19 / 04 / 2024

nefaset bedeli

nefaset bedeli

Nefaset bedeli, bir işin öngörüldüğü standartlara uyulmaması durumunda işi yapan kişinin yaptıran kişiye eksik ödeme yapmasına imkan veren bir uygulamadır. Bu gelir hizmet karşılığında kazanılmadığı için KDV konusuna girmez..

Hazine taşınmazlarının kira bedeli nasıl belirlenir?

Devlete ait taşınmaz malların tümüne hazine taşınmazı deniyor. Hazine taşınmazlarının hüküm ve tasarrufları işlemleri devlet tarafından yapılıyor. Peki, hazine taşınmazlarının kira bedeli nasıl belirlenir?

Elektrik dağıtım bağlantı bedeli nedir?

Elektrik dağıtım faaliyeti, elektrik enerjisinin 36 kV ve altındaki hatlar üzerinden naklini gerçekleştirmek için gerekli olan tesis ve şebekenin tesisi ile bu tesislerin işletilmesi ve bakımını kapsıyor. Peki, elektrik dağıtım bağlantı bedeli nedir?

Elektrik faturası iletim bedeli nedir?

Elektrik faturası kapsamında yapılan harcamanın karşılığının hanı sıra birçok farklı bedeller de talep ediliyor. Peki, bu bedeller arasında yer alan elektrik faturası iletim bedeli nedir? Elektrik faturası iletim bedeli neden alınıyor?

Elektrik faturası dağıtım bedeli nedir?

Mesken ve işyeri gibi elektrik abonesi olan bağımsız bölümlere kesilen faturalarda yalnız tüketilen elektriğin bedeli istenmiyor. Fatura kapsamında birçok bedel de talep ediliyor. Peki, elektrik faturası dağıtım bedeli nedir?

Elektrik faturası kayıp kaçak bedeli geri ödemeleri!

Yargıtay; elektrik dağıtım şirketlerinin vatandaşlara ve şirketlere gönderdikleri faturalara “kayıp-kaçak bedeli ve sayaç okuma bedelinin yansıtmasının” hukuka uygun olmadığına karar verdi. Peki, elektrik faturası kayıp kaçak bedeli geri ödemeleri nasıl o

Elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi!

Yargıtay'ın son kararına göre elektrik abonelerine, elektrik faturası kaçak bedeli iade edilebiliyor. İadeyi isteyen kimselerin bir dilekçe ile dava açmaları gerekiyor. İşte elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi örneği...

Elektrik faturası kayıp kaçak bedeli iadesi!

Yargıtay'a göre, elektrik dağıtım şirketlerinin vatandaşlara ve şirketlere gönderdikleri faturalarda talep ettiği kayıp-kaçak bedeli ve sayaç okuma bedelini geri iade etmeleri gerekiyor. İşte elektrik faturası kayıp kaçak bedeli iadesi için gerekenler...

İrtifak hakkı bedeli nasıl hesaplanır?

İrtifak hakkı, bir gayrimenkul üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine sınırlı bir yararlanma sağlayan hak olarak tanımlanıyor. Peki, irtifak hakkı bedeli nasıl hesaplanır?

Bomonti Elektrik Adıyaman bağlantı hattı yatırım bedeli geri ödenecek mi?

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bomonti Elektrik Adıyaman bağlantı hattı yatırım bedeli geri ödenecek mi?

Uzay turizminin bedeli kişi başı 100 bin dolar!

Yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika geçirmek için Türkiye'den de 8 kişinin başvurduğu uzay seyahatinin ilki, gelecek yılın ilk yarısında yapılacak. Bir seyahatin bedeli 100 bin dolar olarak belirlendi.

Kamulaştırma bedeli ne zaman ödenmez?

Kamulaştırma, kamu yararını gerektiren durumlarda gerçek kimselere ait taşınmaz malların bedeli karşılığında idare tarafından el konulması işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, kamulaştırma bedeli ne zaman ödenmez?

Zemin kat veya dükkanlar için asansör bedeli alınıyor mu?

Posta gazetesi Hukuk köşesi yazarı Tamer Heper bugün ki yazısında okuyucusunun dükkanlar için asansör bedeli alınıp alınmayacağına dair sorusunu yanıtladı. Tamer Heper 'in köşe yazısı;

Doğalgaz faturalarındaki iç tesisat kontrol bedeli iade edilecek!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 17 şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketinin, 'iç tesisat kontrol bedeli' adı altında abonelerinden haksız para tahsil ettiğini ve bu paranın geri iade edileceğini söyledi.

nefaset bedeli Haberi

nefaset bedeli

Nefaset bedeli konusunda işi yapanın değil de işi yaptıranın lehine bir durum söz konusudur. Daha detaylı açıklamak gerekirse şöyle ki işi yaptıran kişi işi yapan kişiye ödeyeceği bedelden daha düşük bir bedel öder. Düşülen bu tutar da cezai bir nitelik taşıdığından vergi (KDV) konusuna girmez.



Peki ne zaman nefaset bedeli durumu ortaya çıkar? Yapılan işin veya hizmetin yapılan sözleşmede belirtilen koşullara ya da öngürlen standartlara uyulmaması halinde işi yaptıran tarafın eksik ödeme yapma hakkı doğar. Nefaset bedeline bir örnek vermek gerekirse, bir malın sözleşmede belirtilen tarihte teslim edilmemesi durumunda geçen hergün için nefaset bedeli oluşur. 


Sayıştay'ın nefaset bedeli hakkındaki görüşleri ise şöyledir;


""....Uygulamalarda zaman zaman geçici kabul tutanağında gösterilen ve müteahhite giderilmesi için süre tanınan,eksik ve kusurlu işler için, ""......İŞİN YAPILMASI,YAPILMADIĞI TAKDİRDE...