18 / 04 / 2024

mesleki yeterlilik belgesi nedir

mesleki yeterlilik belgesi nedir

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Niğde'de 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB), 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni teslim etti.

Emlakjet 15 bin üyesini MYK sınavına hazırlayacak!

Emlakjet tüm emlak danışmanlarının sene sonuna kadar sahip olması gereken ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’’nin alım sürecinde üyelerine bazı avantajlı teklifler sunuyor.

Emlak ofislerine 30 metre sınırı!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında tüm emlakçıların 2 Aralık tarihine kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekiyor. Yönetmelik kapsamında 30 metrenin altında emlak ofisi açılamayacak.

Sanal emlakçılara yetki belgesi verilmeyecek!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak sektöründe faaliyet gösterecek işletmelerin 5 Aralık'a kadar yetki belgesi alması gerekiyor. Belge almayan işletmeler için ise cezai yaptırımlar uygulanacak.

Emlakçılar dikkat! Son tarih 5 Aralık!

5 Aralık 2019 itibariyle "Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayan emlakçılar faaliyetlerine devam edemeyecek. Belge almayan kaçak emlakçılar ve işletmelere 4 bin lira para cezası verilecek.

2020’de herkes emlakçı olamayacak!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (İESOB) ile İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) emlakçılara yönelik Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme süreçleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Müteahhitler uzmanlaşacak!

Türkiye'de müteahhitlik yapmak isteyenler için gerekli olan şartlar yeniden belirlendi. Müteahhit olmak için gereken şartları sizler için araştırdık.

Kaçak emlakçı kalmayacak!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber, tüm emlak danışmanlarının yıl sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekiyor.

Emlak danışmanları yıl sonuna kadar 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' alacak!

Hürriyet Emlak, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı bitmeden alması gereken “Mesleki Yeterlilik Belgesi”nin alım sürecinde iş ortaklarının 900 TL’lik sınav giriş ücretini karşılayacak. 

Tüm emlak danışmanları “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almak zorunda!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması zorunlu hale geldi.

Kırıkkale’de ilk yeterlilik belgesi verildi!

Emlak işletmelerine yetki belgeleri ''Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” kararı kapsamında Kırıkkale’de ilk yeterlilik belgesi verildi.

Belgesi olmayan işçiye inşaat yasağı!

Emlak danışmanlığı işi ile iştigal eden veya edecek olanlar, inşaat işçileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Vatandaşların belgelerini 31 Aralık 2019’a kadar almaları gerekiyor.

Emlak danışmanlarına mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu!

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından emlak danışmanlığı yapan veya yapacak olanlara mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

467 bin kişiye mesleki yeterlilik belgesi verildi!

Bu yıl sonuna kadar belgeli çalışan sayısını 400 bine çıkartmayı hedefleyen MYK, hedefini aştı. Bu yıl 476 bin kişiye mesleki yeterlilik belgesi verildi.

İmar planları için flaş değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık bu şekilde olacak!

Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı tarafından, imar planı müelliflerine 'Dijital Yeterlilik Belgesi' verileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.

98 bin kişi işsiz kalabilir! O şart yılbaşından sonra getiriliyor! İşte detaylar!

Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu valeler için getirildi. Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu yılbaşından sonra aktif olacak. İşte detaylar!

Bu meslekleri yapanlar dikkat! Yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor

16 meslek grubunda yeterlilik belgesi olmayanlar 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren işlerini yapamayacak. Bu gruptaki mesleklerle birlikte yeterlilik belgesi aranan mesleklerin sayısı ise 204'e yükselmiş olacak.

Bu mesleklerde çalışanlar, 1 Ocak'tan sonra iş yapamayacak! Bu haberi okumayanlar işsiz kalabilir!

SON DAKİKA... Mesleki Yeterlilik Kurumundan gelen son dakika haberine göre belgesi olmayanlar çalışamayacak. Bu kapsamda 16 meslek için yeni düzenleme geldi.

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

Belge almayan inşaatta çalışamayacak!

İnşaat işçilerinin de aralarında olduğu 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022 tarihinden sonra çalışamayacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Niğde'de 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB), 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni teslim etti.

Mersin'de inşaat işçileri belgelerine kavuşuyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, istihdama destek vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Belgesi protokolüne imza attı.

Milaslı emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı!

Milas'ta Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına katılarak başarılı olan emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı. Emlak Akademi ve Başarı Anahtarı Mesleki Sınav ve Belgelendirme Ltd.Şti  Sınav Koordinatörü Mehmet Sert, belge almaya hak kazananları tebrik etti. 

Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?

Emlakçılık faaliyetlerinde yeni dönem başladı. Emlak Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmayan danışmanlar emlakçılık yapamayacak. Peki, Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

mesleki yeterlilik belgesi nedir Haberi

mesleki yeterlilik belgesi nedir

Yeryüzü Mühendisleri Derneği (YYM), tarihi eserlerin restorasyonunda görev alan bireylere Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)’nın kapsamında Avrupa Birliğinin desteğiyle finanse edilen Ulusal Meslek Standartlarının (UMS) ve Ulusal Yeterliliklerinin (UY) geliştirilmesini ve revizyonunu desteklemek, uygun, şeffaf ve kalite garantili test ve sertifikasyon sağlamak için Mesleki Yeterlilik Belgesi vermek amacıyla “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” kuruyor. 

Proje ortağı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAM) bünyesinde kurulacak olan Mesleki Sınav Merkezinde; Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon İşçisi, Yapı Teknik Ressamı (Mimarlık/ İç Tasarım/ İnşaat/ Altyapı/ Üstyapı), Restorasyon alanında görevli inşaat, alt yapı, üst yapı işçileri gibi mesleklerde hizmet veren sertifikalı kişilerin artırılması hedefleniyor.

Yeryüzü Mühendisleri Derneği (YYM) bu proje ile...