19 / 04 / 2024

mimarlık yarışmaları

mimarlık yarışmaları

Dünyanın dört bir yanındaki mimarlık ve tasarım öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmek ve ödüllendirmek için bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Mimar Sinan Yaşamı ve Yapıtları Anı Objesi yarışması başladı!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimar Sinan Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öncülüğünde düzenlenen 'Mimar Sinan Yaşamı ve Yapıtları Anı Objesi Yarışması' başladı.

Kamuran Akbay Mimarlık, Kartal Atalar'da Harmony City Projesi için düğmeye bastı! 

İstanbul'da Kamuran Akbay Mimarlık tarafından hayata geçirilmesi planlanan "Harmony City Projesi"nde çalışmalar başladı.

Ünlü mimar Doğan Hasol'dan mimarlık eğitimi eleştirisi...

Mimarlık, büyük yapı tasarımı ve mühendislik sanatıdır. Mimarlık, bilim ile sanatı dengeli bir şekilde kullanarak göze hitap eden sağlıklı yapıların ortaya çıkması için çalışmalar gerçekleştirecek bireyler yetiştirilmesini amaçlar. Bu konu eleştiriye çok açık bir konu olarak karşımıza çıkıyor...

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Ahmet Tuna, Azat Tuna ve Dşyar Tuna ortaklığında kuruldu!

Oral Mimarlık Değer 16 Residences ile 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülü'nü aldı!

Merakla beklenen 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri sonuçları 2 Aralık 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilen törenle açıklandı. Oral Mimarlık, Nişantaşı’nda gerçekleştirdiği Değer 16 Residences projesi ile yarışmada ödül aldı. 

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri için başvurular başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir yapılan Mimarlık Ödülleri yarışması için başvurular başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi. 

Masg Cephe Sistemleri Tasarımı Mimarlık Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Masg Cephe Sistemleri Tasarımı Mimarlık Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Merve Akıncı ve Selim Yarımoğlu Güneş ortaklığında kuruldu.

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 26'ncısı düzenleniyor!

Mimarlar ve İç Mimarlar gelecek vaat eden fikirlerini yapı kataloğu Mimarlık Ödülleri'nde ortaya koyuyor. Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlendi.

Beymen'in yeni mağazalarına YOO Mimarlık imzası!

Türkiye’nin ve dünyanın perakende devlerine tasarım hizmeti sunan YOO Mimarlık, son dönemde Beymen mağazalarının proje çalışmalarını hayata geçirdi.  

Deprem bizi beklemiyor, afetlere hazırlık çalışmalarımızı hızlandırmalıyız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Okullardan Yarınlara” programında konuştu. Erdoğan, "Deprem bizi beklemiyor, afetlere hazırlık çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Vatandaşlarımızdan depreme dayanıksız yapıları dönüştürülmesi noktasında bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi...

Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'na uluslararası ödül!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu, dünyanın önemli mimarlık yarışmalarından olan AEC Excellence Awards’da ödül kazandı.

Elips Tasarım Mimarlık imzalı B_Hhouse'a, European Property Awards ödülü!

Elips Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan “B_House”, uluslararası arenada mimari ve iç mimari projelerin yarıştığı European Property Awards 2019’da “Architecture Single Residence” (Tekil Konut Mimarisi) kategorisinde ödül kazandı…

Cengiz Bektaş: Para için değil, iyi mimarlık için çalışsınlar!

Mimar Cengiz Bektaş, mimarlık hakkında önerilerde bulundu. Bektaş, “Önce ülkelerini tanımalarını öneririm. Bunu öğretimlerinden önce yapsalar daha iyi olur ama gecikmeden şimdi de yapabilirler" diyor...

mimarlık yarışmaları Haberi

mimarlık yarışmaları

Mimari ve teknik açıdan yüzeylerde devrim yaratan Cosentino, geleceğin mimarlarının ve tasarımcılarının en iyi şekilde yetişmesi için araştırmaya ve yeniliğe dayalı çalışmalara verdiği desteğe devam ediyor. Avrupa, Asya, Okyanusya ve Amerika'dan 20’yi aşkın kurum ve üniversitenin destek verdiği, dünyanın dört bir yanından öğrencilerin katıldığı Cosentino Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu. Dünyanın en büyük kuvars yüzey üreticisi Cosentino’nun, mimarlık ve tasarım öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmek ve onları teşvik etmek amacıyla 11 yıl önce başlattığı Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması’nda, mimarlık ve tasarım kategorilerinde ödüller verildi.


Ödüller ‘seyahat’ ve ‘teknoloji’ temasında verildi

Mimarlık ve tasarım kategorilerinden oluşan Cosentino Tasarım Yarışması; mimarlık kategorisi öğrencileri için ‘Cosentino ve Seyahat’, tasarım kategorisi öğrencileri için ise ‘Cosentino ve Teknoloji’ temasında düzenlendi. Toplam 199 projenin değerlendirildiği yarışmada, her iki kategoride...