26 / 04 / 2024

Metin Sözen kitapları

Metin Sözen kitapları

Türkiye’deki, başta tarihi yapılar olmak üzere, kültürel mirasın korunması üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmış bir mimar, öğretim görevlisi ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi Metin Sözen kimdir? İşte Metin Sözen'in biyografisi...

Bu hisselere yatırım yapanlar dikkat! İşte borsada bu hafta yatırımcısını üzen 10 hisse!

Seçimlere üç hafta kala yatırımcılar, yatırım enstrümanlarıyla ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisseyi açıkladı. 

Bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisse!

Borsada sert rüzgarlar eserken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen hisseleri paylaştı. İşte en çok düşen 10 hisse...

Süleyman Sözen kimdir? Hazine Müsteşarlığı’nda ne iş yaptı? Garanti BBWA’da hangi alanda çalışıyor?

Süleyman Sözen hangi alanlarda çalıştı? Doğuş Grubu’nda ne iş yaptı? Şu an hangi alanda çalışıyor? İşte Süleyman Sözen ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Macro Elektromekanik Mühendislik Proje Dış Ticaret Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Macro Elektromekanik Mühendislik Proje Dış Ticaret Taahhüt Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Atilla Kangüleç, Ceyhun Aracı, Mehmet Murat Sarısözen ve Serdar Taştan ortaklığında kuruldu.

Kos Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kos Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Metin Sönmemiş tarafından kuruldu. 

EYT'de hazırlıklar tamam! Milyonların beklediği tarih verildi! Emeklilere zam, sözleşmeliye kadro yolda!

Memurlara ek gösterge verilmesini öngören taslağın ardından hükümetin sözleşmeli personel ve EYT konusunu gündemine getirdiği belirtildi. İşte AK Parti'nin yasa çıkaracağı o tarih...

Bakan Bilgin 1 Mayıs öncesi hükümetin sürpriz projesini açıkladı! Erdoğan mı duyuracak?

Emekli bayram ikramiyelerine bütçeye getireceği yük gerekçesiyle zam yapılmayacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs öncesi hükümetin sürpriz projesini açıkladı. 1 Mayıs'ta Erdoğan'ın kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Metzen Hırdavat Metal İnşaat Lojistik Elektrik Elektronik Temizlik Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Metzen Hırdavat Metal İnşaat Lojistik Elektrik Elektronik Temizlik Ürünleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ahmet Sözen tarafından kuruldu.

Simart Sağlık Yatırımları İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Simart Sağlık Yatırımları İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de   500 bin TL sermaye bedeli  ile Atilla Kangüleç, Ayhan Çevik, Ceyhun    Aracı, Mehmet Murat Sarısözen tarafından  kuruldu.

Pultaş İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pultaş İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Beytullah Enes Ekinci, Gürsel Demir ve Mustafa Sözen ortaklığında kuruldu.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Anthenea 'ilk yüzen eko-lüks süit otel' oldu!

“İlk yüzen eko-lüks süit otel” olan Anthenea, 1977 yapımı James Bond filminden esinlenerek, Fransız mimar Jean-Michel Ducancelle tarafından dizayn edildi. 

İBB'den her yönüyle Kanal İstanbul kitabı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kültür A.Ş. tarafından çıkarılan Kanal İstanbul kitabı için 17 farklı disiplinden 29 bilim insanı çalışma yürüttü. Kitabın editörlüğünü Prof. Dr. Derin Orhon, Prof. Dr. Seval Sözen ve Prof. Dr. Naci Görür üstlendi. 

Metin Sözen kitapları Haberi

Metin Sözen kitapları

Metin Sözen kimdir?

Metin Sözen, 24 Mayıs 1936 doğumlu Harput-Elazığ'lı mimar, öğretim görevlisi. Halen ÇEKÜL’ün (Çevre ve Kültürel Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) başkanlığını yürütmektedir. Türkiye’deki, başta tarihi yapılar olmak üzere, kültürel mirasın korunması üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmış bir mimar, öğretim görevlisi ve sivil toplum kuruluşu yöneticisidir.


Mehmet Muhsin Sözen ve Ülfet Sözen’in çocukları olarak Elazığ’ın Harput şehrinde 24 Mayıs 1936’de dünyaya gelen Metin Sözen, babasının devlet memuru olması nedeniyle ilk ve orta öğretiminin Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaptı. İlkokulu Malatya ve Konya’da okuduktan sonra; orta ögrenimine Konya’da başladıysa da Antalya, Adana, İzmit ve Kabataş’ta devam etti.


Yüksek eğitime İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde başladı ve aynı üniversitesinin Tarih Kürsü’süne 1960 yılında asistan olarak kabul edildi. 1967 yılından itibaren ise İTÜ Mimarlık Fakültesi...