20 / 04 / 2024

müteahhit inşaattan kaç sene sorumlu olur

müteahhit inşaattan kaç sene sorumlu olur

Müteahhitin yaptığı inşaatlardan belli bir süre sorumlu oluyor. Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumluluk süresi ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, müteahhit sorumluluk süresi ne kadardır?

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Kardemir Karabük işçi alımında son dakika! Kardemir 600 işçi alımı için son günler! Sakın kaçırmayın!

Kardemir Karabük işçi alımında son dakika... Kardemir 600 işçi alımı için son günler... Sakın kaçırmayın... İşte Kardemir işçi alımı ile ilgili detaylar...

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıkladı!

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıklayarak yatırımcıları uyardı. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüşün gramı kaç lira olacak?

Devlet Su İşleri 2023 sınavsız ve mülakatsız personel alımı için bugün resmen son gün! DSİ iş fırsatını sakın kaçırmayın

Devlet Su İşleri 2023 sınavsız ve mülakatsız personel alımı için bugün resmen son gün... DSİ iş fırsatını sakın kaçırmayın...

Devlet Su İşleri personel alımı için son 9 gün! Sınavsız ve mülakatsız personel alımında bu tarihi sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri personel alımı için son 9 gün... Sınavsız ve mülakatsız personel alımında bu tarihi sakın kaçırmayın...

Devlet Su İşleri personel alımı için bu tarihi sakın kaçırmayın! Hem KPSS şartsız hem mülakatsız personel alımı müjdesi!

Devlet Su İşleri personel alımı için bu tarihi sakın kaçırmayın... Hem KPSS şartsız hem mülakatsız personel alımı müjdesi... İşte DSİ personel alımı detayları...

Apple'da sular durulmuyor! Şimdi de eski çalışanı teknoloji çalmaya çalışmak ve Çin'e kaçmakla suçladı

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, eski bir Apple Inc mühendisini şirketin sürücüsüz arabalar da dahil olmak üzere otonom sistemlerle ilgili teknolojisini çalmaya çalışmak ve ardından Çin'e kaçmakla suçladığını söyledi.

Devlet Su İşleri sınavsız ve mülakatsız personel alımı için son başvuru tarihi açıklandı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri sınavsız ve mülakatsız personel alımı için son başvuru tarihi resmen açıklandı. Bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte detaylar...

Devlet Su İşleri personel alımı için resmen müjde geldi! Alımlar hem sınavsız hem de mülakatsız yapılacak! Kaçırmayın!

Devlet Su İşleri personel alımı için resmen müjde geldi! Pek çok kişi tarafından merakla beklenen alımlar hem sınavsız hem de mülakatsız yapılacak... Aman kaçırmayın...

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

müteahhit inşaattan kaç sene sorumlu olur Haberi

müteahhit inşaattan kaç sene sorumlu olur

Müteahhit sorumluluk süresi ne kadardır?

Bir arsa üzerinde inşaat yapan müteahhitler genellikle kat karşılığı olarak çalışıyor. Müteahhitin yaptığı inşaatlardan herhangi bir olumsuzluk riskine karşın belli bir süre müteahhit binadan sorumlu oluyor.


Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumluluk süresi ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, müteahhit sorumluluk süresi ne kadardır?


Söz konusu kanun gereğince, kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu 5 yıl oluyor.


Ayıp sebebiyle sorumluluk

a. Ayıbın belirlenmesi

MADDE 474- İşsahibi, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulur bulmaz eseri gözden geçirmek ve ayıpları varsa, bunu uygun bir süre içinde yükleniciye bildirmek zorundadır.


Taraflardan her biri, giderini karşılayarak, eserin bilirkişi tarafından gözden geçirilmesini ve sonucun bir raporla belirlenmesini isteyebilir.


b. İşsahibinin seçimlik hakları

MADDE 475- Eserdeki ayıp sebebiyle...