25 / 04 / 2024

marmara banliyö hattı

marmara banliyö hattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2013 yılında 2 yıllığına kapatılan İstanbul'un banliyö hatlarıyla ilgili bilgi verdi. Projenin açılışı 2018 yılı olarak planlanıyor.

Uzmanlardan Marmara'daki 4 il için deprem uyarısı: O fay hattı incelenmeli, yapı stoku zemine göre yenilenmeli!

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova için deprem uzmanları önemli uyarılarda bulundu. İşte Güney Marmara'yı bekleyen deprem riski...

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

İstanbul’a yeni banliyö hattı geliyor! Yarın açılacak…

İstanbul’un raylı sistem ağır giderek genişlerken bir yenisine Halkalı-Bahçeşehir hatta eklendi. Yarın açılacak olan hatla birlikte Halkalı-Bahçeşehir mesafesi 22 dakikaya düşecek. 

Marmara bölgesi 6.7 büyüklüğünde depreme gebe!

Marmara'nın unutulan fay hattı için uzmanlar ürküten uyarılarda bulundu. Kendilerine sorulan soruları yanıtlayan deprem uzmanları, depremle ilgili açıklamalar yaptı ve detaylı bilgiler paylaştı.

İstanbul'a 91 kilometrelik metro hattı geliyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hattı projeleri hakkında açıklamada bulundu. 

 Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi bayram sonrasında açılacak!

Önceki gün Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'ndaki test sürüşünün ardından açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kayseri Banliyö Hattı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Kayseri Banliyö Hattı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziray Projesi'nde imzalar yarın atılacak!

TÜRASAŞ tarafından 'Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi' kapsamında 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını gerçekleştirmesi işiyle ilgili imzalar yarın düzenlenecek törenle atılıyor.

Gaziray sözleşmesi imza töreni ertelendi!

Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi'nde 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajı için yapılacak sözleşmenin imza töreninin ertelendiği açıklandı.

Esenyurt Marmara Park AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

2012 yılında Esenyurt'ta hizmete açılan ve E-5 hattı üzerinde konumlanan Marmara Park AVM'nin piyasa değeri şaşırttı. Peki Marmara Park AVM'nin piyasa değeri ne kadar? İşte tüm detaylar...

Adana-Mersin arası banliyö tren hattı ne zaman açılacak?

Adana-Mersin arası banliyö tren hattının pandemi sürecinde kapalı olması ve hattın ne zaman açılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu güzergahındaki gayrimenkul fiyatlarında patlama!

400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Kınalı-Çatalca etabı geçen 9 Mart'ta trafiğe açıldı. Güzergahta ulaşım rahatlarken, yol hattındaki arsa, arazi, konut ve tarlalara talep arttı. Uzmanlar, bölgedeki arazilere talebin devam edeceğini belirtiyor.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

marmara banliyö hattı Haberi

marmara banliyö hattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projeyle ilgili süreç içinde büyük zorluklar yaşandığını belirterek projenin bitim tarihini 2018 yılı sonu olarak vermişti. Ayrılıkçeşme-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı arasında toplam 45 kilometrelik banliyö ve tren hatlarının tamamlanmasının ardından Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada, Bakırköy'den Bostancı'ya 37 dakikada seyahat edilebilecek.

Proje çalışmaları sırasında ortaya çıkan aksaklıklar üzerine uzun yıllar adeta patika yol haline gelen tren hatlarında, bugünlerde çalışmalara hız verildi.


Firmaya ek süre verildi

Haydarpaşa-Pendik arasında bulunan 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren tren hattı 19 Haziran 2013 tarihinde yapılan son seferin ardından kapatılmıştı. Hizmete açılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olarak çalışması planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, raylar sökülmüş, pek çoğu tarihi eser statüsünde bulunan istasyonlarının da yenilenmesine karar verilmişti. Yapım süresi...