20 / 04 / 2024

Mevzi imar planlarını yapılması

Mevzi imar planlarını yapılması

Yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması için hazırlanan mevzi imar planı nasıl hazırlanır, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. Paylaşılan detaylara göre mahkeme planı hukuksuz buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Beykoz'daki 23 mahallenin yeni imar planları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Beykoz'da 9 bin 162 hektar alanda, tam 23 mahallenin yeni imar planlarının onaylandığını söyledi.

Emlak Konut GYO'nun Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun Şişli Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı. İşte detaylar...

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın şirketi Ak Yapı'nın İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Limonlu Bahçe Konaklarıyla ilgili açılan imar planlarıyla ilgili davada mahkeme imar planlarını iptal etti.

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye’de eski Netaş arazi şeklinde bilinen yaklaşık 190 bin metrekarelik alanı konut ve ticaret imarına açan imar planlarının yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Mevzi imar planlarını yapılması Haberi

Mevzi imar planlarını yapılması

Mevzi imar planı nasıl hazırlanır?

Çevre düzeni planı sınırları içerisinde yapılamayan Mevzi imar planı, çevre düzeni planı sınırları içerisinde yer almayan alanlar için hazırlanan planı ifade ediyor. "Mevzi imar planı nasıl hazırlanır?" sorusunun yanıtına geçmeden önce, "Mevzi imar planı ne demek?" sorusunu yanıtlayalım.


Söz konusu plan mevzuatta geniş anlamda şu şekilde açıklanmıştır; "Mevzi imar planı, mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesi halinde, bu Yönetmeliğin plan yapım kurallarına uyulmak üzere yapımı mümkün olan, yürürlükteki her tür ve ölçekteki plan sınırları dışında, planla bütünleşmeyen konumdaki, sosyal ve teknik altyapı ihtiyaçlarını kendi bünyesinde sağlayan, raporuyla bir bütün olan imar planıdır." Peki mevzi imar planı nasıl hazırlanır?


Mevzi imar planı nasıl hazırlanır?

Bölge planlama, kentsel...