25 / 04 / 2024

Marmaray güzergahı ve durakları

Marmaray güzergahı ve durakları

Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi olan Marmaray güzergahı Halkalı ile Gebze arası olarak belirlendi. Projenin açılışı bugün saat 15:00 'te yapılacak...

Marmaray'ın durakları!

İlk olarak 1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından ortaya atılan Asrın Projesi olarak nitelendirilen Marmaray metrosunun yapımına 2004 yılında başlandı. Marmaray'ın durakları Halkalı ve Gebze arasında sıralanıyor...

Marmaray güzergahı ve durakları!

İstanbul Halkalı ile Gebze arasında inşa edilen Marmaray güzergahı ve durakları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Marmaray tren projesi!

İstanbul Halkalı ile Gebze arasında konumlandırılan iyileştirme banliyö hattı projesi olarak hayata geçirilen Marmaray tren projesi ve detayları haberimizde...

Marmaray projesi teknik bilgiler!

29 Ekim 2013 tarihinde açılışının yapılması planlanan Marmaray projesi teknik bilgiler hakkında hususlar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Marmaray güzergahı!

2004 yılında yapımına başlanan ve 29 Ekim 2013 tarihinde açılması planlanan Marmaray projesinin güzergahı için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Marmaray güzergahı...

Gram altın için yeni güzergah belli oldu! İslam Memiş'ten net tarih geldi! Altın yatırımcıları bekleyin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, elinde altın olan yatırımcıları beklemeleri konusunda uyararak, gram altında yeni güzergahı açıkladı. Gram altın ne kadar olacak? Altın fiyatları ne olur?

İslam Memiş altın ve doların yeni güzergahını açıkladı! Yatırımcılar hem dövizciye hem de kuyumculara akın edecek! 

İslam Memiş altın ve doların yeni güzergahını açıkladı! Yatırımcılar hem dövizciye hem de kuyumculara akın edecek! 

Gram altın için yeni güzergah belli oldu! İslam Memiş'ten kesin net açıklama geldi! Altın yatırımcıları bunu yapın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcıları için yeni güzergahı kesin net açıklamalarla değerlendirdi. ''Bunu yapın'' diyen Memiş, yatırımcıları tek tek uyardı.

Putin'nden gübre ve buğday fiyatlarını düşürecek flaş hamle! Garanti edeceğiz diyerek söz verdi

Rusya ve Ukrayna savaşı yüzünden dünyada artan buğday ve gübre fiyatlarını düşürecek hamle Rus lider Putin'den geldi. Putin, Ukrayna'nın elindeki tahıl stokunun dünyaya satılabilmesi için güzergah önerisi yaptı. 'Garanti edeceğiz" sözü verdi.

Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti! Bu tarihlerde kullanacaksanız dikkat edin

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. Bu kapsamdaki çalışmalar nedeniyle Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti.

Kanal İstanbul güzergahındaki Şahintepe Mahallesi taşınıyor!

Kanal İstanbul güzergahı üzerinde bulunan Şahintepe Mahallesi'nde vatandaşa önce tapular dağıtıldı, hemen sonrasında sürgün kararı verildi. Mahalleli, "Rant peşinde değiliz, trilyonluk olalım demiyoruz ama düzenimizi bozmayın" dedi ve tepkilerini dile getirdi.

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı imar planı değişikliği onaylandı!

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı Boğaziçi Öngörünüm Sınırlarında Kalan Alanda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

Kanal İstanbul güzergahındaki konutlara kat sınırı!

Kentsel dönüşüm, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Biliyorsunuz Kanal İstanbul güzergahında 1/100000'lik çevre düzenlemeyi onaylamıştık. Konutlar, zemin artı 3-4'ü geçmeyecek şekilde onaylandı'' dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun güzergahı ve fiyat bilgisi!

Kuzey Marmara Otoyolu güzergah bilgileri ve ücretlendirme durumu, pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Yıl sonuna kadar tüm etapları tamamlanacak olan Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı, böylece Anadolu Yakası'ndan başlayıp Avrupa Yakası'nda Silivri'ye kadar devam edecek. İşte,, Kuzey Ma

Kanal İstanbul güzergahında bulunan arsalar meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi güzergahındaki arsa ve araziler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çıray, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaray güzergahı ve durakları Haberi

Marmaray güzergahı ve durakları

Marmaray güzergah!

Asrın projesi olarak nitelendirilen Marmaray projesi için bugün açılış töreni düzenleniyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü olan 29 Ekim'de saat 15:00'te düzenlenecek olan törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı yabancı konukların da katılımı bekleniyor.


Temellerinin 2004 yılında atıldığı ve inşaatın 9 sene sürdüğü Marmaray projesi İstanbul Halkalı ile Gebze arasında hizmet verecek. 


Marmaray ile normal şartlarda 185 dakika süren Gebze ve Halkalı arası; 105 dakika sürecek. Diğer Marmaray güzergahları ve yolculuk süreleri ise şöyle: Bostancı ve Bakırköy arası - 37 dakika; Söğütlüçeşme ve Yenikapı arası - 12 dakika ve Üsküdar ve Sirkeci arası - 4 dakika.


Toplamda 40 durağa sahip Marmaray hattında 3 adet istasyon yeraltında inşa edildi. Bunlar: Üsküdar, İstanbul Boğazı, Sirkeci.


440 adet araç kapasitesine...