28 / 03 / 2024

mera

mera

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı. İşte kararın ayrıntıları...

Mera ne demektir?

Meralar, genellikle hayvanların yemlenmesinde kullanılıyor. Peki mera ne demektir, detayları...

Meraları satın almak mümkün mü?

Hayvancılık amacıyla kullanılan topraklar olarak nitelendirilen meraları satın almak mümkün mü, işte sorunun yanıtı...

2 Kıbrıs büyüklüğünde mera alanı kayıt altında!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Mera Bilgi Sistemi Projesi (MERBiS) ile 81 ildeki mera ve çayırlık alanlar online takip edilebilecek.

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Asgari ücret zammında ilk sinyal verildi! Oran belli oldu! Bu rakamı gören asgari ücretliler havalara uçacak!

Asgari ücret zammı merakla bekleniyor. Milyonlarca kişi asgari ücret ne kadar olacak? diye mera ederken ilk sinyal verildi. Aralık ayında belli olacak zamla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından önemli açıklama geldi. 

Çiftçilere müjde! Gübre dağıtımı başladı! Resmen açıklandı! Gübrenizi hemen alabileceksiniz!

Mera Islah Projesi kapsamında gübre dağıtımı başlarken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaptığı gübre dağıtımıyla tüm çiftçilerin yüzünü güldürdü.

2023 yılı otlatma bedellerini belirlendi! İşte büyükbaş ve küçükbaş otlatma fiyatları

Isparta mera komisyonunun yaptığı toplantıda, 2023 yılı otlatma bedelleri il il belirlendi. 

Doların hem bugün hem de 18 gün sonra ne kadar olacağı apaçık belli oldu! Elinde dolar olanlar hemen gardınızı alın

Dolar kurunun önünde iki kritik gelişme var. Biri bugün açıklanacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı diğeri ise 18 gün sonra açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararı. Peki dolar bu kararlardan nasıl etkilenecek? Dolar hem bugün hem de 18 gün sonra ne kadar olacak? İşte mera

Hedef çiftçilerin gelirini artırmak! Toprakla buluşmuştu, hasadı havalara uçurdu

Hatay'da çiftçilerin ürün çeşitliliğiyle gelirini artırması amacıyla hazırlanan "Çayır, Mera Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi"nde çok güzel sonuçlar elde edildi.

Kocaeli'de 16 milyon TL'ye icradan satılık 6 katlı bina!

T.C. Kocaeli İcra Dairesi, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Ömerağa Mahallesi'nde yer alan 6 katlı binayı 16 milyon 52 bin 641 TL'ye icradan satıyor...

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul tepkisi!

İBB Meclis üyesi Nadir Ataman, TOKİ'nin Kanal İstanbul projesi kapsamında bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera ve tarla alanlarını ihaleye çıkarmasına tepki gösterdi.

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in ayrıntıları belli oldu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili itirazlar devam ederken Toplu Konut bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera olarak kullanılan alan ve bitişiğindeki tarla alanlarının konut yapılması için ihaleye çıktığı ileri sürüldü. 

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Mera alanları meclis gündemine taşındı!

2002 yılından bu yana ülke genelindeki mera alanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Meraların kiralanmasında sorunlar tespit edilecek!

Mera alanlarının azalması ve meraların kiralanması sürecinde karşılaşılan sorunların tespit edilerek, verimin artırılması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Mera ve yaylalara da Yapı İzin Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın İmar Affı'ndan yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği hakkında soru önergesini cevaplandırdı. 

mera Haberi

mera

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.


Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinin 5’inci fıkrasına yeni  bir bent eklendi.


Buna göre, durumu ve sınıfı çok iyi veya iyi olan mera, yaylak ve kışlaklarda tahsis amacı değişikliği yapılamadığı için, bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmeden önce1/5000 ölçekli haritası ile Mera Komisyonuna başvurarak uygun görüş alınacak.


Tahsis amacının valilikçe değiştirilmesinin ardından 20 yıllık ot gelirinin yatırılması sağlanacak. Ot bedeli yatırıldıktan sonra iki yıllık süre zarfında kesinleşmiş uygulama imar planının komisyona sunulacak. Bu süre zarfında söz konusu planların sunulmaması durumunda tahsis amacı değişikliği iptal...