28 / 03 / 2024

müteahhitin sorumluluk süresi

müteahhitin sorumluluk süresi

Müteahhitin yaptığı inşaatlardan belli bir süre sorumlu oluyor. Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumluluk süresi ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, müteahhit sorumluluk süresi ne kadardır?

MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin uzatılıp uzatılmadığı gündemde sorgulanmaya başladı. Peki, MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı? İşte detaylar...

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022?

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022? soruları gündemde yer alıyor. İşte ehliyet yenileme konusuna dair merak edilen yanıtlar!

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı. Peki TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçilere verilen kredinin süresi uzatıldı

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması uygulamasında tarih bir yıl uzatıldı. Kredi kullandırma süresi 31 Aralık 2022 yerine 31 Aralık 2023 olarak düzenlendi.

TMO'dan çiftçilere müjde! Prim desteği süresi uzatıldı! Buğday, arpa fiyatları bugün kaç TL? 1 Eylül 2022 fiyat listesi

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı bazı şehirlerdeki buğday ve arpa üreticilerinin, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) tarafından sağlanan alım primi desteğinden faydalanma süresi uzatıldı. Peki buğday ve arpa fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte 1 Eylül 2022 buğday ve arpa fiyat listesi...

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Vasiyetnamenin süresi var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Ata GYO sermaye tavanı izin süresi uzatımı için SPK'ya başvuru yaptı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kayıtlı sermaye tavanı izin süresi uzatımı hakkında açıklama yaptı.

Mayra Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı!

'Yarını inşa eder' sloganı ile tanınan Mayra İnşaat ve Yapı Teknolojileri Limited Şirketi'nin geçici mühlet süresi 2 ay daha uzatıldı...

Pera GYO'nun sermaye artırımı için yetki süresi 5 yıl uzatıldı!

Pera GYO'nun tabi olduğu Kayıtlı Sermaye Sistemi içerisinde yönetim kuruluna sermaye artırımı için tanınmış olan yetki süresi sona erdi. O nedenle yetki süresinin 5 yıl daha uzatıldı.

müteahhitin sorumluluk süresi Haberi

müteahhitin sorumluluk süresi

Müteahhit sorumluluk süresi ne kadardır?

Bir arsa üzerinde inşaat yapan müteahhitler genellikle kat karşılığı olarak çalışıyor. Müteahhitin yaptığı inşaatlardan herhangi bir olumsuzluk riskine karşın belli bir süre müteahhit binadan sorumlu oluyor.


Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumluluk süresi ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, müteahhit sorumluluk süresi ne kadardır?


Söz konusu kanun gereğince, kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu 5 yıl oluyor.


Ayıp sebebiyle sorumluluk

a. Ayıbın belirlenmesi

MADDE 474- İşsahibi, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulur bulmaz eseri gözden geçirmek ve ayıpları varsa, bunu uygun bir süre içinde yükleniciye bildirmek zorundadır.


Taraflardan her biri, giderini karşılayarak, eserin bilirkişi tarafından gözden geçirilmesini ve sonucun bir raporla belirlenmesini isteyebilir.


b. İşsahibinin seçimlik hakları

MADDE 475- Eserdeki ayıp sebebiyle...