18 / 04 / 2024

marmaray kazı çalışmaları

marmaray kazı çalışmaları

Metro kazı çalışmaları sırasında çıkan tarihi eserlerde İstanbul'u 8 bin 500 yıl öncesine kadar götürdü...

Ömer Çelik: Arkeolejik kazılar sürüyor!

Ömer Çelik Marmaray projesi kapsamında Yenikapı'da yapılan arkeolejik kazıların devam ettiğini söyledi

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Sakarya'da 48 derslikli okul için kazı ve dolgu çalışmaları başladı!

Yıkımı yapılan Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan  48 derslikli okul projesinde kazı ve dolgu çalışmaları başladı.

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Antalya Elmalı Otobüs Terminali'nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Elmalı Otobüs Terminali projesinin temel kazı ve zemin çalışmaları başladı. 

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

AKM'de kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı!

Atatürk Kültür Merkezi Projesi kapsamında yeniden inşa edilmesi planlanan merkezde, kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki kazı çalışmaları tamamlanıyor!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kazı çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Yeni projeyle meydandaki kot farkını ortadan kaldıracağız.” dedi.

marmaray kazı çalışmaları Haberi

marmaray kazı çalışmaları

Marmaray ve İstanbul Metrosu projesinin kazı çalışmaları sırasında bir çok tarihi eser ortaya çıktı. İstanbul'un tarihini 8 bin 500 yıl öncesine götüren metro kazılarından çıkan eserler sergilenmeye...