29 / 03 / 2024

Mimar Güvenç Özel Mars evi

Mimar Güvenç Özel Mars evi

NASA’nın açtığı “Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması”nda Türk mimar Güvenç Özel’in projesi 168 proje içinden dördüncü seçildi.Güvenç Özel projesini Habertürk’e anlattı.

Yüksek Mimar Melda Güvenç'in eşi Bozkurt Güvenç vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Melda Güvenç'in eşi Bozkurt Güvenç vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınlattı.

Mimar Bozkurt Güvenç vefat etti!

Antropolog, mimar, eleştirmen, yazar ve araştırmacı Prof. Dr. Bozkurt Güvenç vefat etti. 92 yaşındaki Güvenç, bir süredir zatürre tedavisi görüyordu...

Bursa Nilüfer'de geleceğin akıllı binaları konuşuldu!

Mimar Güvenç Özel, Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Akıllı Şehirler, Akıllı Binalar: 21. Yüzyılda Mimari ve Teknoloji" konulu sempozyuma katıldı.

Güvenç Özel kimdir?

NASA’nın Mars’ta kuracağı yaşam alanı için proje üreten ve 3’üncü olan ABD’de yaşayan Türk mimar Güvenç Özel kimdir? Güvenç Özel bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Güvenç Özel: Çeşme’de teknoloji entegrasyonu olan projeler yapıyoruz!

NASA’nın Mars’ta kuracağı yaşam alanı için proje üreten ve 3’üncü olan Güvenç Özel, “Türkiye’de de çalışmalarımız var. İzmir Çeşme’de projeler üretiyoruz. Yazlık bir konut için duvarları 2.5 santimetreye düşürmeye çalışıyorum” dedi.

Görkem Güvenç kimdir?

Halen Noname Studio çatısı altında meslektaşlarıyla çalışmalarına devam etmekte olan Mimar Görkem Güvenç kimdir? Görkem Güvenç, hangi projelere imza attı? İşte Görkem Güvenç..

Didem Güven: Tasarım yaparken kullanıcı talepleri irdelenmeli!

RSG İç Mimarlık Yönetici Ortağı İç Mimar Didem Güven İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’nde düzenlenen “Forum Interior 2016 İç Mekân Buluşması”nda iç mimari alanında başarının sırlarını anlattı.

Mimar Güvenç Özel'in Mars'taki evini robotlar inşa edecek!

NASA’nın açtığı “Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması”nda Türk mimar Güvenç Özel’in projesi 168 proje içinden dördüncü seçildi.Güvenç Özel projesini Habertürk’e anlattı.

Mars Kolonisi mimari yarışmasında Güvenç Özel'in projesi dördüncü oldu!

NASA’nın düzenlediği ‘Mars Kolonisi’ isimli mimari yarışması yakın zamanda ilk insanlı koloninin kurulacağını ortaya koydu. 168 projenin katıldığı yarışmada Türk mimar Güvenç Özel’in projesi finale kalarak dördüncü oldu.

DOKA, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne hız ve güven sağladı!

DOKA, 2016 yılının başlarında açılması planlanan dünyanın en uzun ikinci köprüsü ve en büyük orta açıklıklı dördüncü asma köprüsü özelliğini taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü projesine özel çözümleri ile hız ve güven sağladı.

Güven Çit ve Çelik Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Çit ve Çelik Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ekrem Çelik tarafından 20 bin TL sermaye ile 14 Ağustos'ta Pendik, Esenler Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi'nde kuruldu.

Gonca Güvençoğlu kimdir?

İç Mimar Gonca Güvençoğlu kimdir? İç Mimar Gonca Güvençoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Gonca Güvençoğlu, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Gonca Güvençoğlu..

Güven Hastanesi'nden Çayyolu’na yeni sağlık kampüsü!

Ankara’da 40 yıldır hizmet veren Özel Ankara Güven Hastanesi, Çayyolu’na yeni bir sağlık kampüsü açtı. Merkez hem tıp hem de geriatri merkezi olarak hizmet verecek...

Mimar Güvenç Özel Mars evi Haberi

Mimar Güvenç Özel Mars evi

NASA’nın açtığı “Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması”nda Türk mimar Güvenç Özel’in projesi 168 proje içinden dördüncü seçildi.


NASA’nın, Mars’ta kurulması planlanan yaşam alanı için açtığı yarışmada 4’üncü olan Türk mimar Güvenç Özel (34), dünyanın en iyi ilk 15 üniversitesi arasında yer alan University of California. Los Angeles’ta (UCLA) öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Alternatif Teknolojiler Laboratuvarı’nın başındaki isim olan Özel, UCLA’daki laboratuvarda bir süredir geliştirdikleri projeyi NASA’nın “Mars Kolonisi” yarışmasına uyarladıklarını söyledi. 


Projesini Habertürk’e anlatan Özel, “Cesur bir proje sunduk, derece aldık. Sadece 3-4 noktadan ayakta duran bir sistem üzerine kurulması nedeniyle işleri kolaylaştıracak. Mars’ta yaygın olarak bulunan bazalt kayalar işlenerek lif malzeme haline dönüştürülecek. Ayrıca fotosentezi taklit eden yapay bir sistemle, Mars atmosferindeki karbondioksit, karbon ve oksijen atomlarına ayrıştırılacak. Ayrışan karbon,...