19 / 04 / 2024

Mithat Yenigün kim

Mithat Yenigün kim

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün açıkladığı yeni kabinesi ile ilgili değerlendirme yaptı. 

Türk müteahhitler yurt dışında 7,6 milyar dolarlık proje kaybetti!

Türk müteahhitler, Rusya gerilimi ve komşularla yaşanan sıkıntılar nedeniyle geçtiğimiz yıl yurt dışında 7,6 milyar dolarlık proje kaybetti. Bir önceki yıla göre yüzde 28,5 düşüşle 156 yeni proje üstlendi.

Ev almak için en doğru zaman mı?

Yatırımcı konut almak için doğru zamanı merak ediyor. Emlakçılar "Ev almak için yazı bekleyin" derken Müteahhitler Birliği, kampanyaları işaret ediyor.

Türk müteahhitleri için Rusya önemli bir yere sahip!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün de Türk müteahhitlerin dünyaya açıldığı pazarlar arasında Rusya Federasyonu'nun her zaman önemli bir yere sahip olduğunu anlattı.

ANGIAD ve Müteahhitler Birliği inşaat sektörünün sorunlarını konuştu!

ANGIAD Başkanı Fatma Semiz, dernek üyeleriyle, Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti. Toplantıda inşaat sektörünün yurt içinde ve yurt dışındaki sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

Üç pazarı daralan müteahhitlere ‘birleşin’ önerisi geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, yurtdışındaki Türk firmaların birleşerek hareket ettiği takdirde daha büyük işler alıp daha az indirim yapabileceğini kaydetti.

Mithat Yenigün: Rant vergisi ile bir gecede zenginleşmeye biz de karşıyız!

TÜRKİYE Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, hazırladıkları "İnşaat Sektörü Bildirgesi"nden bir kaç cümleyle imar rant vergisi hakkında yorum yaptı..

Müteahhitlik sektörü belirsizliklerle dolu bir döneme giriyor!

Çevre ülkelerdeki gerginlikler nedeniyle müteahhitlik sektörünün belirsizliklerle dolu bir döneme girdiğini belirten TMB Başkanı Mithat Yenigün, çözümün ise planlı kalkınmadan geçtiğini söyledi..

Mithat Yenigün: Kazlıçeşme projesine Mart 2015'te kazma vurulacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği ve DEİK Türk-Katar İş Konseyi Başkanı Mithat Yenigün, devam eden projelerini ve gelecek vizyonlarını anlattı. Yenigün, 'Kazlıçeşme projesine Mart 2015'te kazma vurulacak' dedi.

Mithat Yenigün Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 31. Olağan Genel Kurulu'nda Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün yeni başkan seçildi. Mithat Yenigün, 3 yıl süreyle görev yapacak...

Mithat Yenigün kimdir?

Yenigün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün kimdir? Midyat turizmine yatırımlar yapan Mithat Yenigün aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü asil üyeleri arasında yer alıyor...

Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumuna Yenigün İnşaat imzası!

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Yenigün İnşaat tarafından hayata geçirilen Douala Japoma Stadyumu'nda sona gelindi...

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Türk müteahhitleri, Dağlık Karabağ'ın imarına destek vermek istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Dağlık Karabağ'ın yeniden imar çalışmalarında destekte bulunmak istediklerini dile getirdi. 

Mithat Yenigün: Denetim firması, ücreti müteahhitten almasın!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında gözler yeniden müteahhitlere çevrildi. TMB Başkanı Mithat Yenigün, şu anda yapı denetim firmalarının ücretlerini müteahhitlerden alındığını hatırlatarak bu uygulamanın değişmesi gerektiğini dile getirdi.

Mithat Yenigün: Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaşanan İzmir depremi ile ilgili olarak, "Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit" dedi

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

Mithat Yenigün: 30 Ağustos'u sektörel başarılarla taçlandırıyoruz!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Küresel olarak referans alınan sektörel dergi ENR’ın (Engineering News Record) 2020 yılı 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 44 firmamız ile yer alarak, dünya ikinciliğini muhafaza etmemiz başarımızın göstergelerinden biridiré dedi...

Mithat Yenigün: Doğru mühendislik yaşatır!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Yenigün, ''Gerekli çalışmaları ciddiyetle ve hızla tamamlayalım” dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, ““Demokrasi, milli birlik ve beraberlik sınavı başarıyla verildi” dedi.

Tapu masrafı ne kadar? Tapu masrafını kim öder?

Tapu harcı gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında alıcıdan da satıcında tahsil ediliyor. Peki tapu masrafı ne kadar? Tapu masrafını kim öder? İşte tüm merak edilenler...

Mithat Yenigün: İnşaat sektörü destek kapsamına alınmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, koronavirüsün ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Yenigün, "Yurtiçi ve yurtdışında istihdam kapasitesi yüksek inşaat sektörü destek kapsamında olmalı" dedi...

Deprem odaklı kentsel dönüşüm zorunluluk!

İstanbul’da yaşanan son depremin ardından, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün'ün açıklama yaptı. Yenigün “Deprem odaklı kentsel dönüşüm zorunluluk” dedi...

Mithat Yenigün kim Haberi

Mithat Yenigün kim

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinesini değerlendirdi. İşte, Mithat Yenigün'ün açıklaması... 

Ülkemizin 16 Nisan 2017 tarihinde kabul ettiği Referandum sonrasında gerçekleştirilen 24 Haziran 2018 Seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 09 Temmuz 2018 tarihinde ettiği yemin ile resmen başlamış ve yeni sistemin ilk kabinesi de açıklanmıştır.

Öncelikle Türkiye Müteahhitler Birliği olarak yeni sistemin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor ve yeni kabine üyelerine görevlerinde üstün başarılar diliyoruz.

Son on beş yılda Türk Müteahhitlik firmaları yurtiçinde gerçekleştirilen büyük altyapı yatırım projelerinde önemli görevler üstlenmişler, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde büyük gelişme kaydetmişler ve bu ülkelerde yatırımcı olmuşlardır. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, geçmiş hükümetlerin, bakanlarımızın ve değerli bürokratlarımızın yurtiçi ve yurtdışı pazarlarımızı genişletmek, faaliyet alanlarımızı çeşitlendirmek...