26 / 04 / 2024

nefaset bedeli durumu

nefaset bedeli durumu

Nefaset bedeli, bir işin öngörüldüğü standartlara uyulmaması durumunda işi yapan kişinin yaptıran kişiye eksik ödeme yapmasına imkan veren bir uygulamadır. Bu gelir hizmet karşılığında kazanılmadığı için KDV konusuna girmez..

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır?

Aynı anagayrimenkulde yer alan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en önemli sebeplerinden birisi de ''şerefite bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır?

Şerefiye bedeli ne zaman ödenir?

Şerefiye bedelini hem yapı kooperatiflerinin hemde daire satışında, daireyi satın alacak olan kişinin ödemesi gerekiyor. Peki, taraflar arasında ödenmesi gereken şerefiye bedeli ne zaman ödenir?

Şerefiye bedeli faturası nasıl hesaplanır?

Şerefiye bedeli dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yönlerine göre fiyatlarının farkı olmasına sebep oluyor. Şerefiye bedeli bir fatura şeklinde işleniyor. Peki, şerefiye bedeli faturası nasıl hesaplanır?

Şerefiye bedeli nereye ödenir?

Gayrimenkullerin tüm özellikleri aynı olmadığı gibi fiyatları da aynı olmuyor. Bunu etkileyen faktörlerden birisi de şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul satın alırken bu bedelin ödenmesi gerekiyor. Peki, şerefiye bedeli nereye ödenir?

Şerefiye bedelini kim öder?

Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?

2b arazi başvuru bedeli!

2b arazilerin satışı rayiç bedeli üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satışı için defterdarlıklara, mal müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor ve başvuru ücreti talep edilebiliyor. Peki, 2b arazi başvuru bedeli ne kadar?

Devletin ilk 6 ayda ödediği kira bedeli 550 milyon lirayı aştı!

Maliyetleri düşürmek amacıyla bina ve taşıtta kiralama yöntemine geçilmesi devlete pahalıya mal oldu. Taşıt ve hizmet binaları başta olmak üzere devletin ilk 6 ayda ödediği kira bedeli yüzde 38 artarak 550 milyon lirayı aştı...

İpotek kaldırma bedeli ne kadar?

Tapudan ipotek kaldırma bedeli olarak ipotek fek yazısı için bankaya verilen ücret olarak ifade ediliyor. İpotek kaldırma bedeli her bankada farklı fiyatlandırmayla talep ediliyor. Peki, ipotek kaldırma bedeli ne kadar?

Milli emlak rayiç bedeli nasıl belirlenir?

Devlete ait olan taşınır ve taşınmaz mallar olan milli emlak üzerindeki hak sahipleri rayiç bedeli ödeyerek bu alana sahip olabiliyor. Peki satışta kullanılan milli emlak rayiç bedeli nasıl belirlenir?

İmar durumu belgesi kaç yıl geçerli?

İmar durumu, genel olarak parselin imar mevzuatına göre yapılaşma hakkını gösteren resmi belgeye deniyor. Peki bağlı olunan belediyeden talep edilebilen imar durumu belgesi kaç yıl geçerli?

İmar durumu belgesi harcı 2014!

İmar durumu belgesi, bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Belgenin istenmesi halinde belediyeye harç ödenmesi gerekiyor. İşte imar durumu belgesi harcı 2014...

İmar durumu ne işe yarar?

Belediyeler tarafından şehrin düzgün gelişmesi için büyük şehir planları yapılıyor. İmar durumu, bağlı olunan belediyeden alınıyor. Peki, imar durumu ne işe yarar? İmar durumu belgesinde ne yazar?

Tapu bedeli hesaplama 2014!

Tapu satışı yapmak isteyen gayrimenkul sahipleri ve taşınmaz mal alıcılarının devir işlemini tamamlayabilmeleri için tapu bedelini ödemesi gerekiyor. İşte tapu bedeli hesaplama 2014 yılı formülü..

nefaset bedeli durumu Haberi

nefaset bedeli durumu

Nefaset bedeli konusunda işi yapanın değil de işi yaptıranın lehine bir durum söz konusudur. Daha detaylı açıklamak gerekirse şöyle ki işi yaptıran kişi işi yapan kişiye ödeyeceği bedelden daha düşük bir bedel öder. Düşülen bu tutar da cezai bir nitelik taşıdığından vergi (KDV) konusuna girmez.



Peki ne zaman nefaset bedeli durumu ortaya çıkar? Yapılan işin veya hizmetin yapılan sözleşmede belirtilen koşullara ya da öngürlen standartlara uyulmaması halinde işi yaptıran tarafın eksik ödeme yapma hakkı doğar. Nefaset bedeline bir örnek vermek gerekirse, bir malın sözleşmede belirtilen tarihte teslim edilmemesi durumunda geçen hergün için nefaset bedeli oluşur. 


Sayıştay'ın nefaset bedeli hakkındaki görüşleri ise şöyledir;


""....Uygulamalarda zaman zaman geçici kabul tutanağında gösterilen ve müteahhite giderilmesi için süre tanınan,eksik ve kusurlu işler için, ""......İŞİN YAPILMASI,YAPILMADIĞI TAKDİRDE...