23 / 04 / 2024

müfrez tarla

müfrez tarla

Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın birden fazla parsel halinde ortaya çıkan müfrez parça ne demektir?

İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı? Uzmanı açıkladı!

Arsa ve arazi yatırımları rekor kırarken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden "İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı?" diye sorarak, cevabı açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Ne dolar ne de altın... Arsa ve tarla yatırımı yapanlar köşeyi dönecek! Paranız dörde katlanacak!

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, arsa ve tarla yatırımının güvenilir olduğunu belirterek, yatırımcısına 4 kat daha fazla kazandıracağını açıkladı.

Ziraat Bankası'ndan müjde! 22 bin 500 TL'ye 3 bin 259 metrekare tarla!

Ziraat Bankası'nın müjdesiyle yatırımcılar için büyük fırsat! Konya'nın Hadim ilçesinde bulunan Bademli Mahallesi'nde, 3259,12 metrekarelik tarla satışı başladı. Bu nitelikli gayrimenkul, peşin ödeme veya kredi kullanımıyla sahip olma seçeneği sunuyor. 

Yalova Merkez'de Mahkeme Kararıyla Satılık 10.215 m² Tarla!

Mahkeme kararıyla satışa çıkarılan tarla Yalova Merkez'de! Mahkeme tarafından verilen kararla, Yalova Merkez'de bulunan 10.215 m² büyüklüğündeki tarla satışa sunuldu.

Karaman'da yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla satılık arsa ve tarlalar! İhalesi 25 Temmuz'da!

Karaman Merkez ve Kazımkarabekir ilçesinde yer alan 84 adet arsa, tarla, ham toprak ve müfrez arsa satışa sunuluyor. Gayrimenkuller 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf tutuluyor...

Konuta mı yatırım yapmalı, arsaya mı?

Güneş Gazetesi Köşe Yazarı İslam Memiş bugünkü köşesinde inşaat ve emlak sektörünü değerlendirdi. Konut sektörünün 2017'de de büyüyeceğini belirten Memiş, konut fiyatlarını yüksek bulanların arsa ve tarla yatırımına yönelebileceklerini belirtti.

Mersin Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü 6.9 milyon TL'ye 2 gayrimenkul satıyor!

Mersin Mersin Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta yer alan arsa ve tarla vasıflı 32 gayrimenkulü 6 milyon 942 bin 837 TL bedelle satılıyor.

Kök tapu ile kadastro tespitine itiraz!

Kök tapu ile kadastro tespitine itiraz edilebiliyor. Yargıtay Kararı gereğince ifraz yoluyla oluşan tapu kayıtlarının kapsamının sağlıklı olarak belirlenebilmesi için müfrez kayıtlarına da bakılıyor..

Miras kalan tarla satışı 2016!

2014 yılında yayımlanan Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik gereğince miras kalan tarlaların tasarruf işlemlerine birtakım kısıtlamalar getirilmişti. Peki, miras kalan tarla satışı 2016 nasıl olur?

Bursa YOSAB'ın imar engeli kalkıyor!

YOSAB'ın kalan 500 dönümlük bölümünde tarla vasıflı arsaları, sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışması tamamlandı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderilen dosyalar onay bekliyor.

Tarla için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için taşınmaz mal kullanıcıları çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki bu vergiyi kim öder? Tarla için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Miras tarla paylaşımı bitti mi?

Tarlaların miras yoluyla bölünmesini engelleyen kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. Peki, 31 Ağustos itibariyle miras tarla paylaşımı bitti mi?

müfrez tarla Haberi

müfrez tarla

Müfrez parça ne demektir?

Müfrez parça, tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın bölünmesi sonucu oluşan, bütününden ayrılmış parça anlamına gelir.


Gayrimenkulde müfrez parça ne demektir?

İfraz edilen her parselin kadastral yola cephesi olması gerekir. Cephesi yoksa ifraz edilemez ya da ifraz edilerek yol oluşturulamaz.


Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu'na göre 5 bin metrekareden küçük araziler ifraz edilemez.



Işıl Seren...