19 / 04 / 2024

Mevzi imar planları

Mevzi imar planları

Yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması için hazırlanan mevzi imar planı nasıl hazırlanır, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kaz Dağları'ndaki yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı!

Kaz Dağları'nda uzun yıllar boyunca devam eden yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı.

Antalya'nın imar planları yapılırken eski uygarlıklardan ilham alınmadı!

Antalya, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yöre. Kentlerimizin imar planlarını yaparken, bunlardan hiç ilham almamışız. Hiç olmazsa balkonlarımızı çiçekle süsleyebiliriz.

Yücel Çelikbilek'ten imar planları değerlendirmesi!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İBB Meclisi’nde onaylanan imar planları hakkında bilgilendirici açıklama yaptı.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durdu mu?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi hakkında açıklamalar yapıldı.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros imar planları için komisyon kurulacak!

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, iki mahallenin 1/5000’lik imar planlarının karara bağlanması için İBB Meclisi nezdinde girişimlerde bulunacak bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Nuran Uslu, imar planlarındaki son durumunu açıkladı!

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, yaptığı açıklamada, Beyendik Belediyesi'nin ilave imar planlarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Boyalık ile beraber, AK Parti Edirne Milletvekili Sezen'i ziyaret ederek projenin imzalanmasına ilişkin yardım istediğini söyledi.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

Altınkum'da imar planları iptal edildi!

Altınkum bölgesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planları yoğun yapılaşma içerdiği için mahkeme tarafından iptal edildi.

Sinop'ta imar planları askıda!

Sinop Belediye Başkanlığınca uzun süredir üzerinde çalışılan ve ihale ederek yapımları tamamlanan milad olarak sayılan imar planları Belediye Meclisince oy birliği ile onaylanarak bir aylık askıya alındı.

Yalova'da imar planları değişiyor!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, imar planlarının incelenmesi ile ilgili genelgenin ayrıntıları ile ilgili bilgilendirmede bulundu .

Melikgazi Belediyesi imar planlarında plan tadilatı yapacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Organize Sanayi bölgesine enerji nakil hattı için çalışma yaptıklarını ve bu yönde imar planlarında plan tadilatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mevzi imar planları Haberi

Mevzi imar planları

Mevzi imar planı nasıl hazırlanır?

Çevre düzeni planı sınırları içerisinde yapılamayan Mevzi imar planı, çevre düzeni planı sınırları içerisinde yer almayan alanlar için hazırlanan planı ifade ediyor. "Mevzi imar planı nasıl hazırlanır?" sorusunun yanıtına geçmeden önce, "Mevzi imar planı ne demek?" sorusunu yanıtlayalım.


Söz konusu plan mevzuatta geniş anlamda şu şekilde açıklanmıştır; "Mevzi imar planı, mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesi halinde, bu Yönetmeliğin plan yapım kurallarına uyulmak üzere yapımı mümkün olan, yürürlükteki her tür ve ölçekteki plan sınırları dışında, planla bütünleşmeyen konumdaki, sosyal ve teknik altyapı ihtiyaçlarını kendi bünyesinde sağlayan, raporuyla bir bütün olan imar planıdır." Peki mevzi imar planı nasıl hazırlanır?


Mevzi imar planı nasıl hazırlanır?

Bölge planlama, kentsel...