19 / 04 / 2024

Mekke Metro yapım şirketi

Mekke Metro yapım şirketi

İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanını inşa eden konsorsiyumda yer alan Kolin İnşaat, Suudi Arabistan Mekke metrosunu kazanan konsorsiyumda da yer aldı. Metro çalışmalarının 2019 yılına kadar sürmesi bekleniyor.

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

Kaynarca-Tuzla-Pendik Metrosu'nun yapımı başlıyor!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattında kredi sorununu çözdüklerini açıkladı. Ongun, "Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının yapımına başlıyoruz. Bu hattımız 1 milyon yolcuya hizmet verecek" şeklinde konuştu.

İBB, 5 metro hattının yapım ihalelerini tamamladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016'da ön yeterlilik ihalesine çıktığı 6 metro hattının elektro-mekanik işlerinin yapım ihalelerini biri dışında tamamladı.

İzmir Alaybey tramvay hattının yapım çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvay projesinde, Alaybey hattının yapım çalışmalarına başladı. Belediye, kent içi trafiğini rahatlatacak, metro ve banliyö sistemini tamamlayıcı nitelikte olduğunu belirtti.

2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları!

İBB'nin 2016 yılı bütçesini Belediye Meclisi’ne sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metro hatlarının da içinde bulunduğu yeni projeleri açıkladı. İşte 2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları...

İstanbul'daki 2 metro hattının yapımına başlanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye’nin 2016 yılı bütçesini Belediye Meclisi’ne sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ataköy-İkitelli Metrosu ile Ümraniye, 13 kilometrelik Bostancı-Dudullu Metrosu’nun yapımına başlanacağını söyledi

Gayrettepe- 3. Havalimanı metro hattı yapım ihalesi 2016'da!

Ulaştırma Bakanı Bilgin, Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına başlandığını bildirdi. Etüd-proje yapımı işinin en fazla 1 yıl içinde bitirilmesi, 2016'da da söz konusu hattın yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

Dudullu Bostancı Metro Hattı mühendislik ihalesi bugün!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Projeler Müdürlüğü, Dudullu Bostancı Metro Hattı danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihale tarihini 24 Haziran 2015 günü açıklamıştı. Açıklamaya göre, Metro Hattı mühendislik ihalesi bugün yapılacak.

Antep'te 25 km'lik metro yapımına başlandı!

Sevgili Anteplilere önemli bir müjde vermek istiyorum" diyen Bakan Şimşek, "Büyükşehir Belediye Başkanımıza Maliye Bakanı olarak da her türlü desteği vereceğim.25 kilometrelik metro yapımına başlayacağız.

Sultanbeyli'ye 3 ayrı metro hattı müjdesi!

Topbaş, "Sultanbeyli’ye yapılacak 3 ayrı metro hattıyla istediğiniz yere metroyla hızlı bir şekilde gidebileceksiniz. Rabbimiz bu hizmetleri bize bahşetti. İnşallah 2 metro hattımızı 2019’da tamamlayacağız." dedi.

İstanbul'a 4 yeni metro yapılacak!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Belediye Meclisi'ndeki konuşmasında kente 4 yeni metro hattı müjdesi verdi. Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu'nun yapım çalışmalarına yakında başlanacağını açıkladı.

İzmir Metrosu'nun 10 vagonlu 2 setinin yapımı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyen metro sisteminde kullanmak üzere ihaleyle Çin'den alımını yaptığı 10 vagonlu 2 setinin yapımı tamamlandı. İhaleyle Çin'den alımı yapılan 10 vagonlu 2 tren seti, 1-1,5 ay içinde İzmir'e gelecek.

Sayıştay, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun yapımına ilişkin iddiaları yalanladı!

Sayıştay, Kadıköy-Kartal Metrosu' nun yapımına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaları yalanladı. Söz konusu haberde "metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiası" yer alıyor...

Mekke Metro yapım şirketi Haberi

Mekke Metro yapım şirketi

İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanını inşa eden konsorsiyumda yer alan Kolin İnşaat, Suudi Arabistan Mekke metrosunu kazanan konsorsiyumda da yer aldı. Fortune Türkiye'nin haberine göre Kolin İnşaat, İspanyol Isolux Corsan ve Suudi Haif ile birlikte Suudi Arabistan'daki Mekke metrosunun iki hattım yapacak. Konsorsiyum, Suudi Arabistan'daki Mekke Metrosu'nun iki hattının ihalesini 2.3 milyar dolarlık teklifle kazandı.İspanyol şirketin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Mekke metrosunun iki hattının inşaatı Türk inşaat şirketi Kolin ve Suudi Arabistanlı Haif Company ortak girişimiyle yapılacak. Şirketlerin projenin sözleşmesini önümüzdeki aylarda imzalayacağı belirtildi. Proje Mekke metrosunun B ve C hatlarının yapımım içeriyor. B hattı 11.9 kilometre uzunluğunda ve üç istasyondan oluşacak. C hattı ise 13 kilometre uzunluğunda, 6 istasyondan meydana gelecek. Konsorsiyum, mevcut yapıların ve tesislerin yıkılmasından, elektrik,...