26 / 04 / 2024

muhtarın sorumlulukları

muhtarın sorumlulukları

Şehir ve kasabalarda kurulu bulunan ve Belediye Kanununun 8 inci maddesine göre kurulacak olan mahallelerde bir muhtar ve muhtarın başkanlığında bir ihtiyar heyeti bulunuyor. Peki, mahalle yöneticisi kimdir?

Muhtar kimdir ve görevleri nelerdir?

Muhtar kimdir ve görevleri nelerdir? Köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişi olan muhtar nasıl seçilir? İşte mahalle muhtarının görev ve sorumlulukları bu haberde...

Mahalle muhtarının görevleri nelerdir?

Mahalle muhtarı kimdir? Mahalle muhtarının görevleri nelerdir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak danışmanı nedir? Emlak danışmanın sorumlulukları nelerdir?

Yıllardan beri süregelen mesleklerden olan emlak danışmanlığı, günümüzde de rağbet görüyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen mesleklerinden olan emlak danışmanı olmak için bazı prensipler vardır. Peki emlak danışmanı nedir ve sorumlulukları nelerdir?  İşte emlak danışmanlığı ile ilgili merak edilen

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

Kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların sorumluluklarının dışında bazı hakları da bulunuyor. Peki, kiracıların hakları nelerdir? Kiracı, kira bedelinde indirim talep edebilir mi? Kiralarda zam oranı sabitlenebilir mi? İşte kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla...

Koronavirüs salgını site yönetimlerinin önemini ve sorumluluklarını artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında birçok kişi evde her zamankinden daha fazla vakit geçirdi. Bu durum site yönetim şirketinin görev ve sorumluluklarını da oldukça artırdı. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisinden muhtar da pay alsın! 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu videokonferans yöntemiyle görüştüğü muhtarların sorunlarını dinledi ve “Her birinizin oturduğu mahallede Belediye emlak vergisi alıyor mu? Alıyor. O mahallede yaşayan vatandaş niye yüzde 1’ini muhtar bütçesi için ödemesin?" dedi. 

Kiracı evden çıkmazsa ev sahibi ne yapacak?

Borçlar Kanunu kapsamında kiracıların sorumlulukları yeniden belirlendi. Peki kiracının kirasını ödeyemediği durumlarda ev sahibi kiracısına kaç gün süre vermelidir?

Meralarda kaçak yapılaşmaya son!

Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, mera kanununun 19. ve 20. maddelerini açıkladı. Aktürk, meralarda kaçak herhangi bir yapılaşmada yörenin muhtarının devlete bildirim yapmak zorunda olduğunu söyledi. 

Al Muhtar İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Muhtar İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan’da 120 bin TL sermaye bedeli ile Farıd L.S Salama tarafından kuruldu. 

7 soruda kiracının hakları!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların sorumluluklarının yanı sıra bazı hakları da bulunuyor. Peki, kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi hangi durumlarda tahliye talep edebilir?

6 soruda kiracının sorumlulukları nelerdir?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kiracının sorumlulukları nelerdir?

Albatros Parkı'nın satılmasına mahalle muhtarından tepki!

Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan Albatros Parkı'nın 160 milyon TL bedelle Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılmasına tepkiler büyüyor. Satışa en sert tepki, parkın bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Soydan'dan geldi.

Muhtar Özay Dağhan'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, kentsel dönüşüm rant oyununa döndüğünü öne sürerek, vatandaşları imar düzenlemesi yapılmadan ev ve arsalarını satmamaları konusunda uyardı.

Gaziantep Şahinbey mahallelerinde kentsel dönüşüm başlayacak!

Şahinbey İlçesi’nin yeni mahallelerinden birisi olan Geylani Mahallesine ziyarette bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, muhtarın taleplerini dinledi.

muhtarın sorumlulukları Haberi

muhtarın sorumlulukları

Mahalle yöneticisi kimdir?

Şehir ve kasabalarda kurulu bulunan ve Belediye Kanununun 8 inci maddesine göre kurulacak olan mahallelerde bir muhtar ve muhtarın başkanlığında bir ihtiyar heyeti bulunuyor.


Yapılacak işler bakımından bir kaç mahallenin bir muhtar ve ihtiyar heyetine bağlanması veya bir mahallede birden fazla muhtar ve ihtiyar heyeti bulunması belediye meclisinin kararına ve o mahallin en büyük mülkiye memurunun tasdikına bağlı oluyor.


Mahalle muhtar ve ihtiyar heyeti, bir muhtar ile dört azadan teşekkül eder. Heyetin dört yedek azası bulunuyor.


Madde 3 – 

Mahalle muhtar ve ihtiyar heyetinin göreceği işler şunlardır:

 1 - Nüfus Kanunu hükümlerine göre:

 A) Kendilerini nüfus sicillerine kaydettirmemiş olanlara,

 B) Hüviyet cüzdanlarını kaybedenlere,

 C) Doğum vakalarını nüfus idarelerine bildirmekle mükellef olanlara,

 D) Ölüm vakaları için nüfus dairelerine,

 E) Yer değiştirmelerinin kütüklere kaydı için alakadarlara,

 F) Sanat, sıfat, mezhep...