20 / 04 / 2024

Mütekabiliyet yenilenecekmi

Mütekabiliyet yenilenecekmi

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ çalıştayına yönelik görüşlerini paylaştı;

Miami son yılların gözde yatırım bölgesi oldu!

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Mütekabiliyet yasası sektörü olumlu etkileyecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık hakkı mı verilecek?

Yabancıya satışa izin veren mütekabiliyet yasasının ardından konut bedeline göre süresiz oturma izni veya vatandaşlık gündeme geldi. Zeybekci, ”Kim T.C yazan tapu alıyorsa, o vatandaşımızdır” dedi.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sektöre 4,5 milyar dolar katkı sağladı!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkarılmasının ardından, konut sektörünün 4,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını ifade eden Çelik, satılan her konutun yüzde 5 ila 10’unun yabancıların alması durumunda ise bu rakamın 15-20 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Arapların yeni gözdesi devre mülkler oldu!

Coğrafi olarak adeta ateş çemberinin ortasında yer alan Türkiye, etrafındaki savaşlar ve krizlere rağmen yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor. Mütekabiliyet Yasası sonrası Türkiye’deki konutlara yoğun ilgi gösteren Arapların yeni gözdesi devre mülkler

Sektörün dinamosu dönüşüm olacak!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, gelecek dönemde özellikle kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasasının sektörü hareketlendirmeye devam edeceğini, sektörün dinamosu olacağını söyledi.

Güç birliği ile 20 milyar dolarlık satış mümkün!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Haziran 2012 'de hayata geçen mütekabiliyet yasası sonrası yabancılara yılda 4 milyar dolarlık satış yapılabildiğini hatırlattı.

Nazmi Durbakayım: Müteahhitlerin sorunlarının ele alınması bizim için bir lütuf!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, hükümet tarafından müteahhitlerin sorunlarının ele alınacak olmasını 'Bizim için bir lütuf olacak' şeklinde değerlendirdi.Durbakayım, "Rant vergisi, mütekabiliyet, tüketici kanunu, vergi gibi konularda yaşadığımız güçlükler

Mütekabiliyet yasası tatil beldelerindeki konut satışlarını artırdı!

Türkiye’de yabancı ülkelerin vatandaşlarının gayrimenkul satın almalarına olanak sağlayan Mütekabiliyet Yasası, konut satışlarını artırdı. Ülke genelinde etkileri hissedilen yasa, yatırım yapmak isteyen yabancıları Türkiye’ye yöneltiyor.

Körfezli yatırımcılar mülke koştu!

Mütekabiliyet yasasından sonra Türkiye’den mülk edinen Ortadoğuluların sayısında önemli oranda artış meydana geldi. Yasadan önce Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin Türkiye’de mülk edinmesi zor şartlara bağlıydı.

Mütekabiliyet yenilenecekmi Haberi

Mütekabiliyet yenilenecekmi

Gayrimenkul anlamında son yıllarda meydana gelen gelişmeler Türkiye’de yabancı yatırımını cazip kılıyor. Biz de Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri olarak bunu hayata geçirme konusunda kolları sıvadık. Dün başlayan "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" çalıştayında öncelikle Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Türkiye’de yatırımı gözleyen Körfez ülkelerinin temsilcileri ile bire bir görüşmeler yürütüyoruz. Burada amaç projelerimizden konut satışının yanı sıra sürekli gelişim halinde bulunan Türk gayrimenkul sektöründe birlikte yatırımlara da imza atmaktır.


Nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehir var

Türkiye’yi yabancı yatırımı için cazip kılan başlıca nokta Türk insanının son yıllarda gelir seviyesinin sürekli artması olarak öne çıkıyor. Bu da vatandaşların yeni oturum alanlarına yönelmesine ve konut satışlarının yukarı yönlü seyrine neden oluyor. Bununla birlikte bir deprem ülkesi...