26 / 04 / 2024

Muhtar adayı olma şartları nelerdir

Muhtar adayı olma şartları nelerdir

Nasıl muhtar olunur? Muhtar adayı olmak için nereye başvurulur? Muhtar adayı olmak için aranan şartlar neler? Muhtar adayı olmanın şartları nelerdir? İşte muhtar adaylığıyla ilgili tüm soruların cevapları…

Muhtar olmak için gereken şartlar!

Muhtar olma şartları neler? Muhtar olmak için gereken şartlar nelerdir? İşte muhtar olma şartları 2021...

Muhtar olma şartları 2021!

Nasıl muhtar olunur? Muhtar adayı olmak için nereye başvuru yapılır? Muhtar olma şartları 2021 neler? İşte tüm merak edilenler...

Kocaeli Kavaklı yeniden inşa edilecek!

Kocaeli Kavaklı Mahallesi’nin Muhtar Adayı olan Murat Demirci, seçim çalışmaları kapsamında mahallesini karış karış gezmeye devam ediyor. Demirci, 1999 depremi öncesindeki Kavaklı’yı yeniden inşa edeceğini söyledi.

Dikey orman projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday!

Mimari projeler tasarımların ötesinde artık ekolojik olma seviyeleriyle de ölçülüyor. Bu kapsamda küçük bir ormanı andıran, yaşayan, nefes alan ve oksijen üreten "dikey orman 99 projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday...

Çatalca Nakkaş Mahallesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yapılacak kamulaştırmadan dolayı Nakkaş Mahallesi yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yol dolayısıyla mahallenin yerleşim alanının yüzde 70'inin istimlak edileceğini belirten Muhtar Öztürk, “Nakkaş'ı yok etmek istiyorlar” dedi.

Öncüoğlu Palme Couture Dubai projesi Yılın Konut Projesi ödüllerine aday!

ÖNCÜOĞLU + ACP Mimarlık Palme Couture_Dubai / UAE Projesi ile "Yılın Konut Projesi" kategorisinde Orta Doğu Mimarlık Ödülleri'ne aday.Proje 4 daireden ve ilave geniş sosyal hacimlerden oluşmaktadır.

Türkiye kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip!

Türkiye kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip. TÜRKİYE Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Türkiye'nin 12 yılda 48 milyar euroluk yatırım ile kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Kale’den banyonuzun ‘inci’si olmaya aday armatür serisi: Perla!

Seramik sağlık gereçleri sektörünün deneyimli markası Kale, yumuşak hatlarıyla sade bir görüntüye sahip ‘Perla’ ile banyonuzun ‘inci’si olmaya aday bir armatür serisi sunuyor. ‘Perla’ serisi, yüzde 40 oranında su tasarrufu sağlıyor.

Future Park’ta günlük 87 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Hiper Gayrimenkul tarafından Haramidere Parklar mevkiinde hayata geçirilen Future Park projesinde yüzde 25 peşinat sonrasında 42 ay sıfır faizle konut satışları yapılıyor. Future Park’ta günlük 87 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı...

Bursa, Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday!

Bugüne kadar 7 kentin ‘yeşil başkent’ unvanı kazandığı Avrupa Yeşil Başkenti Yarışması’nın 2017 yılı adayları arasına 8 ülkeden 12 şehir girerken, Türkiye; Bursa ve İstanbul ile aday listede yer aldı.

1955 yılında Muhtar Paşa Köşkü devlet misafirhanesi olacakmış!

1870 yıllarda bir levanten mimar tarafından inşa edilen, bugün Moda'da okul binası olarak kullanılan Muhtar Paşa Köşkü veya Mermer Konak, 1955 yılında Eğitim Bakanlığı tarafından bir buçuk milyon liraya satın alınmış.

Rings İstanbul'da faizsiz ev sahibi olma fırsatı!

Rings İstanbul'da faizsiz ev sahibi olma fırsatı bulunuyor. Rings İstanbul evlerinde yer alan sınırlı sayıdaki hemen teslim evlerden birine 50 aya kadar sıfır faiz oranıyla sahip olmak mümkün.

Muhtar tapulu arsa alınır mı?

Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Buna karşın kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri muhtarlıkta yapılıyor. Peki, muhtar tapulu arsa alınır mı?

Muhtar adayı olma şartları nelerdir Haberi

Muhtar adayı olma şartları nelerdir

Muhtar adayı olma şartları nelerdir?

Muhtarlık seçimleri için başvuru yapmaya gerek yoktur. Seçim günü sandık yanına muhtar pusulaları bırakılır. Seçtiğimiz muhtar adayının pusulası onaylanarak sandığa atılır. En çok oyu alan, muhtar olur. Muhtar, ihtiyar heyeti ve azaları adaylığı için herhangi bir kuruma başvurmanıza gerek yoktur…

Partiler aza veya muhtar adayı gösteremezler.


Muhtar adayı olmak için gereken şartlar!

Kanun o özellikleri şöyle tanımlamış:

- Türk olmak,

- Seçim başlamadan önce en aşağı altı aydan beri o mahallede oturmakta bulunmuş olmak,

- 25 yaşını bitirmiş olmak,

Hırsızlık, kaçakçılık, dolandırıcılık, sahtecilik ve sahte kağıtları bilerek kullanmak, inancı kötüye kullanmak gibi yüz kızartıcı suçlardan biriyle veya ağır hapis cezasiyle hükümlü veya kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

- Türkçe okur yazar olmak, şarttır.


Muhtar adayının oy pusulası!

- Oy pusulaları...