18 / 04 / 2024

Mirasta çocuklar arasında paylaşım nasıl gerçekleşir

Mirasta çocuklar arasında paylaşım nasıl gerçekleşir

Miras nedir? Miras yoluyla kalan mal varlığının miras vergisi nereye ödenir? Miras vergisi nasıl hesaplanır? Miras vergisi hesaplama hakkında detaylı bilgiler haberimizin devamında yer alıyor..

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Mirasçılar arasında denkleştirme nasıl yapılır?

Mirasta denkleştirme işlemleri, Medeni Kanun gereğince yapılıyor. Peki, mirasta denkleştirme nasıl yapılır? Mirasçılar arasında denkleştirme nasıl yapılır? İşte Medeni Kanun esasları..

İpekyolu'nun canlandırılması için Çin ve Türkiye arasında anlaşma imzalandı!

Çin ve Türkiye arasında, İpekyolu prıjesinde adım atılması için işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma ile tarihi İpekyolu'nun canlandırılması için adım atılırken, dış ticaret fikrti mülkiyet hakları gibi konularda da çalışma yapılacak.

Körfez Geçiş Köprüsü en büyük orta açıklıklı köprüler arasında 4. sırada!

Körfez Geçişi Köprüsü 1.550 metre orta açıklığı ve toplam 2.682 metre uzunluğu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı köprüleri arasında 4. sırada yer alacak.

CNR Emlak 2014 Fuarı, 11-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek!

Türkiye’nin en büyük konut projelerinin sergileneceği CNR Emlak 2014 Fuarı, 11-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek fuar, bu yıl iki kat büyüdü...

Avrasya GYO, AVTUR paylarında 27 Mayıs ve 26 Haziran tarihleri arasında satış yapacak!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar paylarında 27 Mayıs ve 26 Haziran tarihleri arasında satış yapabileceğini bildirdi.

DOMEXPO 16-19 Ekim 2014 tarihleri arasında Moskova'da düzenlenecek!

31. Uluslararası Rusya Gayrimenkul Fuarı Domexpo, Türk gayrimenkul sektörüyle buluşuyor. 250'ye yakın firma ve bini askın ziyaretçinin katılacağı fuar gayrimenkul sektörü ile Rusya pazarı arasında gayrimenkul köprüsü kuracak.

Avrasya GYO, AVTUR paylarında 22 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında satış yapacak!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar paylarında 22 Mayıs ve 20 Haziran tarihleri arasında satış yapabileceğini bildirdi.

Domotex Halı Fuarı 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek!

Domotex Gaziantep Fuarı için geri sayım başladı. Yıllık makine halısı üretimi 300 milyon m2’yi aşan Gaziantep’te, 26-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen fuar nedeniyle büyük bir canlılık yaşanıyor.

Türkiye ve Belçika'nın Flaman bölgesi arasında bilimsel ve teknolojik işbirliği sağlandı!

Türkiye Cumhuriyeti ve Belçika'nın Flaman Bölge Hükümeti arasında bilim, teknoloji ve inovasyon işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. İmzalanan mutabakat zaptıyla bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında işbirliği öngörülüyor..

Bayim Olur musun Fuarı bu yıl 18–21 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek!

MedyaFors Fuarcılık Organizasyonu ve UFRAD(Franchising Derneği) işbirliğiyle gerçekleştirilen Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı bu yıl 18–21 Eylül 2014 tarihleri arasında Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğu’nda düzenlenecek.

Suudi Arabistan-Trabzon arasında Carter seferleri başladı!

Suudi Arabistan-Trabzon arasında Carter seferleri başladı. Riyad Trabzon arasındaki karşılıklı ilk sefer dün gerçekleşti. 17 Mayıs -11 Ekim 2014 tarihleri arasında 2 kez Riyad, haftada 1 kez El-Kasım olmak üzere Trabzon'dan karşılıklı seferler yapılacak.

Lütfi Elvan: THY gecikmenin en az olduğu havalimanları arasında yer aldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan " Atatürk Havalimanı, yolcu artışında rekor kırmakla kalmadı, gecikmelerin en az olduğu havalimanları arasında yer aldı " dedi.

Mirasta çocuklar arasında paylaşım nasıl gerçekleşir Haberi

Mirasta çocuklar arasında paylaşım nasıl gerçekleşir

Miras nedir?


Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para anlamına geliyor. Miras ölen kişinin vasiyetiyle yakınlarına bırakıldığı gibi kan bağı olduğu kişilere vasiyet yolu olmadan da bırakılabiliyor.


Mirasta çocuklar arasında paylaşım nasıl gerçekleşir?


Ölen kişinin çocukları arasında yaş, cins gibi ayrımlar yapılmaksızın miras bölüştürülüyor. 4721 sayılı yeni Medeni Kanun düzenlemesinde ise evlilik dışı çocuğun aleyhine olan eşitsizlik de kaldırılmış oldu. Diyelim ki ölen kişinin 2 oğlu ve 1 kızı var. 2 oğlundan biri hayatını kaybetmiş ve bu ölen çocuğun bir de çocuğu var. Miras hakkı sağ olan oğluna, sağ olan kıza ve ölen oğlun çocuğuna eşit bir şekilde paylaştırılıyor. Bu mirastan evlilik dışı olan çocuk da mirastan payına düşeni alabiliyor.


Peki miras vergisi nedir, miras vergisi nasıl hesaplanır?


Miras vergisi...