19 / 03 / 2024

marmarayın inşaatı

marmarayın inşaatı

2004 yılında temelleri atılmaya başlayan ve geçtiğimiz yıllarda Boğaz altında tüp birleştirme işlemi yapılan Marmaray çalışma saatleri tren seferlerinin yoğunluk saatlerine göre 2 ile 10 dakika arasında planlanıyor...

Marmaray tünelinin uzunluğu nedir?

İstanbul'da doğu ile batı arasında uzanan ve İstanbul Boğazı'nın altından geçen bir demiryolu toplu ulaşım bağlantısı olan Marmaray tünelinin uzunluğu nedir? sorusuna 1,4 kilometredir diyebiliriz...

Batı-Doğu Otobanı'nın inşaatı için 343 milyon dolarlık kredi!

Japonya, Gürcistan'da devam eden Batı-Doğu otobanının inşaatı için kredi verecek. İki ülke arasında 343 milyon dolarlık kredi sağlamasına dair anlaşma imzalandı.

Ankara Eryaman Stadı'nın inşaatında son durum!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Ankara Eryaman Stadı'nın inşaatını inceledi...

Kırklareli Katlı Kapalı Otopark'ın inşaatı tamamlandı!

Kırklareli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kırklareli Kapalı Otopark'ın inşaat çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında katlı kapalı otoparkının çevre düzenlemesi başladı.

Türk Lirası'ndaki değer kaybının inşaat sektörüne etkisi!

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian, Türk Lirası'ndaki değer kaybının inşaat sektörüne etkisine dair bir haber yaptı.

Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Konutları'nın inşaatı başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Yusuflar Mahallesi’nde başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek olan Saçaklızade Mahallesi’ndeki konutların inşaatı başladı.

Kocaeli İtfaiye Terminal Müfreze binasının inşaatı yükseliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Terminal Müfreze binasının inşaatını tamamlıyor.

Denizli Tır Garajı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacı ile hayata geçirdiği kamyon ve tır garajının inşaatını tamamladı.

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'nın inşaatında incelemelerde bulundu. Acu, Yusufeli Barajı için yapılan programlamada gövde betonunun 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Rusya'nın inşaat sektöründe durgunluk devam ediyor!

Ekonomik zorlukların devam ettiği Rusya'nın inşaat sektöründe iş hacmi bu yılın ilk 6 ayında yüzde 1 azalış kaydetti. 

Fatih Vani Dergâhı Semt Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen Vani Dergâhı Semt Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor.

Cumhurbaşkanı Taksim'deki opera binasının inşaatını inceledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Meydanı'nda yapımı devam eden cami ve AKM yerine yapılacak olan opera binasının inşaat alanında incelemede bulundu...

Balıkesir Sarıkız Meydanı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sarıkız Meydanı'nın inşaatını tamamlıyor.

KİPTAŞ Silivri 3. Etap'ın inşaatı başlıyor!

KİPTAŞ, Silivri'nin Pirimehmet Paşa Mahallesi'nde konumlandırdığı 1508 adet konuttan meydana gelen 3. Etap'ın inşaatına başlıyor..

marmarayın inşaatı Haberi

marmarayın inşaatı


Marmaray çalışma saatleri!


2004 yılında temelleri atılmaya başlayan ve geçtiğimiz yıllarda Boğaz altında tüp birleştirme işlemi yapılan projede sona gelindi. Marmaray bugün yapılacak törenle hizmete açılıyor. 


Yapımına yaklaşık 9 yıl önce başlanan ve yüzlerce personelin gece gündüz demeden son teknoloji ürünü aletler ile 1 milyon m3 alanı kazarak, iki kıtayı deniz altından birleştirdiği 150 yıllık rüya proje, 60 metre derinliği ile ‘Dünyanın En Derin Batırma Tüneli’ unvanına sahip. Marmaray, hizmet vermeye başladığında ise yaklaşık 1 milyon kişinin ulaşım süresini kısaltarak, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüsü gibi bir zamanlar İstanbul için hayati önem taşıyan iki köprünün de pabucunu dama atıp, İstanbul trafiğini hatırı sayılır oranda rahatlatacak.


Marmaray çalışma saatleri!


Marmaray çalışma saatleri, tren seferlerinin ise yoğunluk saatlerine göre 2 ile 10 dakika arasında...