19 / 04 / 2024

mortgage zorunlu sigorta

mortgage zorunlu sigorta

Bankaların, tüketici kredisiyle birlikte hayat sigortası paketi satmayı kural haline getirmesi Ankara'yı harekete geçirdi. Mortgage sisteminde bu uygulamayı engellemek için yönetmelik çıkarılacak

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için yapılan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu” uygulamaya başlandığı kaydedildi. Yapılan platform uygulaması ile birlikte sürücülerin poliçeye ulaşması da kolaylaşmış olacak.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Pek çok araç sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin yarın resmen başlayacağı belirtilirken, "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarından itibaren uygulanacak.

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

Zorunlu Afet Sigortası için tarih belli oldu!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletileceğini belirterek, uygulamaya alınacağı tarihi açıkladı. 

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem başlıyor! Faiz oranları düşecek mi?

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde zorunlu sigorta yapamayacak.  Peki yeni uygulamanın vatandaşa faydası ne olacak? Taşıt ve konut kredilerindeki faiz oranı değişecek mi? Bankaların kredi faiz oranları bu uygulamadan sonra düşer mi?  İşte detaylar...

Merkez Bankası açıkladı... Kredilerle ilgili çok önemli karar!

Kredilerle ilgili kritik bir karara imza atan Merkez Bankası, bankaların tüketiciden krediler için istediği zorunlu sigorta uygulamasına son verildiğini duyurdu.

Depremle mücadelenin en önemli parçası sigorta!

Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin yaptığı açıklamada toplumun tüm platformlarında deprem ile nasıl baş edilebileceğinin çok iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini belirterek, “Depremle mücadelenin de önemli parçalarından bir tanesi Zorunlu Deprem Sigortaları” dedi.

Ziraat Bankası 0.99 konut kredisi masrafları ne kadar?

Ziraat Bankası kampanyalı konut kredisi dahilinde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Peki konut ürünü için ne kadar dosya masrafı ve zorunlu sigorta uyguluyor?

mortgage zorunlu sigorta Haberi

mortgage zorunlu sigorta

Bankaların, bireysel kredi kullanan müşterilerine, aynı anda hayat sigortası paketi satmayı adeta kural haline getirmesi Ankara'yı harekete geçirdi. Tüketici Yasası'ndaki açık hükme rağmen, bankaların uygulamada "çapraz satış" olarak adlandırılan yöntemle tüketici kredisine hayat sigortası eklemesi karşısında ilk ciddi adım atılıyor. Sanayi Bakanlığı, Konut Finansmanı Yasası'nın uygulamasını belirleyen bir yönetmelik daha yayımlamaya hazırlanıyor. Yeni düzenlemeye bankacıların itirazına rağmen tüketici lehine bir hüküm eklendi. Bu hükme göre, mortgage kredisi kullananlar hayat sigortası veya konut sigortası yaptırmak zorunda olmayacak. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasa'nın 5'inci maddesinde, "Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa, satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara ya...