19 / 04 / 2024

mühendis eli değmiş binalar yıkılıyor

mühendis eli değmiş binalar yıkılıyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi Erkan Karakaya, “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi” hakkındaki kanunun amacından çok arsa rantını artırarak kentte yık­yapı teşvik ettiğini söyledi.

Güncel gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 21 Mart 2023 gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları ile birlikte rekora koşan gümüş fiyatları bugün de araştırılıyor. Peki güncel gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 21 Mart 2023 gümüş fiyatları.

2023’te mühendis maaşları ne kadar oldu? İşte en düşük ve en yüksek mühendis maaşları!

2023 yılında birçok kişi mesleklerine göre yeni maaşlarını araştırıyor. Bu mesleklerden biri de mühendislik. Yeni zammın ardından özelde ve kamuda çalışan mühendislerin maaşları ne kadar oldu? İşte 2023 mühendis maaşları…

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projelerinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir'de yer alan 8 projesinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31399 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mimar ve mühendis odalarınca tahsil edilemeyen aidat borçları TBMM'de!

Mimar ve mühendis odalarınca tahsil edilemeyen aidat borçları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

5 mühendis yıllar önce mezun oldukları liseyi yeniden inşa ediyor!

Balıkesir'de, deprem yönetmeliğine uygun olmadığı sebebiyle yıkılan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nden mezun olan 5 mühendis, okulun yeni binasının yapımında gönüllü olarak çalışıyor. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31221 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Avcu tarafından kuruldu.

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Avcu tarafından kuruldu.

Sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda vatandaşların emlak vergisi ödememesini sağlayarak tasarruf ettiriyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil olabiliyor mu? 

mühendis eli değmiş binalar yıkılıyor Haberi

mühendis eli değmiş binalar yıkılıyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi Erkan Karakaya, “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi” hakkındaki kanunun afet riski olan yerlerde Kentsel dönüşüm yaparak o bölgedeki afetin vereceği zararı azaltmayı amaçlamasından çok arsa rantını artırarak kentte yık­yapı teşvik ettiğini söyledi. Karakaya, “Bu kanunun amacı Türkiye’nin temelinde var olan inşaat sektörünü hızlandırmak, geliştirmek başka amaç yok. Afet yalnızca yasanın adında kalmış. Kentsel dönüşüm, imarlı, mimar-­mühendis eli görmüş binaların yık­yapına dönüştü.”dedi. Karakaya, Kentsel dönüşümle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. 10­15 yıllık binaların yıkılarak yenilenmesinin Kentsel dönüşüm olmayacağının altını çizen Karakaya, Dağlıoğlu ve Mestanzade gibi mahallerin akıbetinin ne olacağını sordu. 


MÜHENDİS ELİ DEĞMİŞ BİNAYI YIKIYORLAR! 

Yasa çıkmadan önce de meslek odası olarak çok fazla müdahil olduklarını dile getiren Karakaya, “Sürecin buraya geleceğini söylemiştik....