093 Ada 87 ve 88 Parsel, 16094 Ada 1 Parsel, 16087 Ada 1 Parsel ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Açıklama Raporu Değişikliği askıya çıkarıldı.

İzmir Gültepe'nin kentsel dönüşüm planları iptal edildi! 

İzmir Gültepe'de Konak Belediyesi tarafınca yapılan Gültepe kentsel dönüşüm planları İzmir 4.İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Tunç Soyer'den Çiğli Güzeltepe'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Son iki yıldır kentsel dönüşüm projelerini hızlandırdıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzeltepe kentsel dönüşüm Projesi hakkında açıklama yaptı. 

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm tepkisi!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu önceki gün kentsel dönüşüm anahtar teslim kura töreninde yaptığı açıklamada İBB'yi kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle eleştirdi.

Maltepe Gülsuyu Gülensu mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Maltepe ilçesi, Gülsuyu - Gülensu Mahalleleri'ne ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli plan. Ş.pln askıya çıkarıldı.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin gündemi kentsel dönüşüm!

Mersin Akdeniz Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak kentsel dönüşüm konusunda destek çağrısında bulundu. 

Çanakkale Belediyesi'nde gündem kentsel dönüşüm!

Çanakkale Belediyesi, Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısının ikinci bilişiminde, Sosyal Konutlar Mevkii kentsel dönüşüm çalışmalarını gündeme aldı. 

Ankara Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi konut ihalesi bugün!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından “Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında satışa sunulan 33 konutun ihalesi bugün gerçekleşecek. 

Maltepe Gülensu kentsel dönüşüm Haberi

Maltepe Gülensu kentsel dönüşüm

İSTANBUL Maltepe’deki Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri için ‘İstanbul’un balkonu’ deniliyor. Bölgeyi ziyaret ettiğimizde bu tanımı ne kadar halk ettiğini görüyoruz. Muhteşem deniz ve adalar manzarasına sahip bölgede İstanbul’un birçok bölgesinin aksine mahalle kültürü hâlâ ayakta. Kadınlar bir bahçede toplanmış çayını içiyor, komşular pazar dönüşü yolda sohbet ediyor... 


Bu mahallelerde yaşayan insanların son yıllardaki en önemli sohbet konusu ise kentsel dönüşüm. Yapılaşmanın 1950’li yıllarda başladığı iki mahallede 14 binden fazla ev var. Her iki mahalle de diğer kentsel dönüşüm alanlarından farklı. Henüz bir yıkım da yok anlaşma yapılan bir inşaat firması da. Bölgede yaşayanlar kurdukları derneklerle iyi bir ekip olmuş. Talepleri ise çok açık; “Bizi görmezden gelerek yapılan plana karşıyız. Mahallede tapulu ya da tapusuz her vatandaşın evi olacak ve kimse...