19 / 04 / 2024

muvakkat şerhi nedir

muvakkat şerhi nedir

Tapu işlemlerinin tescili için istenen belgelerin eksik olması durumunda kesin tescil yapılmaz. Bu durumda ortaya çıkan muvakkat şerh ne demektir?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi, bir taşınmaz hakkında verilen bir karardır. Bu karar neticesinde bazı kısıtlamalar devreye girer. Peki tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir, hangi durumlarda devreye girer ve sonuçları nelerdir? İşte 31/B şerhi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, Türk Medeni Kanunu’nun belirli maddesi uyarınca düzenlenmiş bir terimdir. Bu terim, aileler için önemli bir yasal hakkı ifade etmektedir. Peki aile konutu şerhi nedir, hangi hallerde konulur ve aile konutu şerhi olan ev ne demektir? İşte aile konutu şerhi ile ilgili bilgiler...

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracının haklarını güvence altına alıyor. Bu sözleşme ile birlikte tarafların belirlenen kurallara uyması gerekli oluyor. Kiracı ve ev sahibinin anlaşması durumunda kira şerhi de yaptırılabiliyor. Peki kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, tapu kütüğüne işlenebilen şerh türlerinden birisi olarak biliniyor. Aile konutu müessesesi, Türk Medeni Kanununun 194. maddesi ile mevzuatımıza dahil edilmiştir. Peki, Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur? İşte tüm detaylar...

Aile konut şerhi nedir, nasıl kaldırılır?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklarda gündeme gelen aile konutu nedir? Peki Aile konutu şerhi nasıl konur? Aile konutu şerhi nasıl kaldırılır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl konulur?

Aile konutu şerhi ile, aile konutu olarak kullanılan gayrimenkulle ilgili kira sözleşmesi veya mülkiyet hakkı malik veya taraf olmayan eşin rızası olmadıkça devredilemez ve konut üzerindeki haklar sınırlanır.

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl konulur?

Aile konutu şerhi ile, aile konutu olarak kullanılan gayrimenkulle ilgili kira sözleşmesi veya mülkiyet hakkı malik veya taraf olmayan eşin rızası olmadıkça devredilemiyor ve konut üzerindeki haklar sınırlandırılıyor.

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl konulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Aile konutu şerhi nedir? Nasıl koydurabilirim?'' sorusunu yanıtladı....

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl koyulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Aile konutu şerhi nedir? Nasıl koyulur?'' sorusuna cevap verdi.

Tapuda kamu adına istimlak şerhi bulunması nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Aileden miras olarak kalan bir arsa var. Emlakçı bize burayı almak isteyenler olduğunu söyledi, ama tapuya gittiğimizde kamu adına istimlak şerhi bulunduğu söylendi. Bu işte bir terslik yok mu?' sorusunu yanıtladı

Konut şerhi nedir, nasıl konulur?

Avukat Feride Hilal İmal, bir okuyucunun "'Aile Konutu Şerhi' nedir? Nasıl koydurabilirim?" sorusunu yanıtladı. Avukat Feride Hilal İmal'in yazısı Takvim Gazetesi'nde yer aldı..

10 soruda aile konutu şerhi!

Eşlerin birlikte yaşamlarını sürdüğü konuta aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi nedir? Aile konutu şerhi olan bir evde eşlerin hak ve sorumlulukları nelerdir?

muvakkat şerhi nedir Haberi

muvakkat şerhi nedir

Muvakkat şerh ne demektir?

Muvakkat şerh, geçici tescil şerhi anlamına gelir. Bir gayrimenkul üzerinde muvakkat şerh ne demektir sorunun cevabı ise, bir taşınmaz mülk üzerinde ayni bir hakkın iddia edildiği durumlarda, kişinin hakkını ispat edebilmesi için kendisine verilen süre zarfında yapılacak kesin tescil kaydına kadar yapılan işlemdir.


Muvakkat şerh, tapu işlemlerinde gerekli herhangi bir eksik belgenin getirilebilmesi için verilen süre içerisinde de yapılır. Şahıs, kendisine verilen süre içinde eksik belgelerini tamamlar ve muvakkat şerhi, kesin şerhe çevirir.


Muvakkat şerh ne demektir? Hükümleri nelerdir?

Muvakkat şerh, iki şekilde yapılır;

- Gayrimenkul sahibi ve ilgililerin istemi ile,

- Mahkeme kararı ile.


Geçici şerh, ilgili gayrimenkulün devir ve temlikine üzerinde ayni veya şahsi hak kurulmasına engel olmaz. 



Işıl Seren...