25 / 04 / 2024

Mera Kanunu 2016

Mera Kanunu 2016

Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklifin için yürürlüğü için komisyonda çalışmalar devam ediyor.

Meralardaki kaçak yapılara 'imar affı' yok!

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu!

Yatırım Harcamaları, Mahalli İdareler ve Fonlara İlişkin Hükümleri de içinde barındıran 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, 25 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. Peki, 2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Bilirkişilik Kanunu tam metni!

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu, 24 Kasım 2016 tarihinde 29898 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Adli, idari ve askerî yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetini kapsayan kanun, yürürlüğe girdi..

Vergi usul kanunu genel tebliği sıra no:474!

474 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 11 Kasım 2016 tarihinde 29885 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:77!

77 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği, 4 Ekim 2016 tarihinde 29847 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, yatırım teşvik belgesi için uygulanacak harç muafiyetlerine açıklama getiriyor..

ÜFE oranları Ekim 2016!

ÜFE Borçlar Kanunu gereğince kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. ÜFE oranlarından on iki aylık ortalamalar baz alınarak zam yapılıyor. İşte ÜFE oranları Ekim 2016!

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi tebliği!

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi 1 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte bilirkişi ücret tarifesi tebliği..

Kamulaştırma Kanunu'nda değişiklik 2016!

6745 Sayılı Kanun ile Kamulaştırma Kanunu'nda da bazı değişiklikler ve eklemeler yapıldı. İşte Kamulaştırma Kanunu'nda yapılan değişiklikler ve yenilikler..

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:68!

68 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 25 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.

Uluslararası İşgücü Kanunu!

Uluslararası İşgücü Kanunu 13 Ağustos 2016 tarihinde 6735 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. İşte Uluslararası İşgücü Kanunu tam metni...

Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı 2016!

Mimarların da dahil edildiği; nitelikli yabancı iş gücünden de yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın 1. Bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Elektrik piyasası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik kanunu tam metni!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 17 Haziran 2016 tarihinde 29145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanunun tam metni..

Mera Kanunu 2016 Haberi

Mera Kanunu 2016


Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklifin için yürürlüğü için komisyonda çalışmalar devam ediyor.


Teklif ile, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde kalan ve 1 Ocak 2003 tarihinden önce kesinleşen imar planları içerisinde yerleşim yeri olarak işgal edilerek mera, yaylak ve kışlak olarak kullanımı teknik açıdan mümkün olmayan alanlarda bulunan taşınmazlardan Hazine adına tescil edilmesi gerekirken gerçek ya da özel hukuk tüzel kişileri adına tescil edilmiş olanların belediyelerden ve kamu kuruluşlarından bedel karşılığı satın alınmış olması durumunda, bunları satın alan gerçek ya da özel hukuk tüzel kişileri ile bunların kanuni ve akdi haleflerinin Hazineye bedel ödeme yükümlülüğünün kaldırılması, bu kişilere karşı dava yolunun kapatılması ve açılmış davalardan vazgeçilmesi amaçlanıyor.


Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in ilk...