26 / 04 / 2024

muvakkat şerhi

muvakkat şerhi

Tapu işlemlerinin tescili için istenen belgelerin eksik olması durumunda kesin tescil yapılmaz. Bu durumda ortaya çıkan muvakkat şerh ne demektir?

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Kira şerhi tapu harcı 2022!

Gayrimenkul kira anlaşmalarında imzalanan kira sözleşmesi, tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2022 ne kadar?

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Aile konutu şerhi vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eşinden ayrılanlar veya ayrılık arifesinde olanlar "Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutu şerhini kaleme aldı. Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır? Nasıl konulur?

Aile konut şerhi nedir, nasıl kaldırılır?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklarda gündeme gelen aile konutu nedir? Peki Aile konutu şerhi nasıl konur? Aile konutu şerhi nasıl kaldırılır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Tapuda son bir senede aile şerhi konulan konut sayısı 15 bin 171 oldu!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı önemli açıklamada, son 1 senede aile şerhi konulan konut sayısının 15 bin 171 oldu rakamına ulaştığını söyledi.

Aile konutu şerhi kaldırılması dava dilekçesi!

Türk Medeni Kanunu'nun 194. maddesi ile ailenin oturduğu konut için özel düzenlemeler ve sınırlamalar yapılıyor. Peki aile konutu şerhi nasıl kaldırılıyor? İşte aile konutu şerhi kaldırılması dava dilekçesi...

'Aile konutu' şerhi bulunan konutlar haczedilemeyecek!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 'aile konutu' şerhi bulunan konutların haczedilememesi amaçlanıyor.

Aile şerhi olan gayrimenkuller nasıl satılır?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; aile şerhi olan gayrimenkullerin satışına ilişkin merak edilenleri kaleme aldı.

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2021!

Türk Medeni Kanunu'nun 194. maddesi ile ailenin oturduğu konuta özel düzenlemeler ve sınırlamalar yapılıyor. Peki aile konutu şerhi nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2021...

Aile konutu şerhi dilekçesi 2021!

Ailelerin beraber yaşadıkları konutların tapusuna aile konutu şerhi konulabiliyor. Bu işlem için bir dilekçe ile tapu müdürlüğüne başvurabiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2021...

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl konulur?

Aile konutu şerhi ile, aile konutu olarak kullanılan gayrimenkulle ilgili kira sözleşmesi veya mülkiyet hakkı malik veya taraf olmayan eşin rızası olmadıkça devredilemez ve konut üzerindeki haklar sınırlanır.

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl konulur?

Aile konutu şerhi ile, aile konutu olarak kullanılan gayrimenkulle ilgili kira sözleşmesi veya mülkiyet hakkı malik veya taraf olmayan eşin rızası olmadıkça devredilemiyor ve konut üzerindeki haklar sınırlandırılıyor.

muvakkat şerhi Haberi

muvakkat şerhi

Muvakkat şerh ne demektir?

Muvakkat şerh, geçici tescil şerhi anlamına gelir. Bir gayrimenkul üzerinde muvakkat şerh ne demektir sorunun cevabı ise, bir taşınmaz mülk üzerinde ayni bir hakkın iddia edildiği durumlarda, kişinin hakkını ispat edebilmesi için kendisine verilen süre zarfında yapılacak kesin tescil kaydına kadar yapılan işlemdir.


Muvakkat şerh, tapu işlemlerinde gerekli herhangi bir eksik belgenin getirilebilmesi için verilen süre içerisinde de yapılır. Şahıs, kendisine verilen süre içinde eksik belgelerini tamamlar ve muvakkat şerhi, kesin şerhe çevirir.


Muvakkat şerh ne demektir? Hükümleri nelerdir?

Muvakkat şerh, iki şekilde yapılır;

- Gayrimenkul sahibi ve ilgililerin istemi ile,

- Mahkeme kararı ile.


Geçici şerh, ilgili gayrimenkulün devir ve temlikine üzerinde ayni veya şahsi hak kurulmasına engel olmaz. 



Işıl Seren...