28 / 03 / 2024

muş kentsel dönüşüm

muş kentsel dönüşüm

Muş'ta, 1966 yılında yaşanan Varto depreminden sonra yapılan ve "beyaz bloklar" olarak bilinen lojmanlar yıkılıyor.

Muş'ta kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya,Zafer Mahallesi Sarı Bloklar'da hayata geçirilecek kentsel dönüşümü anlattı.

TOKİ'nin Muş'taki çalışmaları yüzde 70 tamamlandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından devam eden inşaat çalışmalarını inceleyen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, fiziki gerçekleşmenin yüzde 70 oranında tamamlandığını belirtti.

Muş, dönüşümle yeni merkezine kavuşacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ), Muş'ta hayata geçecek 715 konut, bir cami ve 115 işyerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 8 Eylül'de yapacak.

Muş'ta kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Toplu Konut İdaresi (TOK!) ile belediye arasında imzalanan protokol gereği, Kale Mahal leşinde yapılacak konutların ihalesinin 8 Eylül de gerçekleştirileceğini belirtti.

TOKi Muş'ta yıkılan evlerin Ermenilere ait olmadığını açıkladı!

Kentsel Dönüşüm kapsamında Muş Merkez Kale Mahallesi'nde yer alan evlerin yıkımlarına geçtiğimiz günlerde başlanmıştı. TOKİ, Muş Merkez Kale Mahallesi'nde yıkılan Ermenilere ait ev bulunmadığını öne sürdü....

Muş Kale Mahallesi'nde yıkım çalışmaları durduruldu!

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yenileniyor. 500 binanın yaklaşık yüzde 80'inin yıkıldığı Kale Mahallesi'nde Van Koruma Kurulu bir binayı tescilleyince yıkımlar şimdilik durdu...

Muş'ta kentsel dönüşüm için kamulaştırma yapılıyor!

Muş İli, Merkez İlçesi, Kale ve Minare mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında yer alan bazı taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi...

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kredilerine ilişkin yeni kararlar açıklandıktan sonra milyonlarca kişi kentsel dönüşüm kedisinin taksitlerini merak ediyor. Peki Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

İstanbul Okmeydanı’nda Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Bugün de çalışmalar nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederken, bazıları da memletlerine dönmek zorunda kalıyor. 

Kentsel dönüşüm sorgulama nasıl yapılır? Evim kentsel dönüşüme giriyor mu?

Vatandaşlar oturdukları mahallenin ya da yapının kentsel dönüşüm kapsamında olup olmadığını sorgulayabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm sorgulama nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı alan kimseler bu yıl rakamlara zam yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

İzmirliler kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun mu?

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. İşte o yazı...

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm engelleniyor mu?

Mersin'in Akdeniz ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için çalışmalar başladı. Akşam Gazetesi'nden Emin Pazarcı, bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşüm çalışmaları kaleme aldı. 

Murat Yazıcı: Rize'de kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmalıyız!

İnşaat Mühendisleri Rize Şubesi Başkanı Murat Yazıcı yaptığı açıklamada Rize’de deprem tedbirlerinin alınması ve kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

5 ilde kamulaştırma ve kentsel dönüşüm başlıyor!

Kastamonu, Muğla, Aydın ve Denizli'de bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki bazı alanlar ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak açıklandı.

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

muş kentsel dönüşüm Haberi

muş kentsel dönüşüm

Muş'ta, 1966 yılında yaşanan Varto depreminden sonra inşa edilen ve "beyaz bloklar" olarak bilinen lojmanların, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlarına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Zafer Mahallesi'nde 4 bloktan meydana gelen toplam 112 dairenin yıkılarak bölgeye daha güvenli binaların yapılmasına karar verildi.

Gelişmeler üzerine vatandaşların konutlarını boşaltması ve çevre güvenliğinin sağlanmasından sonra yüklenici firmaya ait iş makineleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarına da başlandı.

Yapılan çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, söz konusu bölgede uzun süredir imar revizyonu çalışması yürüttüklerini dile getirdi.

Lojmanlarda bulunan hak sahipleri ile yüklenici firma arasında anlaşma sağlandıktan sonra blokların yıkımına başladıklarını dile getiren Feyat Asya,  sözlerini şu şekilde noktaladı. "Daha önce 86 metrekarelik yapılan ve oturulmaz durumda olan blokların yerine 150 metrekare yeni daireler yapılacak. Sosyal alanları, yeşil...