18 / 04 / 2024

müşterek mülkiyet nedir

müşterek mülkiyet nedir

Bir taşınmazı birden fazla kişinin satın almasıyla ya da miras yoluyla elde etmesi durumunda müşterek mülkiyet satışı durumu ortaya çıkıyor. Peki müşterek mülkiyet satışı nedir? İşte müşterek tapu örneği...

Gayrimenkul mülkiyetinin kapsamı!

Gayrimenkul mülkiyetinin kapsamı nda, sözleşme, işgal, yeni arazi oluşumu, zamanaşımı, miras, kamulaştırma ve cebri icra yoluyla edinilmiş olması bulunuyor. Mirası mirasçı dilediği gibi tasarruf etmek istiyorsa önce adına tescil ettirmesi gerekiyor...

Müşterek mülkiyet nedir?

Müşterek mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları şeklinde yapılan tanımlama Müşterek mülkiyet nedir?: sorusuna cevap olarak veriliyor...

Müşterek mülkiyet ne demektir?

Mülkiyet, insanların menkul veya gayrimenkul mülk üzerinde kullanma, faydalanma ve tasarruf etme hakkına verilen isimdir. Mülkiyetin çeşitleri içerisinde yer alan müşterek mülkiyet ne demektir?

Kuru mülkiyet nedir? Kuru mülkiyet sahibi ev satabilir mi?

Kuru mülkiyet çıplak mülkiyet olarak da adlandırılan gayrimenkulde belirli bir hakkı ifade eder. Arazi alım satımlarında kullanılan bu terimin ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki kuru mülkiyet nedir, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte kuru mülkiyetle ilgili kapsamlı bilgiler...

Çıplak mülkiyet nedir?

İntifa hakkı taşınmaz mallar üzerinde kurulan ve sahibine tam kullanma hakkı veren bir ayni haktır. Bu hak ayni haklar arasında en geniş kapsamı sunar ve bu nedenle hak sahibine taşınmazı kullanma ve faydalanma hakkını verir. Peki çıplak mülkiyet hakkı nedir, ne işe yarar?

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Çıplak mülkiyet ne demektir?

Çıplak mülkiyet, emlak terimlerinden biridir. Peki çıplak mülkiyet nedir, ne anlama gelmektedir? İşte detaylar!

Müşterek mülkiyet satışı!

Bir taşınmazı birden fazla kişinin satın almasıyla ya da miras yoluyla elde etmesi durumunda müşterek mülkiyet satışı durumu ortaya çıkıyor. Peki müşterek mülkiyet satışı nedir? İşte müşterek tapu örneği...

Mülkiyet hakkı nedir?

Vatandaşlar mülkiyet hakkının ne demek olduğu yakından takip ediyor. Peki mülkiyet hakkı nedir? Eşya üzerinde en geniş yetki sağlayan ayni hak olarak olarak bilinen mülkiyet hakkının kapsamı ve ne olduğu araştırılıyor. Merak edilen mülkiyet hakkının ne olduğu sorusunun yanıtı nedir?

8 soruda elbirliği mülkiyeti nedir?

Gayrimenkullerde birden fazla sahip bulunması halinde mülkiyet türü elbirliği veya paylı mülkiyet oluyor. Peki, elbirliği mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti özellikleri nelerdir? İşte yanıtı..

Sarıyer'in mülkiyet sorunu çözülüyor!

Sarıyer Belediye Meclisi yeni yılın ilk oturumunda mülkiyet sorunun çözümüne yönelik tarihi bir adım attı. Meclis, yıllardır kangren olan soruna son noktayı Cuma günü atarak, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne iletmeye hazırlanıyor.

Ordu'da miras yoluyla mülkiyet devri işlemleri konuşuldu!

Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Miras Yolu ile Mülkiyet Devri ve Tarım Arazilerinin Satışı Paneli” düzenlendi.

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir?

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir? Bir okurun sorduğu soruya yanıt veren www.emlakkulisi.com editörü Tebernüş Kireçci konuyla ilgili şunları söyledi...

Kepez Çankaya Mahallesi'nin imar ve mülkiyet sorunları çözüldü!

Antalya'nın Kepez ilçesinde imar ve mülkiyet sorunlarının ortadan kalktığı mahallelerde yapılaşma tüm hızıyla sürüyor. Antalya'nın en güzel mahalleleri arasında yer alan Çankaya Mahallesi'nde 2B, imar ve mülkiyet sorunları Başkan Hakan Tütüncü'nün girişimleri ile sona erdi.

Metin Karaduman mülkiyet kanununu anlattı!

Mahalle toplantılarına ağırlık veren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yönetimi uygulama safhasına giren mülkiyet kanunuyla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

müşterek mülkiyet nedir Haberi

müşterek mülkiyet nedir

Müşterek mülkiyet satışı!
Müşterek mülkiyet ile sahip olan paydaşların sahip olduğu tapu için 'müşterek mülkiyet' deniyor. Müşterek mülkiyet durumu bir malın birden fazla kişi tarafından satın alması ya da miras kalmasıyla ortaya çıkıyor. 

Müşterek mülkiyet halinde kişiler arasında paylar belirleniyor. Taşınmaz mala müşterek mülkiyet ile sahip olunması durumunda tüm hissedarlar tek bir tapu senedi verilebileceği gibi hissedarların istermesi durumunda, her bir ortak tapu senedi alabiliyor.

Müşterek taşınmazın kiraya verilmesiyle, malın yarısından fazla payına sahip olan ve sayı olarakta çoğunluğu oluşturan paydaşların, kira kontratıyla beraber imzalamaları şartı bulunuyor. Yalnızca iki paydaşın olması durumunda ise biri kendi payını diğer paydaşa kiraya verebiliyor.

Müşterek mülkiyet satışı için bütün paydaşların onay vermesi şartı bulunuyor. Müşterek arsada bina inşa edilmesi bir evin apartman haline...