29 / 03 / 2024

Metruk fabrikalar

Metruk fabrikalar

Çoğunluğu zamanında fabrika olan büyük endüstriyel binalar, bugün renkli ve canlı mekanlar olarak yeniden doğmaya başladı. Dönüşümleriyle çevresine büyük bir değer katan bu yapıların bazıları sanat merkezi bazıları ise müze ve galeri oluyor.

Metruk fabrikalar yaşam merkezine dönüştürülüyor!

Çoğunluğu zamanında fabrika olan büyük endüstriyel binalar, bugün renkli ve canlı mekanlar olarak yeniden doğmaya başladı. Dönüşümleriyle çevresine büyük bir değer katan bu yapıların bazıları sanat merkezi bazıları ise müze ve galeri oluyor.

Kartal Karlıktepe'de metruk binalar yıkıldı!

Kartal Belediyesi, Karlıktepe Mahallesi Başkomutan Caddesi'nde bulunan ve uzunzamandan beri boş olan iki metruk bina ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Tehlike arz eden binalar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Ankara Mamak'ta metruk binalar yıkılıyor!

Mamak'ta metruk halde bulunan, ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapılar, gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve zabıta nezaretinde yıkım gerçekleştiriliyor.

Osmancık Saat Kulesi Meydanı'ndaki metruk bina yıkıldı!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, metruk yapının yıkılmadan önce mülk sahiplerinin onayının alındığını belirterek “Saat Kulesi Meydanında çökme aşamasına gelmiş metruk bir yapı ekiplerimiz tarafından yıkılmıştır" dedi

Kocaeli Hasancık’taki metruk yapı yıkıldı!

İzmit merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Hasancık’ta Adem Turgut’a ait imar-şehircilik ve estetik açıdan görüntü kirliliği oluşturan metruk yapı için Belediye Encümeni’nden yıkım kararı çıktı.

Adıyaman’daki metruk evler ne zaman yıkılacak?

Adıyaman’da, metruk evler tehlike saçıyor. Yeşilyurt Mahallesi, Yeşilyurt Caddesi, Gümüş Kent Sitesi yakınlarında bulunan kime ait olduğu öğrenilemeyen yarısı yıkılmış ve yarısı ise güçlükle ayakta duran metruk ev, yoldan geçenleri korkutuyor.

Osmancık'taki metruk eve sağlam raporu mu verildi?

Osmancık ilçe merkezinde her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan metruk bir eve Kırıkkale İdare Mahkemesi tarafından 'iskeleti sağlam ve herhangi bir tehlike oluşturmuyor' gerekçesiyle yıkım izni verilmediği ileri sürüldü.

İbrahim Yetkin: Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşıyız!

TÜRKİYE Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, sanayinin temel direklerinden biri olan şekerpancarı üretimi ve şeker fabrikalarının korunması gerektiğini belirterek, "Ülkemizin geleceği AVM'lere feda edilmemeli" dedi.

Kastamonu Hanönü'ndeki metruk evler yıkılıyor!

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde belediye ekipleri merkez mahallesi sınırları içerisindeki kullanılmayan ve yıkılma tehlikesi arz eden metruk evleri yıkıyor. Başkan Serkan Uçar, bu metruk evlerin sahipleri tarafından terk edilmiş evler olduğunu söyledi.

Antalya Muratpaşa'da 70 metruk yapı yıkıldı!

Bir yıldır kurulan Muratpaşa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Metruk Yapılar Birimi, tespit ettiği 160’ı aşkın metruk yapının olduğunu, belediye olarak şu ana kadar 70’e yakın metruk yapının yıkıldığını belirtti.

Bursa Gemlik'te iki yılda 200 metruk bina yıkıldı!

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yıkım ekipleri, 2 yıl içinde 200 metruk binayı yıktı. Toplum Destekli Polis Müdürlüğü’nün talebiyle encümen kararını uygulayan ekipler, son olarak Hamidiye Mahallesi’nde 4 metruk binayı yıktı.

Samsun Canik'te metruk binalar yıkılıyor!

Canik Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaları bir bir yıkıyor. Belediye ekipleri, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesi gereğince ilçedeki kullanılamaz durumdaki metruk binaları tek tek tespit ediyor.

Kütahya Hisarcık'taki metruk binalar yıkılıyor!

Hisarcık Belediyesi tarafından halkın sağlığını ve güvenliğini tehdit eden, görüntü kirliliği oluşturan, atıl ve metruk halde bulunan binaların yıkım çalışmalarına devam ediliyor.

Metruk fabrikalar Haberi

Metruk fabrikalar

Uzun yıllar ülke ekonomisine katkıda bulunmuş fabrikalar, günümüzün ilginç mekanları olarak karşımıza çıkıyor. Mimarinin, tasarımın en güzel örneklerini sunan bu yapıların kimi sanat merkezi, kimi galeri, kimi ise müze... Birçok tarihi olaya tanıklık eden bu binalar yeni yüzleriyle sanat ve sosyal yaşama "Merhaba" diyorlar. Yaklaşık 60-70 yıl öncesine dayanan bu akımın Türkiye'de de örnekleri var.


AMBARDAN ARŞİV BİNASI

Fransa'daki Bordo Belediyesi arşivini sıra dışı bir mekana taşıdı. Nereye mi? Kentin Garonne Nehri kıyısında, tren yolu hatlarının ortasındaki endüstriyel bir ambara... Ambar, çalışma odaları, toplantı salonları, modern görüntüsü ve peyzajıyla kentin arşivine ev sahipliği yapıyor.




İÇKİ FABRİKASINDAN SANAT MERKEZİ

Cazibe merkezine dönüşen bir başka endüstriyel...