29 / 03 / 2024

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu burhan özdemir

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu burhan özdemir

Milli Gazete'nin bugün yayınladığı İnşaat ekine konuşan MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir; "inşaat sektörü denildiği zaman yurt dışı müteahhitlik, müşavirlik ayağı da var" dedi.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

İnşaat sektöründe indirim coşkusu var! Demir fiyatlarına bugün yine indirim geldi! Güncel demir fiyatları 23 Mayıs 2022

İnşaat sektörünün gündeminde bugün yine indirim var. İnşaat demir fiyatlarına bugün indirim geldi. İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden demirin ton fiyatına bugün 100 lira indirim geldi. Peki demir fiyatları ne kadar? İşte  güncel demir fiyatları 23 Mayıs 2022.

İnşaat sektörünün gündemine zam haberi bomba gibi düştü!  Demir ve Çimento fiyatlarına zam bekleniyor!

İnşaat sektörü 2022 senesine demir ve çimento fiyatlarına gelen fahiş zamlarla giriş yaptı. zam haberleri gündeme bomba gibi düşerken mayıs ayında demir fiyatlarına peş peşe indirimler geldi. Fakat bugün sektör zam haberleri ile çalkalanıyor. Demir ve beton fiyatlarına zam mı geliyor?

İnşaat sektörü yatırımlara ara mı veriyor?

İnşaat sektörü yatırımlara ara mı veriyor? İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) üyelerinin bir araya geldiği toplantıda sektörün problemleri ve 2022 öngörüleri konuşuldu...

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

İnşaat sektörü ciro endeksi Mayıs'ta yüzde 50,4 arttı!

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi Mayıs ayında artış yaşadı. Buna göre inşaat sektörü 50,4 yükseldi.

İnşaat sektöründe yeterlik sınıflandırmasına ihtiyaç var!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin üç ayda bir yayınladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Ekim 2020 sayısı yayınlandı. raporda, “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişikliğe dikkat çekildi.

İnşaat sektörünü kolaylaştıracak yazılım!

Bursa'da iş takibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan yazılım İmperium ile inşaat sektöründeki yönetim süreçlerinin tümü gerçek zamanlı olarak sisteme girilip, raporlanabiliyor.

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu burhan özdemir Haberi

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu burhan özdemir

İnşaat sektörü denilince akla ilk başta konut üretimi geldiğini, ancak sektörün altyapılar ve devlet eksenli büyük projeler, master projeleri de ikinci kategoride ele almak gerektiğini belirten MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir,"Aynı zamanda yurt dışı müteahhitlik, müşavirlik ayağı da var. İnşaat sektöründe 1999 depreminden sonra bir kırılma ve algı değişikliği yaşandı. Yapı denetimin ve devlet organlarının denetleyicisinin olduğu, insanların bilinçlendiği bir dönem yaşandı. Bazı şeyleri değiştirmeniz çok zor. Depremden sonra oluşan algı, insanların sağlam binalarda oturma arzusu ve bu binalara ulaşmak için verdiği mücadele oldu. 

Böylece nitelikli projeler ve konutlar ortaya çıkmış oldu. Bunu sağlamak zor oldu, ama gerçekleşti" dedi. 

Başka ülkelerde de, örneğin İran'da depremin söz konusu olduğunu, ama orada insanların Türkiye'deki gibi bir algıya sahip olmadıklarını vurgulayan Özdemir,"Bu...