28 / 03 / 2024

Müze Evi

Müze Evi

Yenilenerek Ağustos’ta ziyarete açılan Atatürk’ün Selanik’teki doğduğu ev birçok çevrede eleştiri konusu oldu. BBC yayınladığı bir haberde “Atatürk’ün yenilenen Selanik’teki evinde düş kırıklığı” başlığını kullandı

Mehmet Akif Ersoy'un'un evi müze oldu!

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mısır Apartmanı'ndaki 13 numaralı dairesi müze olarak yeniden hayat buldu.

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumluların bu talebi gerçekleşecek mi?

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze oluyor!

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki doğup büyüdüğü ev restore edilerek müze oluyor. Sivas Valisi Salih Ayhan; "İnşallah 2020'de bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze olacak!

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğup büyüdüğü Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki evi yaşayan müze olacak.

Mehmet Akif Ersoy'un evi müze oluyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da istiklal şairi Ersoy'un ömrünün son günlerini geçirdiği daireyi, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ne dönüştüreceklerini söyledi...

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Caddesi'ndeki evi müze olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un Türkiye'ye döndükten sonra kaldığı istiklal caddesinden Mısır Apartmanı 4. katındaki evinin müze olacağını açıkladı.

Tarkan'ın evi müze mi oluyor?

Almanya'nın Alzey kasabasında dünyaya gelen Tarkan'ın evinin belediye tarafından satışa koyulması anne Neşe Tevetoğlu'nu üzdü. Bunun üzerine Tarkanın hayranı olan bir iş adamı evi alıp müze yapmak istediğini açıkladı. 

Gürpınar'ın müze evi yenilenecek!

Ünlü yazar Gürpınar'ın Heybeliada’daki müze evinin restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün ihale açacak.

Necip Fazıl Müze Evi kuruluyor!

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Necip Fazıl Müze Evi'nin kurulması için ilk adımı attı.

Latife Hanım Köşkü Anı Evi müze oldu!

Karşıyaka Belediyesi tarafından restore ettirilerek 2008 yılında ziyarete açılan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, 'Özel Müze' olarak tescillendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanan müze statüsünün, hem tarihi yapının hem de Karşıyaka'nın tanıtımına katkılar sağlayacağı belirtildi.

Ordu Ulubey'de Müze Şehit Evi yaptırıldı!

ORDU’nun Ulubey İlçesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Sami Aktaş, 6 yıl önce Hakkari’de şehit düşen oğlu jandarma komando çavuş Emrah Aktaş’ın anılarını, yaptırdığı müze evde yaşatıyor.

Şanlıurfa Viranşehir'de müze kültür evine dönüştürülecek!

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve bir dönem belediye binası olarak kullanılan yapı müze kültür evi olarak restore edileceği bildirildi.

Müze Evi Haberi

Müze Evi

Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki evi tadilat çalışmalarının ardından ağustos ayında Kültür Bakanı Ömer Çelik tarafından yeniden ziyarete açıldı. Müzenin yenilenmiş hali birçok çevrede eleştiri konusu olurken, tartışmaları da beraberinde getirdi. BBC de yayınladığı bir haberde “Atatürk’ün yenilenen Selanik’teki evinde düş kırıklığı” başlığını kullandı. Atatürk’ün Müze Evi’nin restorasyon çalışmalarını yakından takip eden Lozan Mübadilleri Vakfı Başkanı Esat Halil Ergelen ise Ata’nın evinin adeta butik otele benzetildiğini belirterek şunları söyledi:


“Atatürk TV izler mi!”


“Müze evin bu noktaya geleceğini tahmin edip uyarmıştım. İnsanların ziyaret şevkini kırmamak için bir süre sustum. Açılıştan sonra Selanik’e giden insanlarla görüştüm. Hiç kimse evin iç görüntüsünden memnun değil. Tadilattan önce müzede onlarca eşya varken, şu an bu eşyalardan sadece birkaçı sergileniyor. İnsanlar müze evi, reizdans daire veya butik otele...