26 / 04 / 2024

mardin kent haberleri

mardin kent haberleri

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Mardin'in Dargeçit Belediyesi, temizlik ve alt yapı çalışmalarına hız verirken, çocuklar için 4 gün içerisinde oyun parkı yaptı.

Ahmet Cengiz: Mardin dünya turizm şehri olacak!

Vali Ahmet Cengiz, Mardin ' in dünya turizm şehri olacağını, şehrin, kültürel değerleri ve tarihi dokusuyla bir dünya markası olma yolunda önemli adımlar attığını belirtti...

Mardin'in fosil zengini olduğu belirlendi!

Türkiye'nin en zengin fosillerinin Mardin'de tespit edildiğini ifade eden uzmanlar, 50 milyon yıl önce deniz bulunduğunu iddia ettikleri Mardin'de deniz canlılarına ait fosillerin paleontologlar tarafından incelenmesi gerektiğini belirtiyor

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Kent genelinde yapılan yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 240 binanın tespit edildiğini bunlardan ikisinin yıkıldığını dile getirdi. 

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Mardin Midyat'ta metruk binalar yıkılacak! 

Mardin'in Midyat Belediyesi ilçede bulunan metruk yapıların çevre kirliliğine neden olması ve kent estetiğine uygun olmaması sebebi ile yıkılmasına karar verdi. 

Mardin Havaalanı'nda protokol yolu çalışması başladı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi kent projelerine tüm hızıyla devam ediyor.

Mardin Kent Meydanı yapımında sona gelindi!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen Kent Meydanı’nın yapım çalışmalarında sona gelindi.

Mardin Dargeçit'in altyapısı yenileniyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(MARSU),kent genelinde sürdürdüğü altyapı çalışmaları kapsamında Dargeçit ilçesinde içme suyu ve kanalizasyon hat döşeme çalışmalarına başladı.

Mardin'e 37 milyon TL'lik yol yatırımı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 270 km asfalt kaplama, 204 km stabilize kaplama, 771 km yol onarımı ve 110 km yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yürüttü

Eyüp Muhcu: Mimarların dikkatini Mardin'e çekeceğiz!

Mardin'de Ekim ayında yapılması planlanan “Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu Mardin buluşması” kapsamında Mardin'de temaslarda bulunan TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay'a ziyaret etti.

2014'ün en iyi kent konseyi Bursa Kent Konseyi!

İstanbul merkezli Belediye Haberleri Ajansı tarafından bu yıl sekizincisi yapılan ‘Belediye Oscarları’ ve ‘Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri’ ödüllendirmesinde, Bursa Kent Konseyi ‘2014 Yılının En İyi Kent Konseyi’ seçildi.

Derik'te 20 bin Suriyeliye çadır kent yapılıyor!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adana, Hatay ve Mardin'e yerleşen Suriyeliler için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Derik ilçesinde 20 bin kişilik çadır kent yapılıyor.

Mardin Müzesi ve Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ni 6 bin 500 kişi ziyaret etti!

Mardin'de, müzeler, kenti ziyaret eden turistlerin ilk uğradığı yerlerin başında yer alıyor. Mardin Müzesi ve Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ni geçen yıl 6 bin 500'ü yabancı, 140 bini yerli, toplam 146 bin 500 turist ziyaret etti..

Ovit Tüneli ve Rize-Mardin otoyolu ile yatırımlar artacak!

Ovit Tüneli ve Rize-Mardin Otoyolunun tamamlanmasıyla Rize, artık göç veren durumundan çıkıp göç ve yatırım alan kent durumuna gelecektir. Birçok yerli ve yabancı yatırımcı şimdiden ilimize ve bölgemize yatırım planlan yapmaya başladı...

Muammer Güler Mardin'de fabrika açılışı yaptı!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Organize Sanayi Bölgesin' deki bir fabrikanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mardin'in farklı inanç ve kültürlerin harmanlandığı kent olduğunu ifade etti...

mardin kent haberleri Haberi

mardin kent haberleri

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Mardin'in Dargeçit Belediyesi, temizlik ve alt yapı çalışmalarına hız verirken, çocuklar için 4 gün içerisinde oyun parkı yaptı.


İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Mardin'in Dargeçit Belediyesi, temizlik ve alt yapı çalışmalarına hız verirken, çocuklar için 4 gün içerisinde oyun parkı oluşturdu.


Dargeçit Belediyesinden yapılan açıklamada, ekiplerin çalışmasının çok yönlü sürdüğü, yapılan alt yapı çalışmalarının yanı sıra park ve bahçelerin yenilendiği bildirildi.


Mahallelerde parke döşeme çalışmasının devam ettiği, trafik güvenliğinin sağlanabilmesi için işlek caddelerdeki farklı noktalara kasis yapıldığı kaydedilen açıklamada, bakımı yapılmayan ve kendi kaderine terk edilen Mıcır Safa, Seyit Hasan ve Siyamend Mezarlıklarının Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlendiği belirtildi.


Çalışmalar kapsamında Kısmetli ve Onur Taziye Evlerine vatandaşların talebi üzerine klima takıldığı aktarılan...